El is felejtettem a külső antennával kapcsolatban: 5000 ft-ért vettem, simán csatlakozattam a géphez, máneses, kirakom a tetőre, minimum 2x-es jelerősség.
Jó estét! Ma felvettem a küzdelmet a rágcsálók ellen. Egy kis gyerekzokniba kutyaszőrt tömtem, és ezt a motortérbe drótoztam. Remélem megvéd. Sokszor látom a lomposfarkú nyesteket az autók közt ólálkodni. A motortakaró műanyag burkolaton is látszik, hogy odajár valaki, ha nincs a gép a garázsban. Lehet, hogy csak macska, nemtudom. Ti védekeztek? Van valami hivatalosabb formája ennek, ami kapható valahol?
de a 160-s utazónál többet tartani szerintem nincs értelme - legelább is ha saját hosszú távra tervezett autóról van szó - az meg kényelmesen megy még tartalék is marad, akkor meg minek?!
Júniusi a CRDIm, és az első útjaim egyike Németországba vezetett. Alig vártam, hogy 1500km-ig eljussak (magamban ezt a "bejáratási" határt adtam meg), és kipróbálhassam a végét. Sajnos, ez már Németországban sem egyszerű, a zsúfolt autópályák miat, de többször sikerült átlépnem (óra szerint) a 200at. A GPSem viszont még soha nem mutatott ennyit, igaz, hogy valami miatt mindig fékeznem kellett, mielőtt éreztem volna, hogy már itt a vége.
És ha minden áron végsebességet akartok mérni azt javslom GPS -el tegyétek, mert szinte minden típuson csal az óra /Lacettin nem!/, ekkora sebességnél olyan 20 -s körül.
Szerintem olyan 190 km/h a reális, de nekem mondjuk pont mindegy,
Egyébként az 1,8 tdi ford mondeónak 205 a vége a navigáció szerint. az 1.6 Octávia tur pedig 200 után még menne, az óra szerint:)
Én sem mertem többel menni, de határozottan éreztem, hogy van még benne tartalék. Úgy emléxem, már írta valaki itt, hogy 210-zel is meghajtotta egyszer. Kíváncsi volnék az új szoftverrel menne-e (ezt én még a régivel produkáltam), mert állítólag ez inkább alul nyomatékosabb. Lehet, hogy e-miatt is érezhetted úgy, hogy elfogyott a szufla magasabb fordulatszámon, ugyanis ahogy emlékeimben él neked is már az új vezérlőprogram van fönn. (Azért óvatosan!)
KÖSZI -megkaptam AZ EMAILT,igazad van a HTC-KAISER nagyon jo - LEHET hogy VESZEK 1-ET. NAGY dilemában vagyok, h. külön jobb E a navi ,v PDA .TELO .NAVI- az 1-ben.....
Michelin volt rajta,de nem az volt hangos,hanem a szélzaj!Öcsém ült hátul,és azt mondta,hogy konkrétan fütyült a szél a fülébe,és nem hallotta,mit beszélgetünk elöl...
És nem,nem volt lehuzva az ablak!:) A motor,futóműzaj az nem volt vészes.Majd kiderül,ha kipróbáltam egy újat.
Bocs, de tegnap elnyomott a buzgóság - ma meg fáj a fejem :) - és csak most látom, hogy érdeklődsz a kanál hogyléte felől. Nos megnyugtathatlak nem esett bántódása /mondjuk ebben nekem nem sok kétségem volt/
Igen,az lesz a vége.:) Csak amit megnéztem,az meg volt törve!Csak az eleje,de nem érte meg megvenni.Úgyhogy inkább újat veszek. Bár zavart,hogy a 14 éves autómban nincs ekkora szélzaj... Lehet hogy a törés miatt volt??Remélem...Mindenesetre kipróbálok egy vadi újat,az a biztos!!:)
Esetleg nincs valaki VESZPRÉM környékéről,aki megengedne egy próbautat ma???:)
OFF Egyébként az jutott eszembe, mikor Uri Geller a következőt mondta "jövőhéten egy olyan repülő fog leszállni Ferihegyen, amit soha nem fogunk elfelejteni..." ...ha jövőhéten terrortámadás lesz Ferihegyen, úgy fogják bekasztlizni, mint a huzat. LOL