Most rendeletm a rendör baráromnak is xenont,akivel 4 évig jártam autovill. szerelő szaközépbe és azt monta kérdésemre (mi lesz ha ellenörzik), Ő sem ismeri fel az utolagos xenont,akkor gondolhatom,h a többi kolléga hogy viszonyul ehhez.... Ezért bátorkodtam én is megrendelni,pedig mások elmondása szerint ez a barátom mindnkit megbüntet,de ebbe Ő sem tudna belekötni. De a szarulbeállított 8-10000K- es xenonokat én is ellenzem!!!!!! Ugyan ugy mint a szarul beállított halogéneket is!!!
Szerintem vagyunk annyian, annyi helyről itt a fórumon, hogy ha feldobod merre jársz, merre vagy elérhető, akkor esetleg a közelben lévő CRDi tulajjal meg tudsz beszélni egy találkozót... Csak 5let, ehhez szerintem nem kell Ceed tali.
Szeretném megkérdezni Tőletek, ill. azoktól, akik június, júliusi hitellel vették az autót, hogyan alakulnak a törlesztők? Sajnos az enyém az első egy -két hónapihoz képest nő, most már kb. 15% kal magasabb. Ennyivel rosszabb a forint?
Csak jó lenne látni, mielőtt kiadok érte 10000 Ft-t.
Sajnos a talira nem tudok menni, mert akkorra szerveztünk a feleségemmel egy hosszúhétvégét Balfra....., pedig szívesen találkoztam volna Veletek és meghallgattam volna más dízelt is csörgés szinten és motorleállításkor.
Szerintem nem Greg gépével vannak ekkora gondok, hanem Ő csak a véleményét mondta el, hogy neki ez már nem férne bele... mellesleg egyetértek...
A KIA gyárott egy nagyon faxa gépet, de van még mit javítani:
- értékesítési lánc...
- a "pénteki" gyártású autók urban legend-jének megszűntetése...
- a garanciális komoly gondok kezelése, és itt nem arra gondolok, amikor zörög valami műanyag, mint egy focus-ban... az se kellemes, de mondjuk nem húsbavgó, mint egy állandó motorrángatás...
Nekem mákom van, semmi ilyen bajom nincsen, de amiket olvasok, hát nem tudom... persze lehet, a sok-sok elégedett tulaj nem jár fórumozni... az azért szignifikáns, hogy az emberek sokszor akkor másznak keresni az internetre, ha problémájuk van, és nem akkor, ha minden szép, meg jó... ez a kisebbség...
Ahogy nézem a kiacsomai.hu is már bejegyzésre került, és szerverre mutat, bár még egy szűzies apache hibát dob... gondolom ezerrel dolgoznak rajta, és gyanítom, már mennie kéne... :)
Figyelj, egyértelműen trélerről leesett darabot kaptál, vagy te vagy az az egy az egymillióból, akinek nem lottó ötöse van, hanem kifogja a széria legrosszabb darabját. A legtöbb probléma, amit felsorolsz csak nálad van, legalább is olyan mértékben. Szerintem add el, szabadulj meg tőle, mert csak tönkreteszi az autózást a számodra.
Az utólagos xenonnal az a baj, hogy szinte biztos, hogy májustól, amikortól szigorúbban ellenőrzik és büntetik szabálysértésekért az autósokat, ezt is ellenőrizni fogják, főleg, ha már messziről virít a xenon kék, sokszor messziről is vakító fénye.
Én ezért mondtam le a xenonról, ha kiég a gyári (Philips?), amivel most jól látok, akkor beszerelem a már megvásárolt Osram Silverstart, oszt jó napot (csak 4000 Ftvolt párja).
Tudom,de nincs más váalsztásom,vagy látok és veszek "tuning égőket" 7-9eFt ért és cserélem 3-4 havonta,vagy veszek egy xenont és rosszabb esetbe cserélem 2 évente. Én se akartam xenont,de a tuning égő projekt nekem nem éri meg!!! már cseréltem eddig 1 párat és nem volt olcsó... majd megprobáéol jol be állítani a lámpát:))
A pontosság kedvéért: a fokozatban-maradást nem a szinkrongyűrűk végzik, hanem a fogaskerekek fogazatának kialakításából adódik. Ha nem jó az olajozás, akkor a fogak formája kopik és már nem tud összecsatolva maradni a fokozat. Így aztán, főleg amikor leveszed a gázról a lábad kiugrik fokozatból...-:) ennyi.
Nekem az előző OFF Scenicemben ON nem így működött, sőt, ha pl. kiértem az esőből, eltelt vagy 10 perc, majd megint elkezdett esni, ki-be kellett kapcsolnom az ablaktörlőt, hogy újra érzékeljen.
Ahhoz képest, hogy csak egy Kia (nem a te véleményed), vannak benne finom megoldások is. A fényszóró nem marad égve, ha nem kapcsolod le leállítás után, 2 db 12 V-os dugó elöl, folyamatosan elhalványuló utastéri lámpa, ajtócsukódás, stb. Az ablaktörlő automatika nem egyedi tervezés, de a lapátját legalább tudjuk cserélni, nem úgy mint 1-2 Mercinél, ahol még ahhoz is szervízbe kell menni.
A keresztmotoros sebváltók 5. fokozatának majd mindegyikének olajozási problémája volt....valószínű, hogy ez a magyarázata az általad elszenvedetteknek. Jocó
Hát nem 5 perc végigállni a sorokat. Persze, hogy ki kell fizetni. Hamár nincs átiratva (ahogy kellett volna), akkor állja végig a sorokat az (a mérőóra állásokkak), aki lusta volt erre, majd küldje tovább a csekkeket Topictársunknak, aki utólag kifizeti. Ne gazdálkodjon más a szabadidőmmel. Vagy nyílván amikor beköltözött, akkor szintén voltak óra állások. Különbség kiszámol, megszoroz tarifával, pénz átad ingatlanosnak/tulajnak (lepapírozva), az befizeti, hamár néven maradt. Back to Cee'd
"És akkor még nem is beszéltem az automata ablaktörlőről. Amit, ha a motor leállításakor bekapcsolva hagysz, a következő beindításkor szárazon töröl egyet a szélvédőn."
Nekem volt egy off C-maxom, annak az automata ablaktörlője is így működött. (Az autó listaára 7.150.000Ft volt)
Elhiszem neked, csak volt régen egy kocsink, amit szinte csak pályán használtunk (420.000 ment bele) és kétszer kopott el az 5-ösé annyira, hogy kiugrott a fokozatból. A válasz az volt, hogy azért, mert ott volt egyfolytában eröltetve. És miért vannak olyan kocsik, amelyek alsó fokozatai duplán, meg triplán vannak szinkronizálva?
Na nehogy már azt mondd, ez is belefér 4millióba, mert itt szúrom töCKön magamat. Tényleg ennyire igénytelenek vagytok?
Engem is bosszantanak a hibák, de szerencsére még nem olyan mértékben jöttek elő, hogy megutáljam.
A motor torpanásom annyira leheletnyi, hogy az asszony pl. tuti észre sem venné.
Szerencsére nálam más hiba még nem jelentkezett ami megőrjítene: kopogás, zörgés.
Ennek a torpanásnak a megoldását meg ki kell vernünk a KIA-ból !
A másik ami zavar: csörög a motor:
Őszintén szólva még amikor csörög, akkor is sokkal-sokkal halkabb, és kevésbé zavaró mint az Astra vagy Focus dízelek.
Amikor beleültünk (kollégákkal) az új Astrákba mindenki fulladt vele induláskor. Nyáron inkább kikapcsoltam a légkondit induláskor. A kezdeti időkben többször lefulladtam kereszteződésekben, amikor kikanyarodtam egy elsőbbséggel bíró autó elé. Egyszer egy kamion előtt az M3-as Metrónál.
Na az mennyire idegesítene 5,5 M-ért? És arra pláne nincs megoldás....
Ez torpanás szerintem megoldható. Addig bombázzuk levelekkel a KIA-t amig nem oldja meg. (Bár a Swiftem esetéből látom, legalább 1-2 év mire miden megoldódott)