Én nagyon magasnak tartom ezt a 6 feletti THM-et. Igazból azt ne értem, hogy a sima LX és a Plusz közt 500 ezer ft a különbség és jóformán csak a klíma van benne pluszban. Reális ez?
És valóban kb 300 ezer mínuszban lennék... Az meg rengeteg!
Nekem is LX+ van csak SW! szerintem kb. 100 - max 150.e-et tudsz belőle alkudni, de ez persze függ attól hogy mennyiért veszik be a gépet, és milyen a THM.
Nekem 3,9 volt a THM igy nekem még ennyit sem sikerült kiszednem belőlük.
azért ha 800 helyett 400-at adnak a kocsiért cserébe meg 100.e-es metáfényt akkor még mindig 300 minuszban vagy....
a tapasztalatok alapján azért azt is nézd ki hogy van-e valahol a kiszemelt gép/szin hacsak nem akarsz 3 hónapot várni.
Én sem azért vettem mert szeretem kitaposni a lelkét a kocsinak, csak egyszerüen kényelmesebb meghát ekkora motornál szerintem valamelyest gáz a manuális váltó. (fönököm 07es tuaregje manuális, diesel. Vezettem, ültem is mellette de mindig kuncogok rajta hogy az automatát miért hagyta ki belőle...) Mindazonáltal ha minden jól megy, kb 2 hét és énis manuálisra váltok, bár csak 1.6os motorhoz :)
Küldözgetem szépen sorban az e-maileket, eddig ketten válaszoltak.
Az egyik (nem mondok kereskedőt) 800 ezer körül venné be a 2000es évjáratú, 1,5ös Lanosomat, semmi kedvezmény ezen kívül (később remélem csak ajánl valamit). Összesen 3.599.000 Ft lenne a kocsi (LX Plusz).
A másik kereskedő 400-450 ezerért:) Azért ez vicces! :)
Vagy nem is annyira. :( De ez "ajándék" metálfénnyel adná az LX Pluszt így összesen 3.390.000 Ft lenne... Ebből még csak lehet alkudni, nem?
Asszem már nagyon elkanyarodtunk az alap verziótól, mert nincs se 2,5-es diesel Ceed se V8-as ha jól tudom! :-)
Ha te mondod akkor elhiszem hogy valaki azért vesz egy 1,6-os dieselt 4seb. automatával hogy gyorsuljon..... én a kényelem miatt venném, meg főként a városban élvezném de különbözőek vagyunk ;-)
Nem igazán kellene személyeskedni az autómata váltók kapcsán.....teljesen hangulatrontó. Az érvek egyébként már a 80-as években olvaskatóak az ADAC lapokban és természetesen most online még elérhetőbbek.
Ami a jogosítványt illeti...hát csak annyit mondanék, hogy a tavaly hagytam el az 1.000.000 kilómétert, amiből sajnos csak felét vezettem autómatával ....és Európa majdnem minden országában vezettem. Amikor betöltöd te is ezt a távolságot ... jelezz és fizetek egy sört-:))
P-be eleve senki nem rakja lámpánál a kocsiját, ez hülyeség. Ha te másképp csinálod akkor itt nem én vagyok aki gratulációt érdemel. P a parkoláshoz van, Te sem húzod be a kéziféket minden egyes lámpánál ha jól gondolom...
éppenséggel nem akarok 5 autószerelővel, 4 festékvastagságmérővel, plusz 3 ögyvéddel és még 3 fogyasztóvédelmissel autót átvenni, de akkor is furcsa ez nekem!
Ha te sosem teszed P-be az autómatát ahhoz is gratulálok!
Mert ugye csak ugyanolyan dolgokat lehet hasonlitani, tehát ha én váltok 1-est akkor te tolsz P-ből D-be... de lehethogy neked mindig D-ben van a kocsid.
Dieselben nem vagyok otthon az ugyis olyan "jól gyorsul" de benzinesnél szerintem nem gyorsabb a manuálnál. De biztos én tudom rosszul és a sok GTI és egyéb sportautó "viccből" manuális...
egyébként már kezdek összeesküvésre is gyanakodni! leeshetett a verda trélerről vagy meghúzták a fél oldalát mikor beálltak vele, oszt hogy mégis eltudják passzolni bütykölik a műhelyben és addig nem szólnak amig kész nem lesz. aztán felhívnak megjött a kocsid, aztán meg sohasem tudom meg. de mondjuk a járműpapírokra ezt kötelesek felvezetni nem? szerintem túl sok filmet nézek :))))
Pont hogy automatával gyorsabb a rajt, ott nem kell a kuplungot kiengedni...
És amiatt is gyorsabb, mert az automatáknál általában az egyes fokozat hosszabb. Nekem az OFF 3.8 -asom indulásnál ha nyomtam a gázt (nem padló), 45-50 nél váltott
Úgyhogy én továbbra is nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet a ceed automata váltóval!
egyébként kicsit ingerült vagyok, mert irigylek mindenkit akinek megjött 1-2-3 hét alatt a verda! lassan elkezdem húzni a strigulákat.....109 napja várok!!!!!!!!!!!
Én pont ezért hagytam abba a fórum olvasását és hozzászólások írását néhány hónapra (gondolom nem vagyok egyedül), mert néhányan nem bírtak magukkal! Ja és nehogy már szegény Apooca legyen a hibás kérem szépen!!! Megkérnék mindenkit, hogy csak olyan problémákat írjatok le kedves leendő hozzászólok, amik valósak. Bár az emberi természetből adódóan ezen kérésem úgy érzem hiábavaló lesz :(
Csak viccelt! Igazából annak a két újonnan reg-elt nick-nek szól (Gedeon28, Gorbachov...) akik szét akarják bas*ni ezt a jó kis fórumot. Sajnos az ellen nem tehetünk semmit, hogy az ilyenek ne szólhassanak hozzá és ha tovább beszélünk róla, akkor tényleg elérték a céljukat...