Sziasztok, segítsetek! Hétvégén kukatárolót csinálok ytongból, amelyhez fagyálló flexibilis ragasztót használok. Kell-e a valami fagyálló adalékot hozzáadnom, mert hétvégére +1-2 fokot jeleznek éjszakára és félek attól, hogy ez lehet -1-2 fok is lemehet. Ha kell adalékot hozzáadnom mondjatok ilyen, valamint hol tudom beszerezni. Segítségeteket előre is köszönöm.
Én csak a nem megfelelő anyagválasztásra és technikára utaltam. Mert a zsákosvakolat nem megfelelő, van kimondottan ehez való fugázó anyag és fugázókanál.:-) Persze ennek ellenére is összelehet kenni a téglát. De vedd úgy ,hogy nem szóltam.
a terca útmutatók között van olyan rész, ahol fúgázásról van szó (útburkolatot készítenek, és utólag burkolják). ott le van írva, hogy miként lehet leszedni:
"Nem tartozik az igazi „kivirágzások” közé, de szintén bántó esztétikai probléma, amikor a kivitelezés során – a falazó, ill. burkolóhabarcsok elôkészítésének és felhordásának bármilyen gondos elvégzése mellett is – a burkolótéglák látszó felületére habarcs kerül.
A habarcsnyomok eltávolítására már a falazáskor, a fuga kialakítása után sor kell, hogy kerüljön. A vizsgálatok szerint mind a Terca klinkerhabarcs, mind a Terca burkolóhabarcs száraz ruhával eltávolítható a felületrôl. Legcélszerűbb eljárás a még nedves habarcs száraz ruhával való letörlése, majd ezt követô, tiszta vízzel nedvesített, kifacsart ruhával való letörlés. Arra azonban vigyázni kell, hogy ne vigyünk be sok felesleges vizet a tégla anyagába. A száradás után megmaradó habarcsnyomok a karbonátosodás miatt vízzel már nem oldhatók, csak híg (1:15-20) háztartási sósavval távolíthatók el. Erre a következô megoldás ajánlott: a felületet a folt helyén tiszta vízzel meg kell nedvesíteni (azért, hogy a hígított sósav beszívódása a falazatba minél kisebb mértékű legyen), majd
a felületet át kell törölni a hígított sósavas ruhával. A sósav maradékát (nedvszívó klorid sók keletkezésének megakadályozására) tiszta vizes ruhával végzett többszöri áttörléssel el kell távolítani, ügyelve arra, hogy eközben a felületbe ne vigyünk be sok nedvességet, ami esetleg késôbb „kivirágzást” okozhat"
Hello! Ismeri valaki a Koprox nevű vízszigetelő cementfestéket? Ha esetleg volna valakinek tapaszatalata vele kapcsolatosan, nagyon örülnék, ha megosztaná velem, mert nem sok infóm van róla, de jónak tűnik vízszigetelésre.
Bocsi! Első ránézésre azt hittem, hogy a fölső rész a burkolat :)
Én válaszfalat csináltam bontott téglából és azt hiszem 100-120-as csiszolóvászonnal csiszoltam meg utólag. Egy darabon pedig kipróbáltam, hogy bekenem méhviasszal, ami kiemeli a színeket és por sem tapad meg rajta annyira. Már csak azt nem tudom, mikor jutok el oda, hogy a teljes felületet megcsináljam :))
Ezt a falat most burkoltam le szeletelt téglával....
Ez így van kész.
r0226
Te próbáltál már ilyen széles(1-1,5cm) fugát csiláni? Mert hidd el nekem nem egyszerű dolog! Ehhez képest a csempe fugázás gyerekjáték.
Ráadásul ezt rendes fugázóval nem is lehet csinálni, egyrészt mert ráköt a téglára és nem lehet lemosni, másrészt meg ebbe a falba (4x2,7m) 60kg fugaanyag ment bele. -akkor számold ki, hogy ez fugázóból mennyibe kerülne!
Egyébként, végül zsákos vakolattal fugáztam ki, az tűnt a legjobbnak.
Csemperagasztót is kipróbáltam, de az is nagyon rákötött a téglára és csúnya lett.
Én laktam olyan lakásban, ahol az alattam levő (alagsori) lakásban beépítették a lichthofot, így az én lakásom fürdőszoba ablaka lett a megközelítési lehetőség. De ettől még ez nem szabályos. Ha az ablak máshová nyílik, akkor nem tudod azt kibontani ajtónak? Kicsi lesz, és keskeny, de amennyit egy lichthofba bejár az ember...
Az OTÉK előirja a légakna alsó megközelithetőségét és mivel közös területről van szó, a tulajdonostársak is kifogásolhatják a dolgot. Esetleg, ha mondjuk csinálsz belülről egy hőszigetellést és egy nyitható, körben gumiprofilra csukódó OSB ajtót, amit letapétázol, lefestesz?
esetleg menj el a home centerbe, ott sok cég sok terméke kint van, de ha nem akarsz annyira kimenni, akkor a király utca elején van egy-két cég, akiknél 50-60e Ftért már szép furnéros ajtókat lehet kapni, vagy a külső bécsi út elején is van egy jó cég, de a nevek most nem jutnak eszembe, már rég jártam náluk.
háztartási sósav+ gyökérkefe, majd lemos, majd ismétel. Nagyobb vakolat darabokat lehet kicsit ütögetni is. Érdemes a megtisztított téglákat kezelni speckó szerrel (barkács áruházakban kaphatók)
Fa beltéri ajtókra lenne szükségem (az a classic forma). Mivel pesti vagyok a 2-300 km-re lévő boltokat nem igazán néznem meg, csak ha tuti a tipp. Pesten viszont nem találtam semmi érdemlegeset. Márnem Baumax és mégnem Hofstadter közötti árban keresnék.
Tippek jöhetnek email-ben is spud@ freemail.hu
kösszi
a vakpadlós szegelés újra nyikorogni fog tudmo mert nekem az előszobába úgy rakattam le mert el kellett volna bontanom a gardróbot ahhoz hogy OSB lapozni lehessen a vakpadlót.
Arról nem is beszélve ,hogy nem tudhatod hogy az a salak honnan került oda Nem kicsit egészségtelen illetve rákkeltő is lehet de mindenki azt csinál amit akar
én mindenképp felszedetném !és ahelyére töltenék kvarchomokot vagy perlitet
Az hogy kinek mi olcsó és mi drága saját maga dönti el nekem a komplett lakás parketta felszedése OSB lapozás újrarakás csiszolás munkadija volt 160 Eft . ez azért a munkáért nem sok viszuont a felhsznált anyagok ennél többet tettek ki
mondjuk én úgy voltam vele ha már egyszer megcsináltatom akkor jó is legyen ne kelljen 5 év múlva újra kezdeni
Így van 1967 es tölgyfaparkettám gyönyörü érett szinnel és olyan lakkal lelakkozva amit sportpályákhoz és nagy igénybevételű helyeken használnak