Ez tényleg ennyire egyszerű! Ha nem hajlandóak hozott olajat stb. használni akkor felejtő! Az sehol nincs előírva, hogy köteles vagyok esetleg dupla áron rosszabb olajat használni az autóba. Persze a szervíznek kellemetlen mert nem tud még többet keresnmi a bolton. Örüljön, hogy a nem éppen alacson szervízdíjat ki fizeted!
Nem pofátlanság ,anno a céges berlingóval felkészülten mentem kötelező szervizre,mivel mi is árulunk autóalkatrészt,erre ember mutat a falra ahol kis tábla,miszerint hozott cuccból nem dolgoznak.Oda is akkor mentünk utoljára.. /.C nagy /
Elvileg kötelesek megoldani, csak max nem vállalnak garit a szervizre..
Szia! A méretpontosak a 175/70R14, a 165/75R14, 175/65R15. Én a gyári váltóméretet raktam fel, 165/70R14-et. Nagyjából fél centivel lett alacsonyabb az autó tőle. Havon elméletileg jobb a vékonyabb, mert kisebb felületen oszlik el az autó súlya, nagyobb az egségnyi területre jutó nyomás. Nálunk azt hiszem teljesen mindegy, sokat nincsen hó, s akkor meg amúgy is ésszel kell tolni neki. :)
Visszaolvasgattam, de nem találtam, ezért vki elárulná nekem, hogy a 185/60R15-ös guminak lefelé mi a váltómérete? Téligumi miatt érdekelne! Illetve ha nincs lefelé méret, akkor maradhat-e ez télire is? Vagy ez télen síptalp effekt?
Na, az ilyen "embert" azonnal kivégezném. Gyerek hátul, ez meg a 30 éves hat darabból összerakott nagyon bmw-vel jaszkarizik. Aztán a gyereket meg vákummatracban kell elszállítani. Szép.
Semmilyen adaléktól nem fog ugrani a garancia! Az meg, hogy tönkreteszi a fúvókákat egy baromság! Nem nagyon hallottam még olyan embert akinek tönkrement volna az autója emiatt! Amugy éppen azért nevezik vegyes fogyasztásnak, mert minden körülmény bele van számolva.
De csak 1 példa. Egyik ismerősöm 1.8T-s leonja, ami chippelve van meg nem tudom még mi van benne, de kb 220Le és olyan gondja volt, hogy 4500-5500 között rángatott a kocsi és nem forgott szépen. Nem nagyon tudtak rájönni a problémára, a chip is jo volt és minden alkatrész normálisan működött. Aztán vett spurit, belerakta a kocsiba és utánna megszűnt neki a rángatás abba a fordszám tartományba és ujra normálisan ment a kocsi! Na akkor ezt mivel magyarázod? És a több 1000 ember észrevételét miszerint csökkent a fogyasztásuk, meg csökkent a motor zaj, egyenletesebben jár, stb!
De mindenki azt tesz a kocsijába amit akar! Én ugy gondolom, hogy ártani nem árt, szóval használom.
Ez egy vákuumkamra az VSV-szelep, és a kaniszter között, az üzemanyagrendszer "visszatérő" ágánál. A szigorúbb normák óta, mikortól nincsen szellőző a tanksapkán, és zárt a rendszer, ez az egyetlen útja a külvilág felé, a kaniszteren át (meg nincsen igazi visszatérő ág, amin a plussz benzin visszafolyna, mert csak annyi benya megy be, amennyi kell).
A VSV szelep nyitja meg az utat a kaniszter felé, ami egy aktív szenes szűrő, és az üzemanyag-rendszerben esetlegesen megjelenő vízppárát hivatott megkötni. Van a szens-szűrőnek egy bemenő ága, azon van ez a kamra, meg egy kimenő, a tank felé. (Meg egy szellőzőcsöve.)
Most nem ugrik be, hogy ez a visszatérő ág szerves része, vagy mellékág (előbbire tippelek).
Kövesd végig. Ha a kaniszterre (nagy fekete műanyag tartály) futó ág megvan, az arról továbbmenő csövet nézd meg, hogy a tűzfal autó szerinti bal felén a fenéklemez felé fut-e le. Az ott feljövő másik csövön jön a benzin a tankból, és ezen meg megy a tank felé a nyomáskiegyenlítés.
Mivel falsot szívhat innen, kicsit elbizonytalaníthatja a befecskendezési rendszert, hiszen nem csak az előtte lévő szelep által megszabott mértékben tartja a nyomást.
El ne higgyétek már ezt a spuris marhaságot !!!! A felvázolt 1-3 dl fogyasztáscsökkentés/eltérés gyakorlatilag mérhetetlen, még akkor is ha ugyanazon az útvonalon mész, mert pl. nem mindegy hogy 1X vagy 11X előzöl. Az ilyen kókler vackokkal kábítják az embereket, akik elszeretnék hinni, hogy kevesebbet fogyaszt az autójuk. Szerintem mindenki jobban jár ha 98-ast tankol, mintha egy ilyen bizonytalan eredetű szart önt a tankjába, ami ráadásul még a befecskendezőket is tönkreteheti. és akkor ugrik a garancia !!!!!
Szerintem nem pofántlanság amit tennél,de ők biztos annak fogják tartani. De ezzel meg nem kell foglalkozni! Szerintem vidd csak el az olajat,amit szeretnél beletetetni,de előtte telón beszéld meg velük. Ha pedig gimaszolnak,akkor hivj fel egy másik szervizt! Hidd el,ha valamit megszeretnél nézetni gariban ők sokkal pofátlanabbul állnak hozzá a dolgokhoz.Azt mondják az ilyen,vagy ha zörög valami tedd hangosabbra a cd-t stb. Sajna én ezt tapasztalom,ezért én is kénytelen vagyok 180 km autózni Pestig hogy ott keressek egy szervizt ahól igenis foglalkoznak azzal a közel 13 hónapos gondommal,hogy jobb hátulról valami időnként kopog. Ha tudtok kézséges szervizt Pesten ajánlani,és telefonszámot hogy ledumáljam velük,akkor már most szombaton támadnék. Sajna felénk negativ a tapasztalatom,és mivel én nem szeretek jelenetet rendezni,meghallgatom amit mondanak,bár tudom hogy kamu,és elhajtok onnan. Remélem ott több szerncsém lesz!
Tökéletessen ileszkedik az ülésre, még az oldallégzsáknak is megvan a helye. Nem bántam meg hogy ilyet vettem. Lassan már 3 éve használom de semmi kopás nem látszik rajta.