Szevasz! Semmi gond, csak csodálkoztam a reakciódon. Így már értem, ha nem olvastál vissza. Ez a fajta vezetési stílus távol áll tőlem. De ha egy kocsiban nincs zaj, a motor meg úgy pörög fel mintha üresben lenne, akkor a kezdő Cee'd-es vegyen leckéket. Bocsánat, ha nyers voltam!
Nekem minden nap a munkába járás kb 18-20 km összesen, viszont a megtehető km reggel a hidegben elég szépen fogy. Értem ez alatt hogy 2-3 km alatt csökken 7-8 km-t is. Persze ha bemelegszik akkor visszaáll a rend, de ugye dugóban nehezen melegszik... :(
A legtöbb esetben olcsóbb a hitelbe épített casco, mivel kis biztosító szokta nyújtani. (Pl. groupama), vagy csak lopás és totálkárra fizet.
A kis biztosítókkal az a baj, hogy kár esetén nem mindig lehet őket sem telefonon, sem emailen, sem faxon elérni, ezért előfordul, hogy egy teljesen egyértelmű helyzetnél csak az adminisztráció több hétig tart, mielőtt elkezdődhetne a javítás.
Van olyan bank, a KIA esetén pl. a Budapest Autófin. a központi finanszírozó, aki nagy biztosítóval szerződött le, az Uniqa-val, úgyhogy nem annyira olcsó a beépített casco, viszont van értelme megkötni, mivel kár esetén gyors kárfelvétel, ügyintézés hitellel terhelt autó esetén is.
Nálunk egyébként az az egyedi helyzet van, hogy több mint 10 éve szorosan együttműködünk az Uniqa-val (korábban AXA Colonia), ezért egyedi díjaink vannak. (olcsóbb mint a beépített casco).
Ezen kívűl mostanában az AEGON is nagyon olcsó díjakat kínál - velük is jó a kárrendezési tapasztalat.
Szerintem ha az ember már köt casco-t akkor érdemes olyat választani ami fizet is (és gyorsan) kár esetén. Főleg, ha nem sokkal drágább, mint a kis biztosító tarifái.
De azért ne űrítsd le 0-ra, mert légteleníteni kell vagy összeszedhetsz a tank aljáról valamit. A fedélzeti egyébként elég korrektül írja megtehető km-t.
Pedig ezt terveztem....
Idáig minden autómban kipróbáltam (persze kannával a csomagtartóban) hogy első megtorpanásig mentem velük. Így pontosan megtudtam, ténylegesen mennyit mehetek a lámpa kigyulladása után.
Múlt héten a Pappastól úgy fordultam ki, hogy már csak villogot a computer.
Ennek ellenére elmentem vele még 25km-t amikor tankoltam. (59l púpozva)
Az AEZ, DEZENT, DOTZ, ENZO felnik közül nyugodtan válogathatsz.Drágább, de ezek pár év múlva is szépen fognak kinézni nem dobják le a festéket meg egyebek.És valószínűleg sokkal kevesebbet kell görgőztetned is mint a kínait.
5 km alatt már bőven felmelegszik és jól fog fogyasztani az 1-2 km ek tesznek be neki, de ott meg még nagyobb a különbség /persze a javára/ egy azonos méretű benzineshez képest
Köszönöm az észrevételt, de eddig csak jót halottam a felnikről, persze lehet, hogy nem jó forumokon probálta /nem a márkakereskedőt kérdeztm :-) / . Van esetleg tapasztalatod, vagy megbízható infód?
De azért ne űrítsd le 0-ra, mert légteleníteni kell vagy összeszedhetsz a tank aljáról valamit. A fedélzeti egyébként elég korrektül írja megtehető km-t.
A HIJOIN felni igen gyenge minőségű.Könnyen sérül.Ha törik nem biztos, hogy lehet hozzá venni egy darabot pár hónap múlva.Az AEZ csoport felnijeiből nyugodtan válogathatsz!Erősek jó minőségűek.