Szerintem nem fog lepattogni a festék. Én egy csomó ideig jártam ilyen "púpos" hátsó lökössel (külföldi volt a tettes, sokáig tartott a procedúra), nem történt semmi.
Az enyémen a jobb első sarkánál alul "sikerült" egy pár centis csíkban lehorzsolni a festéket valami magasabb járdaszegélynél. A fekete műanyag színe nagyon látszott az ezüst fényezésen, ezért bekentem a javító festékkel.
Nem tökéletes javítás, de így már nem szembeötlő. Sajnos egy autónál előbb-utóbb be lehet szerezni valami újabb kis sérülést :((
Ha nem akartok rá költeni, akkor nem érdemes sokat foglalkozni vele.
Akár csere, akár javítás esetén újra kellene fényezni az egész elemet - kérdés, hogy megéri-e.
A festék valószínűleg le fog ott helyben jönni és az majd meglátszik. De rá lehet ragasztani valami matricát, gumicsíkot, stb.
Ha csak ilyen kicsi a sérülés, a lökhárító mögötti fém részek valószínűleg nem deformálódtak el. Magát a lökhárítót (a hátsót) levenni nem nehéz, néhány csavar, műanyag bolha tartja.
A lökhárító egyébként meglepően vékony és gyenge műanyagból van, a mögötte levő fém bakot pedig mintha csak arra tervezték volna, hogy kiszúrja :((
'93-ban hoztam egy Civicet az USA-ból. 4 hónaposan folyt az olaj a jobb első lengéscsillapítóból. Garim csak annyi volt, hogy egy éves Honda világgari. A RM szó nélkül kicserélte. Szerintem egy lcs. olajfolyás kökeményen garis dolog.
Szerintem megmagyarázzák hogy kopó alkatrész, Mo-i rossz utak stb. Ja és a 3-év garancia? Légy erőszakos, fogyasztóvédelem stb, vagy fizeted zseböl.Az összes japán kocsigyártó nagy smuci!Bár szorítok hogy tévedjek, írd meg a végeredményt.Go Talma!
A véleményetekre lennék kíváncsi. 3 éves szervízre vittem a jazzt, és a szakszervízben kiderült hogy az egyik hátsó lengéscsillapítóból folyik az olaj. A szerelő felírta a munkalapra mindkettőt garanciális cserére, de a szervíz kikéri a Honda Hungary véleményét, mivel szerintük kopó alkatrésznek is számíthat amire viszont nincs garancia. Most erre a visszajelzésre várok, de nagyon nem esne jól saját zsebből fizetni. A kocsiban egyébbként 33000 km van, és mindíg óvatosan jártam vele.
Volt-e már valakinél hasonló probléma, illetve szerintetek kötelesek-e gariban cserélni?
Vesztünkre apósom kapott egy GPS-t. Kipróbálta. Az eredmény az lett, hogy szépen beletolatott a Jazzbe.
Első ránézésre, az apróbb karistolásokon kívül nem lett nagy a baj, viszont közelebbről megnézve az egyik tartóbaknál kipúposodott a lökhárító egy körömnyi felületen.
Kérdés: kell-e ezzel foglalkozni? Le fog-e ott pattogni a festék? Érdemes-e megcsináltatni, ha esztétikailag nem zavar?
Nekem nem száradt be, mert a "rendszeres" használat miatt nem bőrösödik, ill. nem ülepedik le. (Nekem a visszapillantótükörnek is nekimentek így nagy fekete folt maradt volna.)
Persze, hogy hiszek neked, hiszen Te is elhiszed, hogy legalább 46literes a Jazz tankja.
Persze nem egyformák a benzinek. Az olcsó kút helyett omv-t tankoltam legutóbb. Itt is 46liter ment bele, és nem jobb. Az avanti tetszett, azért lelkesültem be és vettem 15forintal többért az anyagot.
Én sem kockáztatok, ezért viszem szervizbe ha aktuális az izzócsere. Nem azért nulla a munkadíj, mert én csinálom, hanem mert ebben az elkorcsosult világban még vannak olyan kereskedők, akik ezért nem kérnek pénzt. Ők már belátták, hogy az ilyen apró figyelmességekkel mindenki nyer.