Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

MeMo Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60166
A japán hatóságok bírósági feljelentést tettek a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ellen. A Mitsubishi három évtizeden át eltitkolta a hatóságok elől járművei hibáit és a vásárlói panaszokat. A cég kénytelen volt 620 ezer gépkocsijának visszahívását is bejelenteni.
Nem is volt ez olyan rég, 2000 szept.
Előzmény: mitsugal (60162)
MeMo Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60165
Kölök után ott van egy majd szó :D
Előzmény: Caitlin (60163)
mitsugal Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60164
annyira jó autó az a stilo, akkor miért nem vette a kutya se, ha annyira olcsónak számított?
Előzmény: madbalee (60160)
Caitlin Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60163
milyen kolokrol beszelsz?
Előzmény: MeMo (60157)
mitsugal Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60162
nem véletlenül gyártott régen a mitsu jó autókat. volt pénz. most meg nincs.
Előzmény: MeMo (60159)
Caitlin Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60161
igy, h lelotte a motorcseres poent?? :)
Előzmény: E(x)clipseboy_ (60153)
madbalee Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60160
Az megint más kérdés, hogy a Stilo pénzügyileg nem nevezhető igazán sikernek.
Előzmény: mitsugal (60154)
MeMo Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60159
a colt meg se futómű se motorok se váltó tekintetében nem igazi mitsu, a szerelése sem az.
Na most azé az a 3 gyémánt csak oda került valamiért a taliga elejére , és a felirat, akkor miről beszélünk? Ja, hogy minőség nem megy, hát kérem azzal küzd a Mitsu rendessen, egyébkén japán autót, holland gyárban német akatrészekből török vendégmunkásokkal copy by Zak nem megy :D

MeMo
VGERGO Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60158
"az új lancer európaibb lett sztem és a mitsuktól megszokott és megszeretett sajátosságok halványultak vagy teljesen kivesztek belőle. formai sajátosságait tekintve is katyvasz, de nem néz ki rosszul. ez a forma egy hosszabb és laposabb limónak állna jól igazán."

mert ez kell a népnek :-)
MeMo Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60157
Nézegettem én is a szóbanforgó talicskákat.
Néhány észrevét akkor tőlem is:
1.5 mocival lehetne próbálni, 5 hét alatt nem sikerül, részben a kedves kereskedés hülyeségei miatt, részben mert annyira nem ugrálok egy ekkora motorért :D
Körbeszimatoltam álló helyzetben, és megfüleltem a motort is.
A beltér nekem az az egyszerű puritán japán, több nem is kell, bőven megtalálok benne mindent amit keresek visszajelzőt és kapcsolókat, a többi csak karácsonyfa dísz :D és manómozi :D
Elöl prímán elférni magam mögé be tudtam ülni a térdemnek volt hely, viszont fejtér az már nem volt, végülis én nem ücsörgök hátul, kölöknek majd bőven jó, max nem két kanál pétisót szórok este a cipőbe, hanem egyet :D
Csomagtartóról ment a vita még kb akkora mint a GTi-é ugyan olyan hülyén beosztva és pakolhatató, ugye az a válaszfal a pakolhatóságon sokat ront.
Motor, mivel 0 km-es bicó elég nyersen járt még pláne hidegen, de az is elmondható, hogy oda abba a térbe simán becuppanik a 2.0-es is.
Akkora hely maradt a motortérben, hogy ki lehet adni táncparkettnek.
Ja külcsin, elöl és oldal teccik, a fara, az már nem annyira, valahogy azok a lámpák nagyon buták oda, garázsba biztos tolatva állnék be, hogy ne keljen bambulni :D

Ha megjön az 1.8 CVT azt tuti kiprószálom, lehet alternatíva lesz GTi helyett, csak elöbb gatyába kellene rázni azt is.

Kereskedéshez még annyi, hogy nem teccős volt az a szituésön mikor Coltot néztem kérdezetm pacákot a váltóról, és a R-kapcsolhatatlanságáról, akkor mondta azt, hogy az így természetes, és hogy majd az bejáratódik, de az összes japán váltó ilyen.
Mondok neki, hogy ok, ott a saját taliga, becsüccsen, és oda toligálja ahova csak szeretné, mindenféle késleltetés nélkül, és várás nélkül.
Erre bekostolt egy olyannal, hogy ááááááá az egy kopott régi váltó...
Tudom, itt kellett volna elösször pofánvágnom :D

MeMo
Előzmény: s/s (60149)
djz Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60156
doch...
Zak Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60155
Ez így igenerős csúsztatás, hogy etalonnak állítottam be :-) akárcsak arra célozni, hogy bárki hiba nélküli autóról beszélt volna. :-) Két közel azonos áru autóról alkotott gyakorlati tapasztalatomat írtam le. A szubjektív megítélésük az más tészta.
mitsugal Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60154
mindenki tudja most már miért a fiat az etalon:)

azt azért elmondanám, hogy a stilo a világ legnémetesebb olasz autója, abban a szellemiségben fogant. az már más kérdés, hogy lehet venni pandát meg seicentot meg mit tudom én mit, de azért én meg pénzt nem adnék.

és azért minőségi problémák jócskán akadtak a stiloval is. ugye nem a gyártószalagról utolsóként legördülő stilok egyike a Zaké???:)))

a colt meg se futómű se motorok se váltó tekintetében nem igazi mitsu, a szerelése sem az. az új lancer is érdekes. nem találja a helyét benne? hehe... az új lancer európaibb lett sztem és a mitsuktól megszokott és megszeretett sajátosságok halványultak vagy teljesen kivesztek belőle. formai sajátosságait tekintve is katyvasz, de nem néz ki rosszul. ez a forma egy hosszabb és laposabb limónak állna jól igazán.

a fiatról és a pug307ről is megvan a kis privát véleményem, inkább nem szólok. de a mitsuról is.
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60153
Ezzel most jól hazavágtad a topicot, senki nem mer szólni. :-))
Előzmény: Zak (60151)
Zak Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60152
...és hogy ne csak rosszfiú legyek, nesztek itt alább egy friss, ropogós hír :-)

Evo X by HKS
Zak Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60151
Namostan :-) a tököm se akart ezen a témán lovagolni, de mivel megszólíttatva lettem :) elmondom, miért vettem új autót :P Najó, nem :-) viszont ha most vki meg meri kérdezni, hogy miért piros.... :-)

Igenis visszasírom a Stilo méretét, kényelmét, felszereltségét, relatív csendességét, kényelmes futóművét, normális váltóját, felhasználóbarát biszbaszkáit.

Amikor Stiloztam, akkor is azt mondtam, hogy az optimális kocsi nekem Stilo lenne, 4G63 motorral, önzáró diffivel és japán összeszereléssel. Ezt most is tartom. A Colt megtervezettsége és minősége (persze lehet, hogy s/s kolléga megragadta a lényeget a korai jelzővel) nem éri el a Stiloét. Azt 44e cseréltem be a Coltra, amiben most 43e van, mindkettőt 0 km vettem - tehát pont most összehasonlíthatók. Részletezzem? :-)

Két kategória. Városi kisautó és kompakt/alsóközép. A Colt a Mitsu-lineup legalja - a Stilo alatt meg legalább 3 másik Fiat volt akkoriban (Seicento, Panda, Punto/Albea), ráadásul a sikeres Brava/Bravo miatt minőségkényszerben is voltak szvsz. Ennek ellenére az áruk nagyságrendileg összemérhető: 3.1M vs. 3.3M fizettem.

A Colt előnye annyi, hogy a.) könnyű kasznit jól viszi a 95 LE motor b.) szériában szuperjól variálható belső tér c.) maga módján kívül csini - főleg pirosban ;-) d.) 3 év gari a 2 év EU-s alapgari helyett e.) nem tucatautó, alig látni párat. Ennyi.

Igen, tudom, most jön az, hogy "de bazze 3 hónapos korában mocit cseréltél a Fiatban". Ez igaz. Visszatekintve, némi önkritikát gyakorolva azt kell mondanom, hogy épeszű ember nem megy bele utcai autóval egy baszomnagy, ismeretlen mélységű tócsába. Hülye user (jelen esetben én) ellen nem véd semmi tervezés. Egy tervezési hiba meg csak rátesz user hülyeségére.

Vennék e megint Coltot? Racionálisan nézve nem hiszem. Mitsuból most csak új Lancert - ha nem 4M lenne az induló ára. Többi modellt magamfajta átlag(alatti)ember nem tudja megfizetni. A Colt nem rossz autó - csakhogy az áráért kapni olyant, ami többet ad. Az meg nem izgat, hogy 15 év múlva, amikor majd egy Fiat az atomjaira hullik (egyébként nemhiszem), akkor majd a Colt még ugyanilyen kocsi lesz, mint most.

Schönen Tag noch. :-)
Caitlin Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60150
feligoff. taviranyitasu kisauto javitast nem tudtok ki/hol vallal? megallt a tudomanyom. :)
s/s Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60149

Memo kartács, inkább beszéljük meg mikor mész lefoglalózni az 1.8 fehér lanyót? ;>

Szokok egyet látni az Árpád híd környékén, széép.

Előzmény: MeMo (60148)
MeMo Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60148
Akkor ezt a tétet buktad :D
Előzmény: Totyasrác (60146)
s/s Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60147
az új colttal azért voltak minőségi problémák, főleg az első példányokkal. És ne feledjük, nem japó összeszerelés.
Totyasrác Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60146

Baxki, azé' ezt nem gondoltam volna...

Nem annak a méretét inkább? Arra nagyobb tétet tennék :O

Előzmény: E(x)clipseboy_ (60145)
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60145

Zak üzenete:

de, a Fiatját sírja vissza

Előzmény: Totyasrác (60144)
Totyasrác Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60144
De valszeg nem a fijátot sírja vissza :DDD
Előzmény: E(x)clipseboy_ (60142)
laccolt Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60143
Tom, olvastam azt is...:)
Előzmény: E(x)clipseboy_ (60142)
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60142
Zak már lecseréte a Stilot egy Coltra, de szerintem megbánta.
Előzmény: laccolt (60141)
laccolt Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60141
Valahol megértelek...az újabb Mitsuk nekem sem jönnek be annyira, a régiek között meg nehéz jót találni.

Zak Stiloja után végülis nem vészes a P307...:) Max nem reklámozzuk soha a JvN-ben :)))
Előzmény: E(x)clipseboy_ (60140)
E(x)clipseboy_ Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60140

Off

Hát az úgy volt.... :-))

1) Egyrészt döntött a racionalizmus: az Eclipse családi utazásra alkalmatlan én meg egyedül nem járok kocsikázni, munkába bejárni (kb. 12perces út) tök felesleges luxus. Plusz baromira untam már az Eclipse-et, meg 33-34 évesen az ember röhejesen néz ki egy olyan kocsiban, úgyhogy mennie kellett.

2) Két hónapig kerestem autót és összesen két darab olyan Mitsubishit találtam, ami tetszett volna: Az egyik egy 1996-os kéziváltós 24V Sigma volt, amit három hét alatt sem mutatott meg az eladó, így ejtettem. A másik egy 2.5-ös Galant volt Szolnokon, oda viszont lusta voltam leutazni. Lancer, Carisma, SpaceStar kiesett, mert nem tetszenek, gyenge motorokkal árulják őket és fapadosak.

3) Ha valaki korábban megkérdezte volna, milyen autó lesz az, amit sose veszek, akkor valószínűleg a 307 is benne lett volna a listában, de az egyik kolléga tanácásra meglestem őket és megtetszettek. Motorikusan szerintem tökugyanazt tudja, mint egy hasonló méretű Mitsu (bár az elektronikus gázpedál ront rajta), a váltója nem vészes, a fékje nagyságrendekkel jobb, felszereltségben szintén sokkal jobb (az új Lancer éri el ezt kb. ezt a szintet), kívül-belül  jól néz ki (szerintem) és baromi praktikus. Egyedül a kemény/zajos futómű nem tetszik.

Ennyi.

On

Előzmény: laccolt (60135)
laccolt Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60139
Panda: felőlem lehet jó, de akkor már inkább az 500-as...az legalább édi-bédi :)

"A hátsó térkínálat lábtérben jó, azért a fejtértől nem voltam elájulva (175 cm vagyok). Az autó kívülről szép, belül elmegy, nem rossz. Az nem tetszett, hogy az anyagok az enyémben (Honda Jazz) jobbak, mind a műanyagok, mind a szövetek terén. Nem volt meg a "fúezkell"."

Nekem hátul a hajam (pedig nem vagyok "nagyhajú" :D) hozzáért a plafonhoz, és a lábaimat terpeszben kell tartanom...pedig nem sokkal vagyok magasabb nálad...

Én úgy ültem vissza a saját 16 éves fostalicskámba, hogy nem éreztem azt, nekem az új kell. (pedig bevallom, féltem, h nagyon fog tetszeni az új Lancer, és vennem kell egyet...)
Előzmény: konyak_ad (60137)
laccolt Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60138
Egészen pontosan idén lesz 16 éves...de attól még mérföldekkel szebb, mint az új Colt.

Kár, h már nem ilyeneket gyárt a Mitsubishi.
Előzmény: gszarkatat (60136)
konyak_ad Creative Commons License 2008.03.26 0 0 60137
A Panda egyáltalán nem szar, exkollegáméknak kb 3.5 éve van egy, semmi nem romlott el rajta, városi kisautónak tök jó. A jobb térdem mondjuk nem fér el rendesen.

Azzal meg jobb, ha megbarátkozol, hogy krumplik a kisautók, lassan az alsó-közép is az lesz... :/

Ja, az előbb voltam a szalonban megnézni élőben is a Lancert. Egyszerűen nem találtam benne meg a helyem. A könyöklő jobb oldalt csak dísz, túl hátul és alul van, bal oldalt szintén túl lent, az ajtó pereme meg túl fent (állítgattam mindent mindenfelé...). Nem találtam meg a jó terpeszkedős pozíciómat, vissza is adtam a srácnak az árlistát, ez nem az én autóm. A hátsó térkínálat lábtérben jó, azért a fejtértől nem voltam elájulva (175 cm vagyok). Az autó kívülről szép, belül elmegy, nem rossz. Az nem tetszett, hogy az anyagok az enyémben (Honda Jazz) jobbak, mind a műanyagok, mind a szövetek terén. Nem volt meg a "fúezkell".
Előzmény: laccolt (60122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!