Keresés

Részletes keresés

ruszotto Creative Commons License 2008.02.29 0 1 11

Szia!

Nekem egy öregebb INDESIT-em van, elmondom a tapasztalataimat.

A gép alsó borító lemeze vízgyüjtőnek van kiképezve. Itt összegyűlhet víz, ha valamilyen okból a gép túltölti magát vízzel. Ez kívülről nem látható.

Az én esetem: sokszor észrevettem, hogy a mosótabletta nem olvadt el teljesen. Sajnos a maradékok leülepedtek a középső vízkifolyó oldalüregében, ez túltöltést okozott.

Mindennek az oka, hogy a vízszint érzékelő egy membrános kapcsoló, melyből egy műanyagcső vezet abba az öldalüregbe. Ha emelkedik a vízszint - növekszik a csőben a levegő nyomása - rendesen működve a szükséges pillanatban átkapcsol.

Ha lerakódás keletkezik, elzárja a cső száját, nem tud időben átkapcsolni, túltölt a gép.

Az alsó vízgyüjtőre van szerelve egy úszókás kapcsoló, melyet a lefolyt víz bekapcsolhat. Leállítja a vízcsapot, elindítja az ürítő szivattyút, esetleg hibajelzést is ad.

Javaslatom: a szűrők kivétele után keresd meg a középső vízgyüjtő oldalüregét és nézz bele (kis kamera, tükör, stb.), vagy egy görbe dróttal próbáld meg kikotorni. Derítsd ki van-e benne trutyi (én egy fél marékkal szedtem ki belőle 5 év használat után. Sajnos teljesen kitisztítani valószinüleg csak úgy lehet, hogy leszeded a gép oldalát és a csövecskét többször átfújod - szívod, míg a levegő teljesen szabadon nem jár. Van róla fényképem (remélem jót küldök).

Az én gépemnek (INDESIT DG-6) most a vezérlője helytelenkedik. Nekem kellene egy kapcsolási rajz a gépről, és valami információ a vezérlőről.

Ha tudok még valamiben segíteni, szólj. Szia

Előzmény: Laka71 (6)
Gammar Creative Commons License 2008.02.27 0 0 10

Na már ne fáradjatok, mára megint megjavult magától. :)

Mérgemben össze vissza nyomogattam rajta a gombokat, és elindult rajta egy program, üresen, és le is futott rendesen. Lehet hogy meg kellett volna jegyeznem hogy miylen sorrendben nyomogatom a gombokat? Vagy lehet hogy ez a 6 th sense tipus tulajdonsága?

Gammar Creative Commons License 2008.02.24 0 0 9

Üdv Mindenkinek,

Whirlpool 6th sense tipusú mosogatógépem van. A program végén F7 hibaüzenetet ír ki, és nem szárítja meg aza edényeket. Kb 1 éve is kiírt egy ilyet, akkor a szervízet felhívtam és ott azt mondták hogy mindenféleképpen meg kell nézniük, mert sok féle baja lehet. Akkor pont nem értem rá ezzel foglalkozni és szerencsémre próbaként újból bekapcsoltam és "meggyógyult". Most újra "beteg" lett, de ha megint meggyógyulna magától nem hívnám ki a szervízt feleslgesen. Nincs valakinek ötlete, vagy hasonló tapasztalata?

Köszi előre is!

Mester696 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 8
Üdv,

Érdemes-e a mosogatógépet a melegvízes csapra kötni?

lekka Creative Commons License 2007.12.28 0 0 7

Üdv mindenkinek!

Bosch SGS 4002 mosogatógép kezelési és műszaki leírására lenne szükségem. Megköszönöm ha valaki tud segíteni. lekkaferenc@chello.hu

Laka71 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 6
Hali,

Egy két éves 8 terítékes Indesit mosogatógépem van. Mostanában leállt és valami A01-es hibaüzenetet jelez ki. Kihívtam a szervízt és a szerelő 6000 forintért elmondta, hogy az A01-es hibaüzenet elvileg akkor jelentkezik, ha folyik a gép. A gép azonban nem folyik. Erre azt mondta, hogy akkor elektronika hiba, ami viszont 25.000 forint. Tud nekem ebben valaki segíten, mert a szerelő azt is mondta, hogy már találkozott ilyen hibával nem is egyszer, szóval típus hibának tűnek. Ha viszont az akkor az Indesittel akarom kifizettetni. Volt már valakinek hasonló? Félek, ha hang nélkül kifizetem akkor egy év és ismét ezzel találom szembe magam.

Üdv,
Én meg azt mondom: Creative Commons License 2007.10.13 0 0 5

Jó napot! A konyharuhákat állandóan feltekeri az a forgó micsoda. Hogyan tegyem bele a konyharuhát, hogy ne tekerje fel? Azt már megtanultam, nem szabad az edényeket és a konyharuhát egyszerre berakni, de még így sem lesznek teljesen tiszták. 

csigaszar Creative Commons License 2007.08.14 0 0 4

sziasztok! AEG Favorit mosogatógépem egyre szarabbul mosogat. Kanalak, tányérok mind koszosak maradnak. Először csak egy-egy darab, de azóta egyre több marad koszosan. Szűrőt cseréltem, mert el volt málva. Nem tudom mennyit mosogattam a kiszakadt szűrővel, de szűrőcsere után jól mosogatott. Sőt még előtte sem volt soha ennyire rossz. Vettem mosogatógép tisztító folyadékot, amit egy külön programmal kellett belemosni. Semmit nem használt, csak újabb pénzkidobás. Nem gondolnám, hogy tablettával van baj, mert mindig somat-ot használtam. Van valami tippetek, hogy mit nézzek még meg vagy ehhez már szakember kell?

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 3
Eddig jutottam.
A lenti három link után sem lettem sokkal okosabb, mert a leírás túl általános és a régi gépekre csak részben értelmezhető.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 1
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 0
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Whirlpool ADP 2550WH mosogatógépünk betegeskedik. 2001-es modell.
Indítás után a szokásos kezdő szivattyúzás után leáll, a start gomb villog (7 villogás, majd kis szünet, aztán újra) és vele együtt villog a szárítás és a vége led is.

Próbáltam utánaolvasni a neten, ezt a hetes villogást meg is találtam.
Valami általános hibajelzés, ami mögött lehet szivattyú, fűtőszál, ajtókapcsoló, stb hiba.
Az a baj, hogy ezek a leírások már a modern mai sok nyomógombos gépekre vonatkoznak. Így nem tudok mit kezdeni például a reset leírásokkal sem.
A mi gépünkön van egy programválasztó tekerős gomb és egy nagy start gomb.

Kb 5 perces próbálgatás után ma még sikerült elindítanom a gépet, de nincs rá semmi garancia, hogy ez holnap is sikerül...

Tudna valaki hozzászólni? Szakember vagy aki járt már így?
Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!