Hiányoltam egy olyan topicot, ahol vasúti fényjelzőkről szerepelnek képek - ezért hát nyitottam egyet. :-) Jöhetnek ide fotók mindenféle elő- és fő-, ismétlő- és tolatójelzőről: a lényeg, hogy ne ábrák, hanem valódi képek legyenek, és minél több különféle jelzésképet láthassunk rajtuk. :-)
Tudom, hogy ez megvan az F1-ben, de hátha itt hamarabb választ kapok: a képen egymás alatt van egy lassúmenet kezdete és egy feloldójel. :-) Ezt hogy kell értelmezni?
Nah jó, teljesen megkavarodtam. Valóban arról van szó, csak Gyérben nem arab hanem római számokkal jelölik a jelzőket is.
Szóval a lényeg: eddig a V VII.-es, azaz a 7. vágány végpont felöli új kijárati jelzője volt magasabb. Ld. 1086-os hozzászólás. Azóta ez változott, ide a mostani megegyező magasságú került. Ld. 1218. És most a V III., azaz a 3. vágány végpont felöli új kijárati jelzője a magasabb.
Amúgy most a V III. új jelzője magasabb a réginél.
VII. ! A VIII.-nak csak egy nembiztosított tolatásjelzője van a kezdőponti végén és az átalakítások után (hú, de várjuk már!) törpetolijelző lesz mind a két végén! :-)
Hopp mintha az elmúlt héten összement volna ez a jelző...;-) Lehet rájöttek az elb@szásra és cseréltek!? Amúgy most a V III. új jelzője magasabb a réginél.
Kampózár nincs, de másfajta csúcssínrögzítő megoldás van: egy érdekes, fecskefarkas. Másik topikból, illetve biztber szakitól hallottam, hogy a 70-es években került ilyen hozzánk, francia(?) eredetű. Biztonsági betét nem szerelhető rá, igaz, mivel rugós váltó, a felvágás se probléma :-).