Lábazat pedig ha nincs még köré betonjárda építve akkor ugyanezen az áron megcsináljuk ha van akkoris... :)
a 20 centist olyan 3500 ft /m2 áron lehet vállalni színezéssel. Ha valaki megkérdőjelezni miért ennyi mert ebből egy jó szakember ha hajtva van akkor is csak napi 15-20 m2-t tud max megcsinálni ez a MAX !!!! Ugye és amikor vágni kell nem sniccerrel kell vágni hanem fűrésszel! Ha sok az ablak még káva dijjat is kérni kell különben nem jön ki ebből az árból a vállalkozó, annak pedig az a vége megcsinálja a halados munkát beszedi a szakaszos pénzt és ott hagy a francba...
Az a gond ha én fölrakom a 15cm-est az lehet hogy maga a hőszigetelést megdrágítja négyzetméterenként 5-6száz forintal, de a lábazati szigetelésnél meg fel kell raknom 12-est ami viszont már nagyon megdrágytja és jelenleg az anyag költésgre kb 700ezer forint lenne. (170négyzetméter homlokzat,44*0,8m lábazat, plusz terraplast szigetelés és a felső réteget (30cm) fel akarjuk tölteni kaviccsal amibe ügye a dréncső.
Remélem az Északi oldalra nem tervezel túlnyújtást :) Hisz oda nap nem süt és felesleges ktg... Persze szíved jogod csak nézzen ki szépen a házad.
És, hogy tervezed megoldani? ereszt visszabontjátok mindenhol és oldalt a szarufára rácsavaroztok egy pót szarufát? és arra kibővititek a lambériát? + a cserepet és vissza a bádog? ez hipp hopp százezrekre rúg hacsak nem te csinálod... :)
Én szigetelés után tervezek tisztán 1m túlnyúlást, nem értem, h minek ezen kell spórolni, nyáron árnyékolja az ablakot, falat. Most is megvan, ahol lakom, 80centinként van a 15x10-es gerenda, simán bírja.
Nem úgy gondoltam, hogy az eresz aljra kell tenni, hanem a falra. Mivel az ereszaljnak van szélessége és szöget zár be a fallal, ezért annak a szélessége is csökkenni fog. Bár nem vagyok szakmabeli, de ha két meghatározott vastagságú és szélességű lap szöget zár be egymással és megnöveljük egyik vastagságát, akkor a másik szélessége csökkenni fog, sztem. De lehet hogy én nem fogalmaztam érthetően, bocsi:)
Szerintem arra gondolt, es engem is az foglalkoztat, hogy ha most az ereszem egy sovany 50cm, es felteszem a 10cm hoszigetelest, akkor csak 40cm lesz az eresz. Es hogy mit lehet tenni hogy nagyobb legyen?
Pl ha ugyis at akarom rakatni, akkor meg lehet toldani a szarufakat?
Szüleim is a tavaszi családi projektben szeretnék körbeszigetelni a házunkat, ami 30 cm-es tömör tégla. 12 cm vastag szigetelőt rakatnának rá.
Kérdésem kettő lenne: 1. az ablak keretnél, ott belül (nem tudom a nevét) nem lesz e túl keskeny, ha 12 cm 4 oldalról (jobb, bal, alul, felül) rámegy a szigetelő lap, nem sötétedik e sokat az ablak?
2. van egy normál eresz alj. Gyakorlatilag az is csökken 12 cm -el. Hogy lehet kompenzálni, anélkül, hogy a tetőt le kelljen szedni, vagy megbontani, ill, védeni a falat, hogy ne ázzon el ha esik?
Ne tedd 12-essel, min.15-ös. Meg fogod bánni....utánna meg nincs mit csinálni. Kb: 500.- /nm-el növeli meg a bekerülést. Persze a pénz nagy úr !! Tudom én.
Na éppen nem szeretnék ilyen hibába esni, azért érdeklődöm előtte. Az akciós ár 10 cm-es rendszer, 2,5 mm-es Uniputz gördülőszemcsés FEHÉR színben 2.400 Ft körüli áron van, nyilván a szín az + lóvé, élvédő ...stb. . Ha külön veszem a szigetelőanyagot 1.700 Ft/m2 . a mester aki csinálná azt mondja, hogy a falsík tetejére kellene tenni valamilyen szellőztető elemet, ez tényleg számít valamit?
tömör tégla 30 U= 1,9 polisztirol 15-össel már 0,32 20-assal már 0,3 alá mész 0,27 tömör tégla 40 U= 1,32 polisztirol 15-össel már 0,30 20-assal már 0,3 alá mész 0,26 A betonfal, és a mészhomoktégla utánn a tömör téglának vannak a legrosszabb értékei:(( Nem te érdeklődtél cserép után is?
:))) kik azok a dryvitosok??? A dryvit ugyanis egy márkanév......A NIKECCELL hőszigetelő rendszere = Dryvit rendszer. A kínai boltban vásárolt melegítőt sem hívod adidasnak. Sőt a NIKE melegítőt sem:))))))
Szisztok! Bocs hogy belekotyogok, de a polisztirolnál nem csak a lambdát kell nézni, hanem azt is , hogy ne a legolcsóbb legyen. A homlokzati szigetelés ugyanis pihentetett anyagbol készül, ami azt jelenti, hogy bizonyos ideig, egyfajta eljárással kb:-10celsiusra hűttik, aztán rögtön kb:40celsiusra melegítik. ezt pár perces váltásokkal pár hétig csinálják.Ezt nem minden gyártó tudja megcsinálni, mert a hozzávaló berendezése ha jól tudom csak a nikecellnek, és az austrothermnek van. A többiek is próbálkoznak valamivel, hozzáteszem hoznak be külföldröl is hungarocellt , ráfestik a piros csíkot, és eladják homlokzati lemeznek. Az eljárás lényege az, hogy a hungarocell ne a falon mozogjon, mert ha igen, akkor hiába dübel,háló,....szép repedések lesznek a falon. Láttam már ilyet...4 éve rakták fel a "tuti" anyagot a falra.
csak azért írtam újra, mert gondolom nem olvastál vissza. Mennyi az a legjobb ár?? Minőségben biztos hogy az austrotherm, és a nikeccel a legjobb. Hozzáteszem nagyon résen kell lenni, láttam már kínai dryvit hálót. És ezt rá is írták az anyagra.........
Begyüjtöttem néhány ajánlatot szigetelőanyagra. A legolcsóbb az Isotech /XVIII ker./ nevű rendszer, hallottatok már róla, esetleg volt, aki ilyet használt?
Amit megéri, azt a tótoktól, veszek, kivéve aminek nehéz megértenem a leírását. Cementet odaátról vettem, de amitóta 7,4 fölé ment a korona, azóta itt veszem. a fát még mindig odátról, de a kereskedők is felveszik a rendelést, odaát levágatját, a kamionnal/teherautóval áthozatják, és azt adják el neked. Most a tetőanyag 56-58000 sk/m3. (Igaz csak 6 méterig, a 7 méteres már 400-zal több.) A szigetelés már más, én sem vagyok otthon a témában és nagyon sok féle anyag létezk. A legtöbb dolgot a Monath-tól vettem idehaza. (Bocs a reklámért.) Egyrészt az árai, másrészt a kiszolgálás miatt. (Volt, hogy a zárás után után 15 perccel szolgált ki a tulaj! Az embere már elment, de ő abszolút készségesen kiszolgált és még számlát is adott. Egy órát vártam az autóra, ami elvitte az anyagomat. Késett.)
Bocsi de már kb 20éve abba volt vezetve csak hogy tető csere volt. Sok mindent nem szabad és az emberek nagyrésze mégis odavezeti. Majd amugy meg esővízgyüjtés lesz. Csak ideglenesen hogy ne a házhoz folyon a víz.