A kémiához nem értek, én arra gondoltam hogy a víz és a vakolat valamiképpen megtámadhatja a rezet.
És rémlett valahonnan hogy valakinek ebből gondja lett.
Egy rézcső alkalmazástechnológiai cikkben ez áll(www.vgf.hu):
"Padozatban, falban a rézcső lehetőleg ne érintkezzen közvetlenül gipszszel, vakolattal vagy betonnal a korróziós kockázat miatt. Biztonsági okokból célszerű ilyen esetekben műanyag bevonatos rézcsövet alkalmazni."
Úgyhogy lehet hogy mégse akkora hülyeség.
De azt hiszem hagyom a fenébe, nincs kedvem szétbarmolni a csempét.
Most teszem fel a kézmosót és most jutott eszembe a dolog azért a kérdés.
Sajnos ez van :( Egyelőre többet fűtök az utcára :( Bár ahhoz képest a hidegebb időkben viszonylag alacsony szinten bírtam tartani. Na de majd jövőre :)) Remélem elkészülök mindennel amit terveztem, mert nincs kedvem még egy telet így kihúzni.
Az a legsiralmasabb az egészben, hogy ez egy viszonylag nagy üzlet, országszerte szállítanak (persze jórészt ipari méretekben). Már írtam régebben is, hogy a bejáratnál ez a 2 m-es tábla áll: FŰTÉSSZABÁLYOZÁS
Ebből én csak arra tudok következtetni, hogy ennyire nincsenek még mindig tisztába ezekkel a dolgokkal és nincs rá igény :(
Mondom menj fel a netre és mutatok pár érdekességet.
A válasz: nincs hozzáférése csak ahhoz, amit engedélyeznek :)))
Ma végre eljutottam az "Épületgépészeti Szaküzletbe". Előadtam a terveket, erre a srác bambán bámult rám, hogy most mit akarok :)) Fogalma nem volt róla, hogy mi az a hidraulikus váltó, légleválasztó. A HMV-s dolgot pedig többszöri elmagyarázás után sem értette meg :)) Volt egy idősebb csóka, annak már legalább volt valami fogalma, hogy mit akarok, de azt mondták, hogy aki esetleg ért hozzá, az most szabin van :D
Még egy nyomorult szivattyút se találtam a HMV-s témához, termoszelepből pedig egy fajta van: Herz. Ez minőségileg megfelel, vagy inkább keressek valami más helyet?
Pedig itt nagyon jó áron kapnék mindent, max összeírom, hogy mi kell, aztán majd megrendelik valahonnan.
No akkor gondolkodjunk...mert a logika itt is messze ment a valóságtól!!
"A vezeték szerintem nem igen fog kihűlni annyira hogy a pára kicsapódjon rajta(kis ideig ereszti az ember a vizet kézmosáshoz) gondolom ez fokozná a réz tönkremenetelét."
Tehát ha szerinted párás a rézcső akkor tönkremegy..vagyis megeszi a víz, aminek a szállítására odatették??..:))))
Az a baj, hogy hallottál valamit és megfordítottad. Azért szokták szigetelni a vakolat szempontjából, mert a vakolat nem bírja a párás és dinamikusan változó rézcsővel való közvetlen kontaktust (megrepedezik) nem pedig fordítva. Amúgy ha 5 éve nem volt ebből gond akkor ez most, hogy került a látókörbe megint?
"Nekem eddig osztol 1050m3 gaz fogyott a 85m2 kettosmeretu/tomortegla falu szigeteletlen hazamban."
Mikortól meddig pontosan?
Abban viszont igazad van, hogy a fizika kemény dolog és nem is azt irtam, hogy annyiból lehet "ertelmes terfogataramot fenntartani" egész hónapban, hanem azt, hogy a "felesleges" időszakban képes akár havi 200Ft plusszt is elpazarolni a szivattyú!! Nem mind1!!!!!
Rézcsövekkel szerelt újépítésű lakásról van szó.Egy hidegvizes csap van a kézmosóhoz.
A vezetéket kicsit megfúrták a kiállásnál amikor a kézmosót feltették(5 éve amikor készült), javítanom kellett az utolsó 20 cm-es rézcső szakaszt, és nem emlékszem tettem-e a javított szakaszra ilyen filcszerű szigetelés(tudom nem korszerű de ez most lényegtelen) mint ami a csövön volt eredetileg. Utána olvastam hogy a rézcső nem bírja az érintkezést a vakolattal.
Én Rimano 6-30 gipszes vakolattal vakoltam be az üreget.
A kérdés : megeszi a rézcsövet? Bontsam ki már most, vagy hagyjam a francba.
A vezeték szerintem nem igen fog kihűlni annyira hogy a pára kicsapódjon rajta(kis ideig ereszti az ember a vizet kézmosáshoz) gondolom ez fokozná a réz tönkremenetelét.
Olyan kérdésem lenne, hogy épülő családi házunk konyhájába gázfőzőlapot szeretnénk, mivel idegenkedünk a kerámialaptól. Úgy hallottam, hogy viszonylag nehéz, és költséges megoldással szabad csak gázfőzőlapot üzembe helyezni.
Igaz ez egyáltalán? Vagy ha igaz akkor mik a pontos követelmények, ill. technikai megoldások és költségek.
Az egyszeruseg kedveert legyen 100m cso, 3l/perc terfogataram.
A keresztmetszet (0.015/2)^2*pi, felulet*nyomas -> 7.37N
Az aramlasi sebesseg: 0.003/felulet/60 -> 0.28m/sec
A teljesitmenyigeny: 2W.
Es ez egyetlen hosszu kor volt. Ha veszel 6 kort, plusz a kazanig a csovezes, oszto, miazmas, meg lesz az 20W. Erre jon a szivattyu es a villanymotor hatasfoka, es kb 40W-nal jarunk.
Nekem eddig osztol 1050m3 gaz fogyott a 85m2 kettosmeretu/tomortegla falu szigeteletlen hazamban.
Ezt szerintem nem lehet elfelezni. Es az nem valasz hogy de.
A fizika egy kemeny dolog. Abban a csohalozatban ami nekem van, tuti nem lehet 6W-al ertelmes terfogataramot fenntartani. Ha errol is akarsz vitatkozni, akkor vegkepp nincs ertelme az egesznek.
Nem tudom Te hány éve nyomod itt topicban, én még csak néhány hónapja, de nem értem, hogy ugyan azok az emberek miért teszik fel ugyanazt a kérdést újra és újra, ha a választ úgysem fogadják el és mégcsak a fáradtságot sem veszik, hogy a gugliba beírva pár szót utánanézzenek, hogy mi a helyzet a nagyvilágban.
Számolhatjuk így is, ahogy te, de akkor is egy alpha szivattyú napi 12 órát megy feleslegesen, ami úgy havi szinten (melegebb időben) elérheti akár a 100Ft-ot is amíg "feleslegesen" megy!!!
Gondolkozz már egy kicsit! Az félüveg sör ára!!!!!!!!!!!!! :DDDD