Keresés

Részletes keresés

sensei47 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6
Kérdésedre én is várom a választ.
Előzmény: Müller őrmester (5)
Müller őrmester Creative Commons License 2008.02.11 0 0 5
Amikor az Agysorvadásos igért levadászást , akkor is kiakadtál ?
Előzmény: zuglo_14 (-)
macmester Creative Commons License 2008.02.11 0 0 3

Ez most általános és verbális izgatás, vagy konkrét felbújtás ez itt a kérdés...

 

 

 

 

bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2008.02.11 0 0 2

Ez az új Y -terv !

 

Budaházy , Torockay  ( Alcsúty ??)

bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2008.02.11 0 0 1
Az esti koncerthez hangolnak az előzenekarok.
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.02.11 0 0 0
JOn a Manyi
Előzmény: zuglo_14 (-)
zuglo_14 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 topiknyitó
Razzia Hunniában


Budaházy György és Toroczkay László sajtótájékoztató keretében hirdetett országos razziát, melynek során le kívánják "vadászni" a "hazaáruló" politikusokat, rendőröket, pénzügyőröket, titkos ügynököket, APEH-dolgozókat, újságírókat, ügyészeket, bírókat, közhivatalnokokat. A "vadászathoz" szimpatizánsaik segítségét kérik, a "büntetés" - állítólag - az "elkövető" leleplezése, és büntetőfeljelentés megtétele lesz.


A kérdés az, hogy ez csupán blöff, vagy tényleg lehet számítani arra, hogy akár tettlegességig is fajulhat a kezdeményezés?

Az alábbiakban azon szempontokat sorolnám fel, melyek alapján úgy vélem, hogy az akciónak komolyabb figyelmet kell szentelnünk, a társadalomnak pedig valódi jelentőségüknek megfelelően, átfogó stratégiával kellene reagálnia a hazai (nem csupán szélsőjobboldali körökre jellemző) radikális, fundamentalista szellemiségre és mozgalmi tevékenységre.

Az már a sajtótájékoztatón is kiderült, hogy bűncselekményeket kívánnak egyes személyek nyakába varrni. A "hazaárulás" mindenképpen büntetőjogi tényállás, nem is akármilyen súlyú. A "levadászás" megint csak jóval többet sejtet az oknyomozásnál. Akárcsak az akció "Razzia" feliratot viselő plakátja, melyen egy terepruhás, bakancsos, bevetési - szem- és szájnyílással rendelkező - csuklyát viselő és egy álarcos, karikás ostorral felszerelkezett "betyár" látható. A szimbolika nem kíván bővebb magyarázatot: pusztán "leleplező" információk nyilvánosságra hozatalához nem szükséges kommandósszerelés. Az akció az államhatalomtól független erőszakszervezet létrehozására irányuló szándékot sejtet.

Korábban is lehetett volna már sejteni, hogy egyszer idáig fajulnak a dolgok. A Budaházy-Toroczkay kettős által fémjelzett Hunnia-mozgalom célkitűzése ugyanis - hasonlóan a világ más tájain létező, fundamentalista szervezetekéhez - egy alternatív állam létrehozása, először a "hivatalos" alkotmány keretein belül, majd megfelelő önállósági szint elérése után azokat szétfeszítve, illetve meghódítva.

"Új honfoglalásra van szükség! ... Építünk egy államot, egészen az alapoktól kezdve. Alkotmánnyal, törvényekkel, intézményekkel", így fogalmaz a Hunnia - már hónapok óta olvasható - honlapja. A fundamentalista mozgalmak Egyiptomtól Afganisztánig hasonló eszmék jegyében működnek - saját kulturális közegükhöz igazodva. Éppen ezért kellene tanulnunk is e példákból.

..............


Razzia Hunniában

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!