Íves forma esetében jó megoldás lehet a gránit lépcső, persze nem szabad elfelejteni, hogy ezeket 2 vagy 3 cm vastag táblás anyagból készítek így minimum 2cm-es anyagvastagsággal kell számolni.
Beltéri felhasználás esetén a márvány is szóba jöhet.
ötleteket várok: a konyha és étkező között kb. 20 cm-es szintkülönbség van, amit két kisebb lépcsőfokkal szeretnék áthidalni. Mivel a két helyiséget boltíves átjáró köti össze, arra gondoltam, hogy a két lépcsőfok is íves lenne. Viszont így nem lehet csempével, kerámia padlólappal burkolni.
Milyen javaslatotok lenne? KÉpekkel illusztrálva még jobban örülnék az ötleteknek!
Szolidabban is lehet reklámozni magadat vagy ismerőseidet(ha meg igaz a sztorid akkor tényleg tudhat a fickó), mondjuk úgy hogy az elérhetőséget levélben adod meg annak aki igényli.
De ha már ennyire közlékeny vagy, berakhatnál az elkészült remekművekről fotókat, hogy mennyiért csinálta a fiatalember, és gondolom neve is van neki(ha a telszámát megengedte hogy közzétedd).
Hasonló esetben lehet hogy én is írnám hogy van pl egy tuti villanyszerelőm(kevés a jó szakember), de több topicba, telszámmal biztos nem raknám be(max ha megfizetné).
Várom a fotókat(tényleg érdekel), és a fiatalember nevét(hátha tényleg akkora ász).
Én tudnék ajánlani nektek egy nagyon jó asztalost, konyhabútor és lépcső a fő profilja. Nálam is ezt a kettőt csinálta, és elmondhatom, ez a két dolog hasonlít a lakásban legjobban arra, amit eredetileg elképzeltem. Nagyon szeretem a fát, ragaszkodtam hozzá, hogy a konyha is abból legyen, ne bútorlapból. Mediterrrán stílusú az egész lakás, és komolyan mondom, valahányszor ránézek a konyhámra vagy a lépcsőre, valahol Portugáliában érzem magam:) Remélem nem minősül reklámnak, ha megadom a számát. Szentendrei, de szerintem vállal munkát Budapesten is. Ahogy beszélgettünk, kiderült, hogy nagyon érti a lépcső-témát, egy időben még specializálódni is akart rá, de aztán ugye ez a piac is olyan, hogy mindent meg kell csinálni, amit az ügyfél akar... Szerintem egy telefont azért megér, szóval a száma: 30/609-7077
A gipszbeton szerkezetet Rekettye László (+36 209825198) irányításával készítette el egy 3 fős brigád 3 nap alatt és a faszerkezet helyszíni szerelését Nagy Sándor (+36 209825198) irányításával 2 ember végezte 4 munkanapban.
Igaz hogy a kérdés még tavalyi, de én most mégis megpróbálkoznék a válasszal. A fellépő betonfelületébe egymástól minél távolabb fúrunk 4 - v. szükség szerint több - lyukat. Ezekbe a lyukátmérővel eggyező átmérőjű vállasra kialakított speciálisan falépcsők rögzítésére kifejlesztett Fischer dűbelt teszünk, amelyhez tartozik egy kihegyezett végű becsavarható átjelölő is. Miután az összes dűbelbe belehajtottuk ezeket a tüskéket (villás kulccsal és vagy csőkulccsal, amely a fúróba van befogva egy behajtószár segítségével) annyira hogy még kiálljanak a műanyagból, majd a méretre szabott és fából készült lépcsőlapot ráfektetjük és gumikalapáccsal néhányat rásózunk. Az így kapott jelöléseket fenékfúróval megfúrjuk és a speciális tiplihez kapható szintező műanyaggyűrűkkel "vízbeállítjuk", majd az átjelölést szolgáló acélhegyet behajtjuk ui. azzal fixáljuk a tipliket. Ezután a betonlfellépőt befújjuk némi púrhabbal és a spéci műanyagdűbel kb 20 mm-es "racsnizott"-ra kialkított részeivel összeillesztjük, majd gumikalapáccsal a helyére ütjük. A púrhab kitölti a fa és a beton közötti üres teret és így szünteti a dobogást, valamint ragasztóanyagként is működik, habár ez utóbbi tulajdonságára nemigen van szükség ui. a dűbelek úgy fogják a lapokat mint az atom. :)
A másik megoldás a ragasztás, amelyet csak a HILTI erre a célra kialakított ragasztóhabjával végezzük. Hátránya a 2 perces a kötési idő amely nem enged apró tévedést sem és az hogy baromi drága. Előnye hogy sokkal gyorsabban készül a lépcső. Először ezzel szerettem volna megoldani én is, de az iparos nem ismerte és úgy döntöttem, hogy nem nálam fogja ezt elkezdeni. :)
A lépcsőkialakítás része a más ütemben kialakított lépcsőzetes korlátmegoldás és az emeleti - szekrényként is alkalmazható - korlátmegoldáskialakítás is, valamit a lépcső alatti tér leválasztása is tárolóhelyiséggé.
Az én lépcsőm gipszbeton megoldással készült 240 eFt-ért és tölgyfa borítást kapott 720 eFt-ért.
A lépcsőkialakítás része a más ütemben lépcsőzetes korlátmegoldás és emeleti korlátmegoldás, valamit a lépcső alatti tér leválasztása is tárolóhelyiséggé. Képek:
Bár már úgy látom ez a topic eléggé halott, de hátha esetleg valaki becsöppen ide mint én is. Valójában az érdekelne engem, hogy beton lépcsőt, hogyan lehetne fával beburkolni. Konkrétan a lapokat hogyan lehet a betonhoz rögzíteni. A csavarozás megoldáson kívül.
valaszolva a kerdesemre, az ulloi ut 896 sz. alatt nagyon jo kis faaruhaz talalhato, sokfajta anyagu eloregyartott lepcsokkel, ragasztott tablakkal, alt 2000*120 mm-esek, 50mm vastagsagig. www.zatik.hu, hajra
nem tudjátok hol de inkább mennyiért lehet húzott lépcsőfokokat csináltatni? a barkácsboltokban 3..5eFtért láttam egyeneseket, gondolom az egyediek min. duplára jönnek ki...
Úgy néz ki megoldódott aproblémám.
Acélvázas lesz alépcsőm, telejesen beburkolva fával. A vázat én terveztem, két lakatos bevállalta az elkészítést, és egy asztalos meg a fával való burkolást csinálja. Kb.350eFt-ban lesz.
Z
nálunk maradt egy csomó faanyag az ácsok nagyvonalúsága miatt ezért gondolkozom egy ideiglenes lépcsőn, egyelőre ugysem használnánk naponta. hallottam hogy vmelyik barkácsboltban árulnak lépcsőfokokat, ezekről nem tudtok valamit?
Egyik barátomnál érdekes vas-lépcsőt láttam.
A szoba "közepén" vezet fel az emeletre és semmilyen alátámasztása nincs! A két korlát viszi a terhet, ami vékony zártszelvényből hajlítva készült, minden fokhoz hegesztve, mint egy-egy fordított J betű. A J-k egymáshoz is hegesztve vannak. A lépcsőlapok fából vannak. Nem leng és nem nyikorog!
A beton nálam nem jöhet szóba, ugyanis faszerkezetes marad a födémem.
Talán mostmár tudom, hogyan kéne kinéznie az acélszerkezetnek (megnéztem egy kollegámnál), már "csak" tervezni, kivitelezni kell.
Nem így értettem: sürgősen kellett, de pénzünk csak kevés volt:)
Ha lesz rá plusz lóvé, akkor beburkoltatom az egészet és nem mondod meg, hogy beton a belseje.
"nagyobb hely kell neki "
Miért? Olyan, mint az emeletesházakban van. Fából sem lesz vékonyabb.
Csak azért említettem meg, mint alternatívát, mert sokan kifelejtik. Ha mindenképpen burkoltatni akarod teljesen fával és meg is van rá a zseton, akkor pénzkidobás a betonlépcső. De ha ezekből a feltételekből valamelyik nem teljesül, akkor lehetséges alternatívaként nem szabad elfelejteni.
Nekünk hamar kellett lépcső, viszont nem akartunk 3-400 ezret fizetni egy falépcsőért, ezért készíttetünk egy betonlépcsőt. Ez kb. 50-60.000Ft és utólag burkolható fával. Nem nyikorog, nem kong, stabil. Hátránya, hogy nehezen bontható:) Előnye, hogy akár több részletben is készíthető: először a váz betonból, aztán a vízszintes burkolás, utána akár a függőleges. Ideiglenesen betonfestékkel lehet "beilleszteni a környezetbe":)
nekem kétfordulós tiszta falépcsőm van... elég brutálisra sikeredett :) fenyőből. szinte minden darabja ragasztott. tehát a függöleges gerendákat szétvágták, csapolták és összeragasztották (más pozicióba kerültek az egyes darabok), majd ragasztás után marták bele a díszítéseket..
lassan 5-6 éves és nem nyikorog. az első fordulónál van a föggőleges gerendában egy 50-es vascső. ez tartja a korlátot és mivel csak alul van megfogatva, ezért került bele. a lépcsőfokok is több darabból vannak. belülre (a széleken látszik) kb. 5 mm-es keményfa rétegelt lemez van.
a két forduló közötti szakaszt kellett csak utólag 2-2 200-as csavarral megfogatni, mert az egyik tartó kijött...
szerintem magad ne állj neki, mert amit megspórolhatsz a munkadijjon azt esetleg ráköltöd a javítgatásokra...
a szaki aki csinálta 120 km-ről jött fel pestre. olyan árajánlatott adott munka+anyagra+kiszállásra mint amit itt pesten csak anyagra mondtak.
Ha legalább egy lépcsőt nem csináltál már, akkor Magad ne kezdj hozzá! Az elsőt a "mesterek" is elrontják, néha a másodikat is! :)
Nekünk vasvázas fa lépcsőnk van és néhány fok mégis nyikorog. Kellemetlen.
Szóval lépcső...
Minden érdekelne, ami evvel kapcsolatos (főleg a keményfából készült darabok:
acélszerkezetes, vagy teljesen fa, vállalkozók, árak, pácolás, esetleges házi kivitelezés buktatói, minden.
Várom a hozzászólásokat!
Zétény