Keresés

Részletes keresés

poszmete Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1845
Milyen sajtot adsz nekik? Nálam a trapistára rá se néztek, max. a füstölt parenyicára, de az kissé drága mulatság... :)
Előzmény: Nelly84 (1843)
poszmete Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1844
Én is remélem. S nagyon várom a képeket! :)
Előzmény: abraxasz (1842)
Nelly84 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1843
Szia!

Én fehérjeként sajtot szoktam nekik adni, imádják! Kis kocka darabokra felvágom és adok nekik egy-egy darabot a mancsukba, nagyon édesek mikor hamizzák:)
Lisztkukaccal én még nem próbálkoztam megmondom őszintén, hogy kiráz a hideg az ilyen kukacoktól:)))) egyik barátom próbálta de az ő egerei rá se néztek.
Kölyök falás nálam már előfordult, akkor több egérkém volt a terkóban. Bent lakott a szülő pár és én okos bent hagytam az anyuka nagyobb lányát, és hát az apuka őt termékenyítette meg, a domináns nősténynek meg ez nem tetszett és szépen kinyírta a kölyke gyerekeit. Egyébként mindig rendbe voltak a kölykök kb 2 havonta kis egerekkel küszködtem, aztán végül szét választottam őket nemenként mert nem tudtam hova elajándékozni a kölyköket.
Azóta 4 kölyök él nálam a szüleik sajnos már elpusztultak...ők már mind lányok úgyhogy kölyök már nem lesz. Amit egyébként eléggé sajnálok mert imádtam azokat a kis tündéri egérmanókat:)
Ja még valami nálam az apa sose bántotta a kölyköket, sőt sokszor ő feküdt rájuk mintha szoptatni akarná őket:)))
Előzmény: abraxasz (1840)
abraxasz Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1842

Remélem igazad lesz.Holnap csinálok róluk képeket és felrakom,hogy lásd te is őket.

Csinálok a höriröl is egyébként adtam a hörinek is lisztkukacot ő két pofára falta de nem merek neki sokat adni mert igy is duckó.

poszmete Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1841
Szia!

Igen, tőlem vetted őket is, meg a hörit is. :)
Próbálj meg nekik görénytápot adni - pár hozzászólással lejjebb ott a márka is, azt szeretik, s tökéletes fehérjepótlás! Van előttük mindig víz? Ez nagyon fontos a tejtermeléshez.
Sajnos mindenkinél előfordult már szerintem olyan, hogy egy-egy alomból eltűnt kölyök, sőt, akár egy egész alom is. Ez általában azt jelzi, hogy valamilyen probléma van. Már csak arra kell rájönni, hogy mi.
Izmi tesói - akik tenyésztésbe kerültek - több almot is sikeresen felneveltek, szóval nem hiszem, hogy vele lenne gond. Szerintem a következő alkalommal már tökéletes anyuka lesz.
Nem baj, ha kiszeded, sőt. Az anya a szülés után 1 nappal már ivarzik, s ilyenkor a hím fedezi is. Tehát szerintem most pont jót tennél vele, ha a szülés környékén, vagy ha észleltétek, kivennéd a papát min. 2-3 napra (a legjobb, ha időnként - naponta 3-4x - visszateszed 2-5 percre, hogy ne felejtsék el egymást, de ne tudjanak párzani), mert:
1. nem fedezi be Izmit, s így nem terheli a szervezetét a vemhesség igényével a szoptatás mellé, ami egy kezdő anyukának nem túl jó
2. az anyuka így teljesen a kölyköknek szentelheti figyelmét és idejét, s nem rohangál körbe-körbe az apuka által kergetve
Előzmény: abraxasz (1840)
abraxasz Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1840

Igen kapot száritot halat de azt nem nagyon eszi.Most vetem neki lisztkukacot de keten etek meg egy felet,szóval azért sincsenek oda.Én is erre gondoltam,hogy fehérje hiány.De  az lehet,hogy a fiú megete a két kicsit?Met utána nem tünt el és szóptata is nem értem,hogy történhetet.De remélem legközelebb megmaradnak.Csak azt nem értem,hogy másal ijen nem fordult elő mert nem találkoztam sehol ijenel.Még egy kérdés az nem baj ha kiszedem a fiút leközelebb ha születnek kicsik?

Tőled vetem Izmit meg kuszkuszt?

poszmete Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1839
Szia!

Nagyon sajnálom. :((((
Kapott elég fehérjét? Ált. olyankor nem tudják felnevelni a kölyköket, ha nem kapnak elég fehérjét vagy ha túl nagy stressznek vannak kitéve.
Sajnos ez minden esetben előfordulhat. :( Talán legközelebb már ő is jobban felkészül az anyaságra és sikeresebb lesz.
Előzmény: abraxasz (1838)
abraxasz Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1838

Sziasztok!

Segitségeteket kérném egy hete születek Izmitől kis mongik az az három picurka.

Úgy csináltam mindent ahogy javasolták nekem,nem zaklatam őket csak naponta egyszer amig ettetem.De egy naprará 2ő kicsi szörén szálán eltünt nagyon megijedtem ezért az apukát kivetem.nagyon biztam benne,hogy legalább egy megmarad de sajnós ő meg két naprará meghalt.Pedig nekem úgy tünt,hogy nagyon is vigyázotrá Izmi.Lehetséges,hogy megeték?Mert a számomra még mindig hihetetlen pedig anyira szeretem volna tölük kisbabákat.Első alom volt lehetséges,hogy nem jó anya vagy ő is elfekütheti a kicsiket mint a kutyák.Most nagyon szómorú vagyok alig várom,hogy szülesenek kicsik csak most nagyon félek,hogy nem maradnak életbe.

abraxasz Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1837
abraxasz Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1836

Izmi

kis füli Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1835
Ezüstdiósodás

kis füli Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1834
:DD
de édes:)
annyira szép a színe...
Előzmény: poszmete (1833)
poszmete Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1833
poszmete Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1832
Szia!

1. Hát, attól függ, hogy milyen méretű. Ebből is van egy finomabb szemű és egy durvább szemű. A durvább nem alkalmas fürdésre, de a finomabb még csak-csak elmegy. De a tuti a csincsilla-homok vagy ha ezt a finomszeműt vegyíted csincsillahomokkal.

2. Őszintén szólva, én nem adok nekik se tejes dobozt, se tojástartót. De m a c i után szabadon, az üres bonbonos dobozokat és teásdobozokat megkaphatják. Ebből nincs sok. De én nem adok nekik nagyon mindenféle színes, festett papírt vagy már nem használt nyomtatott v írt papírokat, a rajta levő festékanyagok és ólom miatt. Inkább mindenki gyűjt nekem WC-papírgurigát.

3. A tuti: Prestige Ferret Dou görénytáp. A mongik 80%-a imádja, sőt, az afrikai versenyegerek is. De ez csak a tenyészállatoknak ill. a fiatal, növekedésben levő állatoknak szükséges, egyébként max. jutalomfalatnak.
Előzmény: jutik (1831)
jutik Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1831

Sziasztok! Három kérdésem lenne:

1. Eddig még nem vettünk homokot és bár mi csincsilla homokot kértünk, de valami egészen mást kaptunk. A neve HOMOK DÍSZKŐ Díszmadaraknak, ill. akváriumba ajánlják. Megfelel ez a mongiknak?

2. Adhatok nekik rágcsálni üres tejesdobozt?

3. Az első fajta száraz macskakajára, amit vettem nekik, rá sem néznek. Van valami tuti tippetek? Vagy most próbáljam ki sorba az összeset? Mondjuk a környékbeli kóbormacskák biztosan ezt szeretnék... :-))

búgocsiga Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1830
:(
Előzmény: poszmete (1829)
poszmete Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1829
S ha ez nem lenne elég (a varratok még megvannak szencsére és szépen gyógyul a seb), tegnap mire hazaértem, háromlábazik. Nem tudom, mit alkotott az összeszoktatóban, de a jobb mellső lábát megint nem tudja terhelni, se fogni vele. :(
Szóval extra, félfolyékony kaja, sok pihi és gyógytorna.
De legalább akar küzdeni, most is épp kerekezik. Igaz ugyan, hogy néha elvéti az egyensúlyt és kiesik a kerékből, de nem érdekli, visszamászik. Mi nem adjuk fel! :D
Előzmény: búgocsiga (1826)
poszmete Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1828
Régebben felügyelettel kiengedtem az enyémeket, de nem annyira élvezték. Inkább paráztak. Ráadásul gyorsabbak mint a hörik, így mindig aggódtam, h meg ne lógjanak. Viszont olyat csináltam, hogy a ketrecnek leszedtem az alját, s úgy raktam ki őket a fűbe.
Előzmény: búgocsiga (1827)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1827
fűben amúgy elvannak az egérkék, v inkább ne próbálkozzak a szökési kísérletek miatt? a hörcsögeim régen felügyelet mellett kint legeltek a telken nyáron.
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1826
szegény babóca!
Előzmény: poszmete (1825)
poszmete Creative Commons License 2008.02.03 0 0 1825
Titánba kezd visszatérni az élet. (:
Ma csináltam a saját gépünkkel 1 képet, amikor leellenőriztem, hogy megvannak-e még a varratok. (előtte és utána is kapott egy hatalmas darab diót)

Előzmény: poszmete (1824)
poszmete Creative Commons License 2008.02.02 0 0 1824
Van, vagyis lesz. Készült a műtét alatt is, majd azt is elkérem. De mivel kölcsöngéppel készültek a tegnapiak, s nincs itt az átjátszó kábel, ezért csak később lesz.
Előzmény: búgocsiga (1823)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.02 0 0 1823
kép van róla, v illetlenség ilyet kérni egy műtött egérkéről?
Előzmény: poszmete (1822)
poszmete Creative Commons License 2008.02.02 0 0 1822
Itt olvashatjátok, nem volt kedvem megint begépelni: http://www.mongi.hu
Előzmény: búgocsiga (1821)
búgocsiga Creative Commons License 2008.02.02 0 0 1821

lemaradtam. mi baja szegénynek?

etetés: ha nem baj én inkább itt válaszolnék, nekem egyszerűbb. én úgy szokom h prestige táp (2 marék mongi + 1 marék mókus táp, szintén ez a márka) + búza + árpa + zabpehely + szárított kamilla (azt is szeretig). ez kb 4-5 napig kitart. ha elfogy, akkor a maradékot az alomba öntöm, onnan még szoktak guberálni. ezen kívül még kapnak heti 1x-2x mindent amit a móki; diót, makkot, mogyorót, tobozt (ezt még nem próbáltam, majd tavasszal), csipkebogyót, gesztenyét, galagonyát....

és naponta vm zöldséget, v gyümölcsöt. ma éppen petrezselymet és gombát, ez megy az ebédbe is. :)

2 fém füllel rácsra akasztható táljuk van.

Előzmény: poszmete (1816)
lyndus666 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1820
Az a legkevesebb...:D imádom azt a kis kelekótya fejüket...:D
Előzmény: poszmete (1819)
poszmete Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1819
Szia!

Jó ezt hallani!
Csak aztán vigyázz velük, a Titán-leszármazottak hajlamosak az elszemtelenedésre. Aztán már visszatuszkolni se fogod tudni őket... :D
Előzmény: lyndus666 (1818)
lyndus666 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1818

Sziasztok!

Megvan az áttörés!:) A kis vakarcsok belemásztak a kezembe!!! Áfonyától nagyobb dolog ez,mert ő eddig teljesen elzárkózott,de mostmár barátkozik.:)

A homok alj eddig nagyon bejött,úgy ficánkolnak,hancúroznak benne,mint az őrültek.:)

Indumiel Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1817
pusssz! pussz!
poszmete Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1816
Küldjetek gyógypuszikat Titinek, hogy hamar meggyógyuljon, s ne fájjon neki a seb!
Kicsit még aggódok, de legalább a nehezén túl vagyunk! S ha kiszedi a varratokat, akkor irgum-burgum lesz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!