Keresés

Részletes keresés

Hocsa75 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 31207

Sziasztok!

szeretnénk íves nyílászárókat beépíteni, a műszaki leírásban ez áll: az áthidalások monolit vasbeton áthidalóként készülnek, ahol a vasalatot egyenes áthidalóként javasolt elhelyezni.

Ilyenkor az ablak íve és az egyenes áthidaló kötött keletkezett részeket mivel-hogyan szokás megoldani. PL. csak valamilyen EPS/XPS stb-ből kivágva az íveket??

köszi

Emi2 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 31206

Szerintem így nagyon nehéz de talán ács munkadíj : 400.000.- - 600.000.-

fa anyag : 600.000.-  800.000.- cserép: 600.000.- 700.000.- (mondjuk attol függ, hogy milyen tetőt szeretnél, nyereg vagy sátor) + falazni is kellene ami még simán 300.000.- 400.000.- + fólia meg miegymás 150.000.- 200.000.-  + bádogos 150.000.- 200.000.-

Szóval az én átlag áraimmal számolva 2.550.000.- de ez szerintem nagyon alulról van megközelítve.

De gondolom sokan megcáfolnak :)))

Előzmény: ködkürt (31205)
ködkürt Creative Commons License 2008.03.12 0 0 31205

Sziasztok!

Egy kis segítségre volna szükségem. Adott egy kb. 100nm-es területű lapostető. Erre szeretnénk valódi tetőszerkezetet ácsolni, lakhatóvá tenni az így kialakult tetőteret. Kérdésem volna, hogy kb milyen összeggel kalkuláljak? Anyag+az ács munkadíja. Csak a faszerkezet, cserép, csapadékzáró fólia, szigetelés nélkül. Őszintén szólva, laikus lévén fogalmam sincs, hogy miyen számokban gondolkozzak. Ha valakinek van tapasztalata, legalább nagyságrendileg, kérem ossza meg.

köszi

köd

*Steve Creative Commons License 2008.03.12 0 0 31204
megjegyzem jónak meséled !:)))
Előzmény: KerIsu (31203)
KerIsu Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31203
A Trilakk gyárt környezetbarát diszperzitet, de az se bijo. Meg gyártanak mészfestéket is, amit lehet telihengerrel is felhordani.
Előzmény: *Steve (31201)
kato1272 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31202
köszönöm, megértettem
*Steve Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31201
és tessék mondani a bijóműanyag nem bomlik le a falról?:)) és milyen ásványvizzel higithatom ? mert ugye a Szentkirályi a tuti mert az valami dijat is nyert:)))

agyrém:))
Előzmény: Csokis (31200)
Csokis Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31200
Jaj, de rosszindulatúak vagytok! A biodiszperzit természetesen szénsavmentes ásványvízben diszpergált bioműanyagból van.
Előzmény: *Steve (31195)
brizke Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31199
Sziasztok!

Némi segítségre lenne megint szükségem.
Jogerős építési engedélyünk van egy családi ház tetőtérbeépítésére.
Viszont egy kicsit máskép szeretnénk megépíteni,egész pontosan két kutyaól ablak helyett a homlokzaton,egy trapéz alakú tetőkiemelést szeretnénk.
Az önkormányzaton azt mondták,hogy módosítani kell a tervet,és amíg a módosításra nem jön meg a új jogerős engedély,addig nem lehet folytatni az építkezést.
De közben a mamám lakik alul a földszinten,60nap az elbírálási idő,addig ne legyen tető a feje felett?
Nem lehet esetleg utólag valami megvalósulási tervet benyújtani,és addig is folytatni az építkezést?
Előre is köszi a válaszokat,Üdv,Brigi
kuzo2 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31198
Nyalogatni akarod a falat?
Előzmény: kato1272 (31191)
halaloszto Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31197
A nyilaszaro csere csak akkor nem engedelykoteles, ha azonos mereture es alakura csereled. Papir szerint ha a 3 szarnyas ablakot 3 szarnyasra, az mar engedelykoteles!

A hoszigeteles nemtudom, az mostanaban valtozott.

vajk
Előzmény: Vezo228 (31196)
Vezo228 Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31196

Természetesen nem én akarom ezt eldönteni, csak az sem mindegy, hogy az ember merre indul el a tervezéssel (anyagválasztás, stb). Nem statikus vagyok, de azért van némi műszaki érzékem, ami talán arra elég, hogy az ember azt eldöntse, hogy ha eddig egy szerkezet gond nélkül viselt egy terhelést, akkor várhatóan, az attól kisebbel is meg fog tudni küzdeni. A kérdésem erre irányult. Az engedélyezés része pedig jelen esetben nem feltétlen ennyire sarkallatos, mert az állagmegóvás, felújítás általában nem építési engedély köteles. Ha beázik a tető, mert rossz, akkor értelem szerű szvsz, hogy nem kell hónapokig tűrni a vizet, szelet, havat amíg az eljárás lezajlik és jogerőre emelkedik a határozat, hanem fogod és megcsinálod, aztán kész. A ház külső látványa egy nyílászáró cserétől és mondjuk egy hőszigetelés+vakolástól is megváltozik, mégsem engedélykötelesek, igaz a vonatkozó jogszabályhelyet nem ismerem részletesen, de majd utánnanézek. A tanácsaidat köszönöm. :-)

VeZo

Előzmény: _lala_ (31190)
*Steve Creative Commons License 2008.03.11 0 0 31195

a bio diszperzit az a oltottmész  vizzel :))))

istenem mit meg nem tudnak etettni a laikus emberekkel :))))

Előzmény: Törölt nick (31192)
memorix Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31194

Eltérően mozog a fődém és a fal. Általában a fődém és a fal csatlakozásánál ha eltérő anyagok vannak akkor gipsz, vagy nikecell, stb, díszítő csikot kell betenni. Alatta továbbra is lesz mozgás, de ha jól van feltéve akkor nem láttszik.

A másik dolog, hogy 0.5-1cm az már szerintem elég sok lehet, hogy rosszul van megcsinálva a gipszkartonszerelésed a plafonnál, vagy a fafődém nem lett méretezve rendesen, vagy leterhelitek a mennyezetet a padlásra felrakott lommal..

Előzmény: newclone (31193)
newclone Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31193
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a tetőtérben a tégla falra gipszkartonlap van ragasztva és a mennyezet is gipszkarton. A fal és
a mennyezet illesztésénél, körbe a sarkok megrepedtek és a mennyezet eltávolodott(mintha megemelkedett volna) jó 0.5-1 cm-re !
De csak télen , nyáron vissza ereszkedik...
Mi a probléma és hogy lehet orvosolni!!!
Aki tudja mi a gond kérem írjon!
Köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31192

Bio diszperzit???

Ez már azért a hülyeség netovábbja...

Előzmény: kato1272 (31191)
kato1272 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31191
sziasztok.segítséget szeretnék ,falfesték ügyben .vettünk egy házat és diszperzittel van festve.mi eddig csak mésszel festettük a falakat és most is úgy akartuk ,de ahhoz át kellene glettelni az egészet ami sok munka ,sok pénz és még igazán szép se lesz. állítólag létezik olyan ,hogy bio diszperzit .erről szeretnék valamit megtudni,mi a neve ,kb.mennyi az ára ,hogy kell vele bánni ,mekkora kiszerelésben van ,mennyi kell belőle ,milyen színekben van,hol lehet kapni?
_lala_ Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31190
Ez a tetőszerkezet teherbírása miatt volna érdekes, a faanyagok (gerenda, fogópár, stb) szemmel nem tűnnek korhadtnak, vagy nagyon lestrapáltnak, így ezt nem szívesen cserélném. A másik megoldás az volna, hogy vagy valami modernebb zsindely+OSB (deszkázat). Esetleg tudnátok ajánlani olyan tetőhéjalást, ami nem túl nehéz és a fentiektől eltér (nem cserép, nem pala és nem zsindely)?

Nem biztos, hogy Neked kéne azt számolgatni, hogy a tetőszerkezet mit bír el, és mit nem. Hacsak nem statikus tervezőmérnök vagy... De akkor biztos nem itt kérnél tanácsot :)

Szerintem keressél egy hozzáértőt, aki megmondja, hogy mit lehet, és mit nem.

Ja, és mivel a ház külső látványa megváltozik, így jó eséllyel még építéshatósági engedély/bejelentés is fog kelleni, tehát építésztervező nélkül se nagyon fogod megúszni. Már persze ha nem ugyanolyan színű és típusú fedést rakatsz vissza...
Előzmény: Vezo228 (31184)
_lala_ Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31189
Most jutott el arra a szintre, hogy a tegla telitodott es mint a szivacs, ontja magabol a vizet.
Az a rohadek mekk-mester (sajnos egyre tobb van beloluk) arrol is gondoskodott, hogy ne lehessen a belest egyszeruen kivenni

Szerintem ezen a ponton már szinte mindegy, hogy a bélést kitudod-e venni, vagy sem, mert a telítődött téglákat jó eséllyel úgyis ki kell dobni.
Előzmény: Zoli_t5H (31186)
_lala_ Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31188
És csak ezért beregisztráltál, hogy feltétlenül elmondhassad? Tök átlátszó ám... :)
Előzmény: hama8 (31187)
hama8 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31187
Szia!
Azért bátorkodtam írni mert magam is hasonló cipőben jártam anno. Nagyon sok rémtörténetet hallottunk mi is az építőipar "hiénáiról" stb. Tartotunk nagyon az egésztől. Annál inkább meglepő volt az a hozzáállás amit végül a kivitelezőnk esetében tapasztaltunk. Ismerős ajánlotta de még így is paráztunk előtte, de utólag azt mondom jól döntöttünk. Nem az ingyenreklám helye, de mivel aki komolyabban kaparja ezt a témát úgyis belebotlik: kulcsrakeszhaz.hu a cég. Igaz főképp Pest megye északi részén dolgoznak. Van referenciakörút, stb. Nem a legolcsóbb a piacon de messze nem is a legdrágább, viszont garantáltan megbízható. Sok sikert és főleg kitartást!
Zoli_t5H Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31186
Sziasztok!

Nem tudom, emlekeztek-e ra, kb. 2 hete kertem otleteket az ugyben, hogy vajon miert keletkezhetett nedves folt a kemenyt hatarolo falakon. Valamelyikotok tippelte, hogy esetleg beazasrol van szo, mindenesetre nezzem meg, hogy a padlasterben mi a helyzet.
Nos, a helyzet rosszabb, mint gondoltam. Felmentem a padlasterbe es lattam, hogy a kemeny, a fodemszinttol szamitva kb. 1 meteres magassagig teljesen nedves, gyakorlatilag mar mallik le rola a vakolat (decemberben meg semmi feltuno nyoma nem volt!) Nem volt mese, segitseget kellett kernem, mert latszott, hogy ez nem bezas (a teto sikjaban es az alatta levo kb. fel meteres szakaszon a kemeny tok szaraz volt).
Egy kemenyepitessel foglalkozo tapasztalt szaki segitsegevel kiderult, hogy sajnos nehany eve, mikor a haz epult, a beles rosszul lett berakva a kemenybe: forditva rakta ossze a vadbarom marha - ha tudnam, hogy ki volt az - de sajna nem en epitettem a hazat - akkor megszorongatnam a tokeit... kivancsi vagyok, hany kemenyt barmolt meg el az evek soran. Igy ennek kovetkezteben a kondenzviz a beles kulso feluletere ki tudott jutni es ott eveken keresztul szepen aztatta a kemenyt. Most jutott el arra a szintre, hogy a tegla telitodott es mint a szivacs, ontja magabol a vizet.
Az a rohadek mekk-mester (sajnos egyre tobb van beloluk) arrol is gondoskodott, hogy ne lehessen a belest egyszeruen kivenni, s ezzel javitani a hibat (telibe van az egesz ontve malterral), igy az egesz kemeny kuka.
Ez most nekem egy nagyjabol 100-120ezer forintos mutatvany, rettenetesen esz a mereg, hogy hogyan lehet ennyi esszel egyaltalan eletben maradni, nemhogy munkat vallalni.
Csak egy jo tanacs a frissen epitkezoknek: jol nezettek meg, hogy az ilyen munkat kivel vegeztetitek, mert nehany ev mulva idozitett bombakent robbanhat.
Az az egy szerencse, hogy a haloban, ahol a folt megjelent, ugyis le akartam vakarni a tapetat, igy legalabb azt nem lehet a karlistara felirni... remelem a javitas utan rendesen kiszarad (szerencsere tavasz/nyar jon, igy jo eselye van) es nem marad semmi nyoma.

Csokis Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31185
Jó piszok drágán hirdetik a fémlemez fedéseket. Ennek nem feltétlenül kell, hogy "ipari" kinézete legyen, de mindenképp jó drága.
Ez palára hajaz: RHEINZINK-Rauten rombuszfedés (7,7 kg/m2, ~14000,-/m2)
Ez meg cserépre: Lindab Topline cserepeslemez (5 kg/m2, ~3400-4300,-/m2)
Előzmény: Vezo228 (31184)
Vezo228 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31184
Sziasztok! A következő kérdésem volna a T. társasághoz: 1 éven belül szeretném a tetőnk héjazatát lecserélni. A jelenlegi héjazat a következő: régi síkpala, erre ragasztottak bitumenes zsindelyt, olyat, ami tekercsben van (bocs, de nem tudom a nevét ennek az anyagnak). No, ez nem túl szép dolog önmagában sem, meg a pala mintázata is átüt rajta és a tető hőszigetelése sem jó, valamint vannak helyek, ahová csak a héjazat cseréjekor lehet odaférni utólagos hőszigeteléshez. A kérdésem az, hogy szerintetek a pala+zsindely súlya nagyjából egyenértékű-e azzal, ha mondjuk a tetőn lévő deszkázatot besűrítjük+cserép. A cserép átlagos súlya kb 50 kg/nm körül van+ a deszkázat (kb 10 kg/nm saccra). Ez a tetőszerkezet teherbírása miatt volna érdekes, a faanyagok (gerenda, fogópár, stb) szemmel nem tűnnek korhadtnak, vagy nagyon lestrapáltnak, így ezt nem szívesen cserélném. A másik megoldás az volna, hogy vagy valami modernebb zsindely+OSB (deszkázat). Esetleg tudnátok ajánlani olyan tetőhéjalást, ami nem túl nehéz és a fentiektől eltér (nem cserép, nem pala és nem zsindely)? Köszi, VeZo
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 31183

Ha rám hallgatsz, akkor nem a 10-15db árajánlat bekérésével kezded az építkezést, hanem ha ismersz, vagy ajánlanak kőművest neked, akkor veszed a fáradtságot és megnézed a referenciáit.

Kimehetsz az éppen folyamatban lévő munkájára (ha nincs akkor felejtős), megnézeheted, h millyen minőségű munkát végeznek, milyen emberei vannak, és milyen szerszámkészlete van.

Az embereivel is érdemes beszélni pár szót, -pl mióta dolgoznak nála-, mert ugye ha aznap szedte össze az embereket a moszkváról, nem biztos, hogy annyira jól fog elsülni a dolog.

Ha megnézed a szerszámkészletét, azzal kiderül, hogy milyen maga az ember, mert amennyire igényes szerszámaira, kd annyira lesz igényes a munkája is.

Aztán ha ezek nagyjából jónak tűnnek, akkor érdemes árajánlatot kérni.

Előzmény: nyulanka (31182)
nyulanka Creative Commons License 2008.03.09 0 0 31182

Sziasztok!

Kb, nyár elején állnánk neki építkezni, és most van folyamatban a kivitelező keresés-kiválasztás. Ehhez kérném a segítségét azoknak, akik már túl vannak az építkezésen vagy előrébb tartanak és elő tudják keresni az árajánlatokat...Szóval a kérdés, ha kivitelezővel tárgyalunk milyen részeletes legyen az árajánlat, mikre térjen ki, illetve egyes fázisokra mennyi a korrekt ár?

Köszi

Nyulanka

viktor a takarító Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31181

nem többszáz szelet, hanem darab, amit felszeltek. egy lábazatra valót (kb. 20-22, m2 eredeti felülettel 50e Ft) szeltek le úgy, hogy közben állítgatták a vastagságot (3-5 cm között....) is, hogy némi egyenetlenséget kihúzzanak síkba. ez nem egészen egy napjába telt egy segédmunkásnak (6-7 óra, amiből 1,5 óra arra ment el, hogy a zárlatot, ami állandóan levágta a phi relét, helyrehozzuk, és a végén takarítás, pakolás is belefért).

na igen, a tégla darabja 50Ft alatt volt, ugye, ebből kb. 44db/m2 = 2200 Ft/m2, de ez eloszlik átlagosan 3 m2-re, tehát 760 Ft/m2 ár jön ki anyaggal együtt.

ha valakinek kis felületre kell, persze nem éri meg, ahogy 1m3 föld elterítésére sem hívunk bobcatet, de ha egész homlokzatot akar burkolni, akkor megéri (mi további 1800 db téglát tervezünk felhasználni, felét kettészelve 3/10 cm megosztással, ...) 

ja igen, nem keresek keveset, de fix állás, szóval ha hétvégén is bent lennék, nem fizetnék meg. ergo a szabadnapomat nem számolhatom napi 20-40e Ft-tal, mert amit nem kereshetek meg, az nincs. a többség azért ezzel így van, nem mindenki építőipari vállakozó munkaidejében, amit maga határoz meg a kereslet alapján (persze, ha éppen nincs megrendelőd, akkor neked sem 20e Ft a kiesett bevételed, hiszen nem tudsz olyasmiről beszélni. sokkal inkább egy szabadnap, amit tölthetnél a családdal. ez pedig felbecsülhetetlen, de éppen ezért Ft-ban kifejezett értéke sincs...)

Előzmény: Törölt nick (31178)
H3x Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31180
Ja! Tényleg! Azt tudok! 8-)
Előzmény: Törölt nick (31179)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31179

A fából vaskarikát-ról hallottál már? :D

Na ezt is pont úgy kell csinálni. :D

Előzmény: H3x (31177)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 31178

Ez tényleg jól hangzik...

Az a többszáz  tégla amit egy ember felvág egy nap alatt ezzel a tehnológiával, az kb mennyi?  2-300 db?

Rehát akkor kell a gép 20e ft-ért, kell egy tárcsa ami megint 20e min, és rámegy egy munkanapom ami megint 20.

Akkor ez összesen 60e ft.

Én meg kb 450 szelet (10nm) téglát vettem 20e ft-ért.

Nem gondolod, hogy a legdrágább megoldást választottad?  :D

Előzmény: viktor a takarító (31173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!