Sziasztok! Légyszi írjatok a LEIER LM (19+4) típusú mesterfödémről, minden érdekel, legfőképp az ár összehasonlítás más födémekkel, valamint előnyei, hátrányai stb. Előre is köszike
tényleg várni kell mert a beton viztartalma átkerülhet a a parkettába olvassd el a www.parkettas.hu a tanácsokat én is az alapján csináltattam meg mondjuk az enyém más tészta volt
Újabb segítségre lenne szükségem a hozzáértőktől. Most épülő házunkban a nappali részbe eredeti fa parkettát szeretnék tetetni. A parkettás azt mondta, hogy miután az aljzatbetont letették várnunk kell 3 hónapot, és csak aztán tud elkezdeni dolgozni. A kivitelezőnk meg azt mondta, hogy max. 2 hét múlva lehet kezdeni. A mesternek azért hiszek mert ez a dolga, a kivitelezőnknek meg azért mert szeretném ha nem kellene 3 hónapot várni erre. Szóval ebben kellene nekem tanács, hogy most akkor tényleg mennyi az annyi?
Nem tudjátok, hogy hol lehetne olcsón föld alá telepíthető kb. 1,5m3-es műanyag vízgyűjtő tartályt venni? A Graf Herkules-hez hasonló lenne jó (egyszerű szállítás) csak olcsóbban, bár nem lenne hátrány a nagyobb aknafedél megléte sem.
Én árulom Siófokon a szeletelt téglát. Az a +ÁFA-s dolog csak akkor érvényes ha számla kell róla, de szerintem ez világos. Az utána lévő válaszra pedig azt irnám,hogy igen sokan probálkoznak vele, de mindenki ilyen egytárcsás vágóval csinálja ami nem kifejezetten erre lett kitalálva és ezért látszik hogy vágva volt a tégla, nem beszélve arrol egy nap max. 15m2 lehet vele csinálni. Nekem egy 6 tárcsás vizes automata vágóm ami kifejezetten erre lett gyártva és ami a középszeleteket tizedmiliméterre pontosan ugyan akkorára vágja és abszolut nem látszik rajta a vágás.
A mélyalapozó a fal szívóképességét állítja be, ezáltal egyenletesen fog száradni a festék és nem fog foltosodni, illetve van némi vakolat erósítő hatása is, de az ócska festéket jobb lekaparni (elsősorban a régi technológiájú festést pl: enyves bécsi budai)
Ha szar az alapfestés akkor feltépi a mélyalapozottat is.
Ja és még 1 jó tanács. Ilyen időben (esős, párás) nem ajánlatos festeni, mert sokkal lassabban szárad. Egyszer próbálkoztam vele évekkel ezelőtt, akkor hajszárítóval szárítgattam a falat, hogy haladjak mert szorított az idő :)). Egyébként látszik a falon, hogy mikor száraz annyira, hogy lehessen festeni a következő réteget.
2. festés 1. sor (száradás 2-3 óra) hígítás max. 10%
3. festés 2. sor, hígítás max. 5%
Még soha nem volt vele gondom. Kivéve akkor, amikor régi, isten tudja mivel festett, meszelt falat próbáltam festeni. Hiába vakartam le előtte a laza réteget, a henger szépen szedte fel a maradékot :)) Volt ám anyázás :))
Nem vagyok szakember, elorebocsatom. Nekem akkor szedte le a henger az elozot, amikor az alapozoval jol felaztattam az egeszet, aztan ranyomtam az elso reteget jo higan ugye, aztan a masodik meg nem volt olyan hig, ragadt mint allat, es huzta le a felazott elsot.
Festő-mázoló szakemberekhez lenne egy kérdésem: Hogy lehet azt elérni, hogy a második réteg diszperziós festék biztosan ne húzza le a falról az első réteget? Mélyalapozó megvolt, első réteg higítva felkenve, most jönne a második réteg... biztosra szeretnék menni.
gondolom, ez csak vicc...manapság egyszerűbb szegelni, mint hozzáértőn megépíteni egy ácsszerkezetet, aztán néhány rögzítő-elemmel (pl. ácskapocs) összefogni, ahol kell. persze, a szeglemezes technológia más elbírálás alá esik...
ha a régi, a ma megszokotthoz képest kicsit összetettebb (pl. manzárd) szerkezetek kibírtak 2 háborút és bombázást ácskapcsokkal, akkor ma sem lehetne gond ezzel a megoldással. nálunk az építész-statikus (persze, FEMÜ szerepében) írt elő egyes csomópontokra extra kapcsozást és/vagy átmenő csavarokat.
A 200-as szeg nem? Nem ezért hanem van jobb megoldás is, pl lemezek. Meg régebben nem szögletes gerendák voltak hanem hengeresek, menj fel egy régi ház padlására.:-)
Szerintem meg reális az ár. Ácskapcsot manapság már nem igen használnak, max ha nem lehet mással egy bizonyos helyen a rögzítést megoldani.:-))) Egy 213m2 ikerházra az anyag 1450000ft volt. 103m2-re 6-700eft lehet az anyag a tető alakjától függően.
Hát a fene tudja. Nekem tavaly valahol 7e/m2 körülire jött ki a tetőanyag (faanyag, fólia, betoncserép, szög, ácskapocs, csatornavasak, fanyag-védőszer,...stb). Ha neked lesz egy 140-150m2-es tetőd, akkor ez kb 1-1,1M Ft. Ha az ácsod olcsón dolgozik és nem emelkedtek nagyon sokat az árak, akkor esetleg beleférhet.... (de szerintem nem fog :( )
Szerintem túl olcsó egy 103 nm háznál a beton cserép+ fa gerenda lécek és lambéria+munkadíj,fólia,ácskapocs,szőg kijön úgy 2.4-3MFt-ból...szerintem csak a munkadíjra mondott 1.4MFt nem?
Az én házam 103 m2 alapterületű, a nyáron kerül rá tető. Beszéltem az áccsal, kb 1,4 M Ft-ot mondott, ezért 1,5-tel kalkulálok. Benne van a munkadíj, fa, betoncserép, fólia ... még a szög is, kivéve a csatorna. A régi tetőt nekem kell leszedni, elszállíttani. => Ha valakit érdekel a régi cserép és tetőszerkezet jelentkezzen! Mailem publikus!
lehet ytongból is (Xella.hu-n van útmutató a kialakításhoz), de általában vasbeton az egész ívelt áthidaló, aminek a síkját visszaugratják a külső falazathoz képest olyan mértékben, hogy a vastagabb hőszigetelés ráférjen.