Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
Én óvatos lennék ezzel. Elkaphatnak tőle mindenféle fertőzést. Akár még Te is.d. Leptospirozis pl. A vad patkány nem betegszik meg, de a vizeletével terjeszti a betegséget, amibe a Te állataid belepusztulnak és Te is veszélynek vagy kitéve. Miben tartanád? Hogy takarítanád?
Berciről jut eszembe: - Mandarin is vmilyen aguti lesz szerintem, de, h milyen azt meg nem mondanám ... Mandula meg .... majd megpróbálok jobb képeket csinálni ... fehéregyenlítő van a gépemen, csak nem tudom melyik fajtáját használjam ...
Ez erdekes gondolat. (marmint nem negativan erdekes, hanem pozitivan) De akkor nem kolykot kellene? A felnottek szerintem vadabbak (bar, ha a muzeum kerti kis koloniabol indulunk ki... =D) Es hova rakod karantenba?
Szívesen kölcsönzök neked 2 db élvefogó csapdát :) Régóta gondolkozom azon, hogy "vad" patkányt kéne befogni vérfrissítésnak, és rögtön duplájára nőne a patkányaim élettartama...
Képzeljétek. Vettem macskakaját. Csipori arcán látszódott a fintor. Mi? Ezt? Hülye vagy te? KiCsiporinak viszont láthatóan ízlik. Legalább ezt nem kajálja el előle =DD
Amúgy Csipori ma is meg akart rágni. Most nem támadólag (bár bevallom, egy kicsit izgulok...), hanem csak úgy szaglászott, aztán elkezdte rágni a kezemet...
Sziasztok! Jól van!!! Köszönöm a segitségeket és az érdeklődést! Valami megakadt a torkán, sikerült kivenni mire dokit kerítettünk. Keresek Budapesten patikhoz értő dokit, tudtok segíteni? Mert a helyi állatorvosnak nem épp a szakterülete.
Amúgy jól vannak, köszönik. :) Ex-Bercinek (ez lett a neve :D) ugyan volt egy kis balesete, a füle mögött megsérült, sztem beakadt valamibe, de már jól van. Szépen begyógyult a seb, alig látszik egy kis hegecske....csak mér szõr nincs rajta. :S
Korrekt. Praomys natalensis A rather new pet in Sweden is the small Natal Rat (Praomys natalensis). This ratty species has lots of different names, because it has changed its scientific name several times since it was first discovered in 1834. It has been called Rattus natalensis - and even Mus natalensis a very long time ago - but now it can be found under the name of Praomys natalensis. It was recently called Mastomys natalensis. Praomys natalensis is the most recent (=correct) name. Even though this species is called "rat", is it just as closely related to our pet mice as to our pet rats.
Lányok: Nezumi(Nezu, Nezu-mama) - fekete csuklyás, ő nekem az első patkányom, az ő nevén gondolkoztam a legtöbbet, aszem japánul jelent patkányt
Pinky(Pinkynéni:)) - albínó, ő volt nekem a második, albínó, a szeméről kapta a nevét:) ő a csajok közt a vezér
Kalandor - fekete csuklyás, ő pedig Nezu lánya, nevét onnan kapta hogy sok hétig szökésben volt, egyszerűen nem sikerült elkapnom:)
Fiúk: Pocok(Pocok Úr, Poci) - albínó, Nezu egyik fia akit megtartottam, nevét onnan kapta hogy olyan pocok feje van:D a legkíváncsibb, legkezesebb, legbújósabb patkány akit valaha láttam:)
Foltos(Foltos Úr, Folti) - fekete csuklyás, Nezu másik fia akit megtartottam, nevét a hasán lévő foltról kapta:)
Üdv! Hát akartam én egy új patkányt, a szín is stimmel, de nem egészen erre gondoltam. Nah de kezdjük az elején. Tegnap ahogy este hazajöttünk a munkából, villany felkapcs, valami patkányszerű rohant át a szobán. Oké, gyors népszámlálás, fiú 2 fő, lány 3 fő, ez megvan, de akkor wtf? Aztán a patkányszerű izé kirohant a szobából, sikerült jobban megnéznem, hát ez valószínűleg egy "vad" patkány volt. Azt még nem tudom hol jöhetett be, mert lakótelepi lakás földszintjén lakunk... Ma vettem pár csapdát, aztán míg meg nem lesz addig az enyémeknek kijárási tilalom van.
Több szarvashiba is van az első linkben, például olyan, hogy mezei egér nem létezik. Sajnos a kisállatos oldalakon nagyon sok a pontatlan, egymástól átvett információ. Ha már neten akarsz utánanézni, kutass a wikipédiában, ott is az van leírva, amit én mondtam. Vagy menj be akármelyik könyvesboltba és vegyél le a polcról egy emlőshatározót. Például a természetkalauz sorozaté nagyon fasza. De ha beírod egy keresőbe a latin nevet, ott is ki fogja dobni, hogy a sokcsecső egér soha nem szerepel egyszerre mindkét néven.
A vörös patkányod azért érdekelne, mert Baracknak keresek borostyán(amber) szinű vőlegényt. Goldi erősen lánynak néz ki, de ha van ugyanilyen szinű srácod, szívesen kölcsönkérném egy hétre, ha lehet(és amennyiben nem rokona Crazy állatainak). Ez kb. 3 hónap múlva lenne esedékes.
De helyesek! :o))) Na látod, ezért mondja mindenki, hogy inkább tegyél fel a honlapodra képeket, mert "megkívánja" az ember a kispatit :o)) Spec én is vinnék, ha nem lenne teltház :oDD (na meg eszméletlen mennyiségű huskym) :oDD
Ricanta! A honlapodon a patkányképek között van egy vörös csuklyás. Ő fawn vagy amber?
Illetve egy-két apróság: a japán táncolóegérre azt írtad, Mus musculus domesticus. Ez nem a japán táncoló latin neve, hanem a nyugat-európai háziegér alfajé. A tenyésztett egerek mind csak simán Mus musculusok. Szegény sokcsecsű egér meg két vezetéknévvel is rendelkezik, az egyiket szerintem tedd zárójelbe, mert így hülyén mutat. Praomys (Mastomys) natalensis vagy valami, mert az utóbbi az elavult neve, amit lecseréltek az előbbire. A kettő együtt nem helyes.