Mekkora átmérőjű , vagy méretű gumi fér el max. a gépen ütközés vagy súrolás nélkül ? Próbálgatta már valaki ? pl. 175/65 R15 vagy 185/60 R15 elfér e ?
Most olvastam egy hírben, hogy Japánban már 4 hónapja árulják az új Fit-et ( nálunk Jazz) és rekord mennyiségű az eladott darabszám, piacvezető a kategóriában. Kár, hogy ez nem egy hazai hír. Habár nálunk az ára miatt sohasem lesz az eladások élmezőnyében, inkább igényesebb réteg modell marad.
Láttam, hogy gyári navigációt is lehet rendelni.
Nekünk meg kell várni a Párizsi autószalont, hogy többet tudjunk.
És áldassék a nevetek, mert tényleg bele tudtam alkudni a metálfényt.
Tul.képpen sztem már várták ezt a kérdést ott a szalonban :DDD
Na jó, nem teljesen így volt azért : mondták, hogy ideadják a metálfényt alapárban vagy rászámolják, de akkor adnak hozzá valamit pluszban, így kértem egy váltózárat is + szőnyegeket + még tán lesz valami ajándék.
Én a helyedben, miután nem jó felnit vettél, inkább eladnám, és vennék helyette egy 15x6-ost ET53-ast, ha már annyira ragaszkodsz a 185 szélességhez. De semmiképen nem használnám az ET38-as felnivel a 185-ös gumit.
Hát a 2006 és a 2007-es nyári szenokon volt már ez az alufelni, de a nyári 175/65 R14 es gumikkal és kb 40 000km-ert mentem a két szezon alatt. Most akartam a gumit a Yoko V500-ra cserélni a felni maradna, csak a guma lenne eggyel szélesebb...
Konkrét diagnózis önelégült megállapításra tett naív kísérlete nélkül azt mondom, vidd el egy másik szervízbe is. Ha ott sem, akkor Honda Hungary büszkeségre, önérzetre diplomatikusan, de márkahűség kockázatát meglebegetően határozottan megkeresése...
Lehet, hogy komplett baromság, de ez jutott eszembe...
Segítséget kérek! 2 éves a gép 20000km-el. Csak autópályán hosszabbb emelkedőnél,ötödikben kb 3000-es fordulaton, 100-110-es sebbeségnél elkezd a motortérből sivitó hang jönni. A fordulatott visszaveszem egy kicsit abba marad,majd emelkedön továbbb haladva megint előjön.Szerviz nem tud mit modani.
Jazz vásárlásán gondolkodom. Le tudná írni valaki, aki az elmúlt években vett jazz-t, hogy nagyságrendileg milyen költségek voltak a kocsival kapcsolatban az első évben? (casco, kötelező, stb, tehát mi az, amit a benzinen és az esetleges hitelen kívül fizetni kell).
http://totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/ Egyszerűen be kell írni a méretváltóba a 2 abroncs méretet. Így láthatod, hogy az eredeti kerék átmérője 583,1 mm, míg az új 577,6 mm. Az igazi váltóméretnél 1%-os lehet az eltérés átmérőben (kerületben), azaz negatív tartományban: 577,27. Tehát új korában az abroncs még bele esik ebbe az intervallumba. Viszont ahogy használod és kopik úgy rögtön nem lesz benne. A km/h 0,9%-al többet fog mutatni, így a megtett km is több lesz, és valószínűleg a fogyasztásod is kedvezőbb lesz, mert nem a való értéket mutatja.
A lecsökkent ET miatt megnövekedett terhelés nem fog rögtön jelentkezni a futóműnél ill. csapágyaknál. Itt csak a biztonsági tényező fog kb.2,5-ről lecsökkenni ill. a csapágyak esetén meg a megtehető üzemóra fog csökkenni. Mennyit mentél a kerekekkel?