Kellemes Husvéti Ünnepeket kivánok mindenkinek! Szeretném kellemesebbé tenni a kia ceed-t vásárolni szándékozóknak - hivatkozva több, a kerekedőkkel kapcso- latos hozzászólásra- egy jó hirrel.
Hosszabb gondolkodás és számtalan variáció után ma hoztam el egy l.6 SW-t a JÁSZ-PLASZTIK Autócentrum Kft.-től. /Jászberény/ Mindenkinek ajánlom, megéri elmenni.
Nekem meg ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy nem ez volt az első ilyen jellegű megnyilvánulás, hogy ne menjek messzire, pl. a legutóbbi "identitás zavarra" utalnék!Ilyen alapon úton, útfélen besértődhetne valaki! Sem ceeee-nek, sem nekem nem volt szándékunkban senkit megbántani, pusztán egy ártatlan viccelődés volt az egész. Meg aztán ismered a mondást ugye? " akinek nem inge nem veszi magára"!!
Egy kis jó tapasztalat: megvan a 40.000-es olajcsere. Friss olaj, egy kis (MPG Extreme) fémkezelővel, meg egy kis MPG Boost a dízelbe, hogy jobban égjen. Megy, mint egy GTi, főleg miután visszadugtam a box csatiját. :) Kicsit érezni, pedig nagyon finomra van álítva. Füst nincs, tolóerő van.
Még visszahívnak hátsó gátló, légbeömlő, és rádió csere miatt.
Sok tucat locsolót kívánok minden kedves benzines és gázolajos kollégának! Remélem nem szereztem ezzel ellenségeket :)
CRDI tulajokhoz egy kérdés: Tegnap hívtak az eladótérből, hogy ha akarok, menjek szoftverfrissülni. Nekem eddig még nem rángatott, nem torpant, tehát ez nem indokolja. De kíváncsi lennék ennyi idő tükrében a fogyasztás, motorkarekterisztika hogy változott? Érdemes-e vagy inkább hagyjam? Előre is köszi a tapasztalatokat!
Ebből talán azt lehet következtetni, hogy se a korra vonatkozóan sem pedig viseletre vonatkozóan nem jó viccet ....faragni....legalábbis fórumon nem. Sokfélék vagyunk korosztály, nem, ízlésre vonatkozóan és senkinek nem esik jól ha akár viccesen is érintettnek érzi magát. Jocó
"nem kötekedni akarok de miért jó elöl állni a pirosnál? én mindig megmosolygom az ilyen embereket! főleg éppen a lent említett járműben ülnek akkor meg pláne identitás zavar"
Talán az állandó felfokozott tempó, rohanás az életben... Nem tudom.
Viszont ez nálam nem párosul agresszivitással, gyorshajtással. csak annyi, hogy lendületesen vezetek. Én meg azokat nem értem meg akik a 3 sávos Szentendrei úton beállnak 2.-3.-4. autónak a többi mögé a pirosnál, miközben a külső sáv üres.
Miért lenne identitás zavar? Csak mert élvezem az autózást? A sok marha a nagyobb kocsikban nem érti : Nem őt akarom megelőzni, önmagáért a vezetés élményéért pörgetem a motort. Miért ne tehetném ezt meg, pont egy suzukival ha csak arra tellik, vagy éppen egy ceed-el???
A hungaroringen a Forma1 mellett van Suzuki kupa is. Ugyanazzal az 1.3-as motorral mint az én suzukim. És ők talán még jobban élvezik a vezetést mint a nagyok...
A hét elején üres volt a város befelé (mindenki félt a kamionos útzártól)
Egy X5-ös BMW-vel "kergetőztünk" jobbára a sebességhatárokat is betarva az üres Szentendrei úton-Árpád hídon. Ő is tudta én is tudtam, az ő kocsija kétszer erősebb, gyorsabb, jobb, meg minden. Mégis élvezettel autóztunk egymást előzgetve, minden agresszivitás nélkül.
...egyébként a bsapis hgyerek az sorosan kapcsolódott az utánna lévő sötét ablakos megjegyzéshez csak /?/ lett /,/ helyett! hagyjuk tényleg........asszem tényleg iszom egy sört ahogy a Tettestárs javasolta........
A "kalaposok" ma is jelen vannak az utakon. Részint öregebb Skodák szintén idős, kalapot viselő sofőrjeiről van szó, de mára inkább a kalapos-suzukis a jellemző veszélyforrás. Lassúságukkal, bizonytalankodásukkal, majd minden átmenet nélküli irányváltásaikkal, sok forgalmi veszélyhelyzetet okozhatnak. Női változatukra szintén jellemző a (női) kalap, viszont kiegészül előreszegett állal. A veszély fokozódik, ha a kalapot viselő idős úr mellett ott ül előre szegett állú felesége, aki folyamatosan közli szerencsétlen emberünkkel véleményét a vezetéséről, ukázokat adva neki. ("Menjél már!", "Vigyázz!!!", "Nem látod, hogy...?", "Géza, mutasd meg neki!", stb.) Ezzel annyira frusztrálja a vezetéstől amúgy is stresszben lévő urat, hogy az még bizonytalanabb lesz, és elkezd kapkodni.
Többször voltam már szemtanúja ilyen párosítás által okozott balesetnek. Amíg ők nem kerülnek csínbe, addig amúgy meg vannak győződve arról, hogy tökéletes sofőrök. (Sokszor utána is). Gyakran lehet ilyet hallani: "50 éve vezetek, és még egyetlenegyszer sem okoztam balesetet..." Ja! Már ha nem számítjuk azt a több tucat veszélyhelyzetet, és jó néhány balesetet, amit másoknak okozott, de amit ő észre sem vett, annyira mereven bámulta az előtte közlekedő autó hátulját. Nyáron a kalap sajnos nem (mindig) áll rendelkezésre figyelmeztető jelként. Általános tanács azonban, hogy kerülje a különösen idős autóvezetőket, hölgyeket, és urakat egyaránt, ha vezetésükről lerí a bizonytalanság. Sajnos sok baleset következik be az ő indokolatlan lassúságuk, bizonytalankodásaik, és kiszámíthatatlan megállásaik, vagy irányváltásaik miatt.
és miért is? ez hol olvastad? és akkor az F1-es pilóták sisakban meg tökig overálban? ez nem közlekedés pszichológia hanem sztereótípia!
és akkor a sok baseballsapkás hülyegyerek? a tüctüc zenés szarrásötétített autóikban? az én vagyok az első a lámpánál arcok? a mobiltelefonnal a kezemben születtem emberek? a lenyomlak az útról mert jobb kocsimvan típus? őket hova sorolja a közlekedés pszichológia????
érted már hogy miért....mondtam amit írtam? mert lehetne itt sorolni a megjegyzéseket amíg az index servere le nem térdel.
miért érzed azt hogy a skodás/suzukis/kalapos emberke rosszabb nálatok????
Okulásként az általad rasszizmusként megélt véleménhez ,
ez egy autós vezetéstechnikai oldalról:
Kezdjük egy régi mondással: "Kerüld a kalapos skodásokat!" A 70-es, 80-as évek legigazibb mazsolái az általános vélekedés szerint a kalapot viselő skodások voltak. Ez nem csak egy megalapozatlan előítélet volt, hanem megfigyelésen alapult. Valahogy, a szerencsétlenkedésre hajlamos idősebb sofőrök, a 105-120-as Skodákat vásárolták legszívesebben. A "kalaposság" onnan jön, hogy ezek a sofőrök vezetés közben a fejükön hagyják kalapjukat, valószínűleg azért, hogy bizonytalanságukat leplezzék. (A kalap, lehet, hogy tudat alatt önvédelmi eszközként szolgál a forgalomban résztvevő többi autóssal szemben. Magasítja a viselőjét, akinek erre bizonyosan szüksége is van, hiszen magasabb ember kalapban nem tud beülni egy átlagautóba. A sapka ezzel szemben nem jelez veszélyt.)