Keresés

Részletes keresés

Trys Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31651
tündéri :D

amúgy ha nem indiszkrét a kérdés: a nevedben mit jelöl a TM ?
Előzmény: BalooTM (31649)
Tima2 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31650
Én óvatos lennék ezzel. Elkaphatnak tőle mindenféle fertőzést. Akár még Te is.d. Leptospirozis pl. A vad patkány nem betegszik meg, de a vizeletével terjeszti a betegséget, amibe a Te állataid belepusztulnak és Te is veszélynek vagy kitéve.
Miben tartanád? Hogy takarítanád?

Előzmény: Véregér (31645)
BalooTM Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31649

Új kép Lucáról:

Szépség

Szép napot!

Baloo

Trys Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31648
az állatorvoshoz szólva, én is Gráfékat ajánlom, ahogyan az itt fórumozók kb. 90%-a ... vannak akik vidékről is feljárnak hozzá
Előzmény: Bowtech (31640)
Trys Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31647
Berciről jut eszembe: - Mandarin is vmilyen aguti lesz szerintem, de, h milyen azt meg nem mondanám ... Mandula meg .... majd megpróbálok jobb képeket csinálni ... fehéregyenlítő van a gépemen, csak nem tudom melyik fajtáját használjam ...
Előzmény: Crazyworld (31639)
neverhood Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31646
Ez erdekes gondolat. (marmint nem negativan erdekes, hanem pozitivan) De akkor nem kolykot kellene? A felnottek szerintem vadabbak (bar, ha a muzeum kerti kis koloniabol indulunk ki... =D) Es hova rakod karantenba?
Előzmény: Véregér (31645)
Véregér Creative Commons License 2008.03.05 0 0 31645
Szívesen kölcsönzök neked 2 db élvefogó csapdát :) Régóta gondolkozom azon, hogy "vad" patkányt kéne befogni vérfrissítésnak, és rögtön duplájára nőne a patkányaim élettartama...
Előzmény: Oshram (31636)
neverhood Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31644
Képzeljétek. Vettem macskakaját. Csipori arcán látszódott a fintor. Mi? Ezt? Hülye vagy te?
KiCsiporinak viszont láthatóan ízlik. Legalább ezt nem kajálja el előle =DD

Amúgy Csipori ma is meg akart rágni. Most nem támadólag (bár bevallom, egy kicsit izgulok...), hanem csak úgy szaglászott, aztán elkezdte rágni a kezemet...
neverhood Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31643
Akkor mégsem volt olyan hülyeség, amit mondtam.. Nagyon örülök, hogy jól van.
coni91 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31642

Sziasztok!

A Fuzz patkány hogy néz ki? Mennyire szörös? Mennyi idös korukra kopaszodnak ki?

Ha valaki tudja akkor irja meg.

Cateye_ Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31641

Állatorvos - egyik ötlet: mi hozzájuk visszük a patikat ha kell és meg vagyunk elégedve. :)

http://www.grafdoktor.hu/

Örülök, hogy rendben van a patid! :)

Bowtech Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31640
Sziasztok!
Jól van!!!
Köszönöm a segitségeket és az érdeklődést!
Valami megakadt a torkán, sikerült kivenni mire dokit kerítettünk.
Keresek Budapesten patikhoz értő dokit, tudtok segíteni?
Mert a helyi állatorvosnak nem épp a szakterülete.
Crazyworld Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31639
Berci :D

Amúgy jól vannak, köszönik. :) Ex-Bercinek (ez lett a neve :D) ugyan volt egy kis balesete, a füle mögött megsérült, sztem beakadt valamibe, de már jól van. Szépen begyógyult a seb, alig látszik egy kis hegecske....csak mér szõr nincs rajta. :S
Előzmény: Trys (31613)
Ladybee Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31638
Korrekt. Praomys natalensis A rather new pet in Sweden is the small Natal Rat (Praomys natalensis). This ratty species has lots of different names, because it has changed its scientific name several times since it was first discovered in 1834. It has been called Rattus natalensis - and even Mus natalensis a very long time ago - but now it can be found under the name of Praomys natalensis. It was recently called Mastomys natalensis. Praomys natalensis is the most recent (=correct) name. Even though this species is called "rat", is it just as closely related to our pet mice as to our pet rats.
Előzmény: Véregér (31627)
Oshram Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31637
Lányok:
Nezumi(Nezu, Nezu-mama) - fekete csuklyás, ő nekem az első patkányom, az ő nevén gondolkoztam a legtöbbet, aszem japánul jelent patkányt

Pinky(Pinkynéni:)) - albínó, ő volt nekem a második, albínó, a szeméről kapta a nevét:) ő a csajok közt a vezér

Kalandor - fekete csuklyás, ő pedig Nezu lánya, nevét onnan kapta hogy sok hétig szökésben volt, egyszerűen nem sikerült elkapnom:)

Fiúk:
Pocok(Pocok Úr, Poci) - albínó, Nezu egyik fia akit megtartottam, nevét onnan kapta hogy olyan pocok feje van:D a legkíváncsibb, legkezesebb, legbújósabb patkány akit valaha láttam:)

Foltos(Foltos Úr, Folti) - fekete csuklyás, Nezu másik fia akit megtartottam, nevét a hasán lévő foltról kapta:)
Oshram Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31636
Üdv!
Hát akartam én egy új patkányt, a szín is stimmel, de nem egészen erre gondoltam.
Nah de kezdjük az elején.
Tegnap ahogy este hazajöttünk a munkából, villany felkapcs, valami patkányszerű rohant át a szobán.
Oké, gyors népszámlálás, fiú 2 fő, lány 3 fő, ez megvan, de akkor wtf?
Aztán a patkányszerű izé kirohant a szobából, sikerült jobban megnéznem, hát ez valószínűleg egy "vad" patkány volt.
Azt még nem tudom hol jöhetett be, mert lakótelepi lakás földszintjén lakunk...
Ma vettem pár csapdát, aztán míg meg nem lesz addig az enyémeknek kijárási tilalom van.
elzorro Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31635

Köszi a neveket!!:)

mi lett a beteg patkánnyal?

a Lehel úton mindig nyitva van a rendelő /a Kikától 1 percre/, ráadásul az klinika /állatorovosi/ és szakszerű ellátásban és árban nagyon jók. tuti!

muszakáta Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31634
Mindenféle külföldi honlapon vannak patiknak való névajánlatok, azokat láttad? Az enyémek Géza (Géz) és Lázár (Láz).

Vettem klikkert 500valahány Ft volt, Nyugatinál a Vadonban.
mano-jano Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31633

Scooby: állandóan enne, mint Scooby Doo a rajzfilmben

Gömbi: már kicsinek kétszer akkora volt, mint a tesói, olyan kis gömböc típus (most is az)

Bogyó: olyan kis bogyó volt, amikor elhoztuk a kereskedésből

Mogyi: neki a párom adta a nevet, nem tudom mi alapján

Előzmény: elzorro (31594)
mano-jano Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31632

Szia!

Az én patkánykáim nevei: Scooby, Gömbi, Mogyi és Bogyó!

Remélem hasznát veszed!

Előzmény: elzorro (31573)
mano-jano Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31631
Tündéri szép, és milyen kis miniatűr! De, majd megnő! :DDDDDD
Előzmény: BalooTM (31539)
Véregér Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31630
Több szarvashiba is van az első linkben, például olyan, hogy mezei egér nem létezik. Sajnos a kisállatos oldalakon nagyon sok a pontatlan, egymástól átvett információ. Ha már neten akarsz utánanézni, kutass a wikipédiában, ott is az van leírva, amit én mondtam. Vagy menj be akármelyik könyvesboltba és vegyél le a polcról egy emlőshatározót. Például a természetkalauz sorozaté nagyon fasza. De ha beírod egy keresőbe a latin nevet, ott is ki fogja dobni, hogy a sokcsecső egér soha nem szerepel egyszerre mindkét néven.

A vörös patkányod azért érdekelne, mert Baracknak keresek borostyán(amber) szinű vőlegényt. Goldi erősen lánynak néz ki, de ha van ugyanilyen szinű srácod, szívesen kölcsönkérném egy hétre, ha lehet(és amennyiben nem rokona Crazy állatainak). Ez kb. 3 hónap múlva lenne esedékes.

Előzmény: Ricanta (31628)
Apróhölgy Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31629
De helyesek! :o))) Na látod, ezért mondja mindenki, hogy inkább tegyél fel a honlapodra képeket, mert "megkívánja" az ember a kispatit :o)) Spec én is vinnék, ha nem lenne teltház :oDD (na meg eszméletlen mennyiségű huskym) :oDD
Előzmény: Ricanta (31628)
Ricanta Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31628

Már egyszer kutatómunkát végeztem több helyen is így van például ezeken az oldalakon is:

http://www.freeweb.hu/musmusculus/mainpage/egerekrol_fajtak.php

http://egerek.lap.hu/

A vörös csuklyásomat én egyszerűen Goldinak hívom :DDD

Íme róla kép, ha szeretnéd nagyon beazonosítani.

ők pedig a mostani aprók:

Előzmény: Véregér (31627)
Véregér Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31627
Ricanta! A honlapodon a patkányképek között van egy vörös csuklyás. Ő fawn vagy amber?

Illetve egy-két apróság: a japán táncolóegérre azt írtad, Mus musculus domesticus. Ez nem a japán táncoló latin neve, hanem a nyugat-európai háziegér alfajé. A tenyésztett egerek mind csak simán Mus musculusok.
Szegény sokcsecsű egér meg két vezetéknévvel is rendelkezik, az egyiket szerintem tedd zárójelbe, mert így hülyén mutat. Praomys (Mastomys) natalensis vagy valami, mert az utóbbi az elavult neve, amit lecseréltek az előbbire. A kettő együtt nem helyes.
Mrs.Totti-Lotty Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31626
Szegény patkányka, jól van? Mit mondott a doki? Gyógyulást neki. :(
Apróhölgy Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31625
Ha félrenyelt volna valamit, akkor sztem nem mozogna furcsán. mindenképp értesíts, mit mondott a doki!!!
Előzmény: Bowtech (31620)
Véregér Creative Commons License 2008.03.04 0 0 31624
Ez alapján még mérgezése is lehet :( Remélem tudott vele mit kezdeni a doki.
Előzmény: Bowtech (31620)
neverhood Creative Commons License 2008.03.03 0 0 31623
http://www.bpallatorvos.hu/ugyelet.html

jobb oldalt non-stop nyitvatartók, ott keresgélj, telefonálj. És írj, hogy hogy van?
Előzmény: Bowtech (31622)
Bowtech Creative Commons License 2008.03.03 0 0 31622
Budapesten hová tudom vinni?????
Előzmény: neverhood (31621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!