A garira rákérdeztem. A válasz az volt, hogy ha gáz van, a KIA magyarországnak az az első kérdése: Mindent a szervízben vettél? Állítólag garis javításhoz mellékeniük kell a kötelező szervízes számlákat.
Remélem nem egyről beszélünk akkor. Én nemrég beszéltem egy autószerelő barátommal, aki azt mondta, hogy a Castrol Full Syn egy nagyon jó olaj /valamikor, amikr az Opelnál melózott azt használták/, de mostanra nagyon drága 5000 Ft/l. De típusára nem emlékszem. Ha eljön az ideje utánnanézek.
Egyébként a fél szintetikusak se feltétlenül rosszak, én 6 évig Valvolina Dura Blendet, mjad Max Lifet használtam 6 évet a benzines autómban és nagyon meg voltam elégedve vele. Viszont meg van a kényszerképzetem, hogy egy ilyen moder dízelbe, főleg, hogy 20.000 a csere period, talán érdemesebb lenne teljes szintetikusat használni, figyelembe véve a sok városi használatot is. Persze majd meglátom az anyagiakat.
Én a 13106, 13941 és 14427 -s hozzászólásomban feszegettem ezt a témát és írtam le amit erről tudok, erre voltak is reagálások, ha van kedved nézd meg őket!
A swift szerintem pontosan az állandó használtautóbeszámítási akciók miatt nem tartja az árát. Venne pl. valaki használt swiftet, ha a régi kocsijáért a használtautókereskedő adna mondjuk 1 millát, és 2.7-ért tudna elhozni egy egyéves swiftet? Vagy pedig elmegy a suzuki szalonba, ahol kipréseli az említett +500 beszámítást, és 1.5-ért beszámítják neki a régit, és 3.2-ért kap egy vadonatújat? Pénzben ugyanott van, csak éppen nem használt, hanem újautója van.
Még nem csináltattam meg, csak érdeklődtem ha már ott voltam software cserén. 5,5 L olaj 23.787,- ü.a. szűrő kb. 10.000,- óradíjuk nettó 4.800,- Olajszűrő ???
Szerintem nagyon drága... azt az olajat jóval olcsóbban is meg lehet szerezni emlékeim szerint... jó volna tudni mennyi volt a munkadíj, és mennyi órát számoltak... pollenszűrőt nem is cseréltek? El nem tudom képzelni, hogyan megy a cucc 30-35e HUF fölé...
Az összes szutyuki alaposan túlárazott, nemvéletlenül van rá majdhogynem folyamatosan +500ezer használtautó beszámítás. Ráadásul mifelénk ezt még megfejelték +200-al. Aztán, hogy rendszeresen 10% körüli THM-ek vannak, az már máskérdés, de aki járatlan a témában, az csak annak örül, hogy az ócska 20éves szutykáért nem 150-et ígérnek, hanem kicsivel többet. Ha ügyes (és miért ne lenne az) a kereskedő, nem ajánlja fel azonnal a +500-at. Egyébként a swiftből a 3milla listaár körüli változatot szabad csak megvenni, mert azalatt klíma, rádió, kapaszkodó, és hasonló nyalánkságok hiányoznak az alapfelszereltségből. Szemezgettem én is sokáig a swifttel, tetszett, hogy 80-nál 2000 körül forog a motorja az 1.3-asnak, gondolom elég jól fogyaszthat. Csakhát picurka. Csomagtartó pl. semmi.
Sziasztok! 1.6crdi -be milyen gázolajat használtok simát ? vagy kén menteset? lehet hogy már erröl is szóvolt csak én nem vettem észre írjátok meg légyszi! előre is köszönöm