Egyébként ma voltam bent az Abaqua Kft.-nél és "kivertem" belőlük a csavarokat. Próbélkoztak, de végül is beadták a derekukat / miután beszéltek a szervizesekkel/.
Ha csinálok egy idő előtti olajcserét (kb. 2000 km-nél), akkor az első szervíz eltolódik annyival? Van valakinek valami sejtése? Nem kicsinyeskedésből kérdezem, csak érdekelne, mert lehet, hogy április-májusban lenne aktuális. Az már 2-3 hónap eltolódás utána.
A KIA Gödöllő 0. (idő előtti) olajcsere ajánlatáról, pedig a következőket gondolom:
" Azt mondták, hogy Castrol 5w-30 SLX Professional olajat tesznek bele. Ha én viszem az olajat (tehát lehet vinni), akkor olajszűrő 3323,- munkadíj 5000,- alátét "párszáz",-" "
Maga ez az olaj szerintem egy kimagasló minőségű termék hosszított csereperiódussal, a neten 2700Ft/l-ért már lehet venni.
Ha én vinném ugyanezt az olajat: 6x2700=16.200,-Ft olajszűrő 3323,-Ft munkadíj 5000,-Ft Összesen: 24.523,-Ft ( így kb 4000 Ft-al olcsóbb + marad majdnem egy liter lötty tartalékba, után tölteni ha kell)
Egy kicsit "olcsóbb" olajjal amit én vinnék (pl. amit KiberLovag vett, bevált és el is fogadják: Magnatec 5w30 Softec Plus C3 - 2200,-Ft/l), ki lehet jönni itt is húszezer forint körül összesen.
Bár ha tételest látnék lehet, hogy más lenne a véleményem. Ebből az se derül ki, hogy szintetikusak e az olajok vagy nem. Így elsőre nekem egy 10 e. -rel túlárazottnak tűnik. /Bár az aloj ára még túl jónak is tűnik, ezért nem értem a többit/
Szerintem azokat tartalmazza, amelyek a könyvben is benne vannak kötelező címszó alatt, de várjuk me KiberLovag és Társa jelentését a mai M6-os mai látogatásáról.
Köszönjük a szervizajánlatot Szabó úrnak! Szerintem az árak így elsőre elfogadhatóak. Én még kíváncsi lennék az olaj pontos típusára (OMV BIXXOIL …) és hogy a 0. (idő előtti) olajcsere mennyi lenne. Az is érdekelne, hogy a dízelnél a 20e km-enkénti szervizárban benne van-e az üzemanyagszűrő cseréje - pontosabban: mit tartalmaznak ezek az árak?
Egy tévhitet szeretnék eloszlatni. Természetesen nem tanácsos megvárni amíg kiürül a tank, de azt is tessék elhinni, hogy az üzemanyag szivattyú bizony normál körülmények között is a tank legmélyebb pontjáról szippantja fel az üzemanyagot. Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy a tankban éppen mennyi gázolaj vagy benzin van, tehát a tank alján felgyülemlett szennyeződés adagolóba, vagy motorba kerülését nem az üzemanyag szint hanem az üzemanyag szűrő fogja meggátolni.
Barátom ott vette a Sorrentóját. 2x motorcsere, 2x turbócsere, üzemanyag rendszer csere, sebváltó szétesett, stb.... Azért nem ennyire rossz a KIA :-)))
Mindez lassan két éve volt. Vélhetőleg nem csak az autó hibájából. Azt mondta, szinte 1-2 havonta új szerelő arcokat látott. Ez pedig nem megnyugtató.
A szervízt csak kívülről láttam, de számomra nem túl bizalomgerjesztő.
Voltam a Pappas szervízében is, az legalább szép....
mennyi lehet majd a regisztrációs adó egy KIA CEED 1.6 CRDI SW-re mondjuk úgy két év múlva! most éppen ezen töröm a fejem! ha kapok egy jó ajánlatot mondjuk egy EX-re úgy 18000 EUR körül akkor pápá Kia Lurdy!
u.i: ja még semmi hír! semmi ajánlat, semmi kedvezmény, semmi kölcsönautó! 113 napja és ha márciusban gyártják le akkor áprilisig semmi autó! Mindenkinek ajánlom aki most rendel, folyamatosan kérdezze őket mi hír a kocsiról, mert......
A KIA Szabó szervízajánlata megtalálható a http://ceedservice.extra.hu -n a linkek menüpont alatt és a megjegyzésekhez már lehet is írni ha gondoljátok a vélemlnyeiteket róla.
Akit érint, volt egy kérdez-felelek a Kia szervízzel felniválasztással kapcsolatban.
ezt kérdeztem: Tisztelt Kia Szerviz,
Kérdésem lenne egy 1.6 -os Kia Cee'd CRDI vel kapcsolatban.
Mit gondolnak egy KIA Cee'd 1.6 CRDI -re rakott 16-os alufelni aminek az adatai - Körosztás: 5x114,3 Méret: 7,0x16 ET 40 - okozhat túl nagy terhelést a futóműnek vagy a csapágyaknak? Jelenleg egy 195/65-R15-ös gyári acélfelnis szett van a gépkocsin. Ez az összeállítás megfelelő, vagy csak bajt okoznék vele. Ha ez nem megfelelő akkor milyen felnit szerelhetek a gépkocsira, ami nem okozhat gondot?
Év a válasz:
Az Ön által megadott adatok alapján, a felvetődött 16" felni + gumi probléma nélkül felszerelhető a gyári katalógus alapján.
kösz az ajánlatokat :) sajnos 8-17ig meló. csak előtte meg utána tudok nézelődni a vidi-kisteszko tengelyen. de akkor van rá időm mert gyalog járok minden nap :)
gsanyika! Neked melyik szervízben vették ki a szélvédőt? Írtad, hogy a művelet "alig látszik". erről tudnál esetleg képet felrakni? Csak azért kérdezem,mert kaptam egy követ, és elindult egy kb 3cm-es repedés is. Ezeket mondjuk megcsináltattam, de nem tudom meddig tart a jó minőségű útjainkon.