Erőtlen az egész, olyan, mint egy agyonjavított stúdióban egyszerre felvett (live in studio) anyag. Phil hangja tiszta, de szenvedélymentes, Tony az in The Cage-ben tök ellenszenves hangszínnel játssza a szintetizátorszólót, Rutherford sem fejlődött szólógitáron, a Second Home by the sea-ben alig jut el a szólójában a végső hangig, össze-vissza próbálkozik, a dobok tompán szólnak. Egyedül a Firth of fifthben tetszik Steurmer gitározása.
És (bár sok albumról van dal) egyáltalán nem tetszik a setlist sem. Lehetne érdekesebb, egyénibb. A Medley is mindig ugyanaz (in the cage - Cinema show stb. azután Afterglow). Játszottak pár olyan szokásos dalt is, amelyeket kimondottan gyűlölök és mindig átugrok: Throwing it all away (számomra minden idők legunalmasabb Genesis-dala, de még Wilsonnal is játszották), Hold on my heart (dettó), invisible touch, I can't dance.
Néhány régi igazán jó számot leporolhattak volna, hogy a közönség meglepődjön: Burning Rope, Dodo, Duke's travels, One for the vine, Sqounk és persze a Gabriel-érából is lehetett volna másokat választani.
Ezen kívül szerintem nagy poén lett volna mondjuk a Calling all stations című dal Phil előadásában...
Elég gyengus koncertfelvétel. Nulla közönség szinte...nekem egyáltalán nem tetszik és a kritikák is azt mondják, hogy túl steril. Továbbra is azt mondom: Peter Gabriel Us koncertturné a király. Ott az ember valóban azt érzi, hogy koncerten van. A Live Over Europe ahhoz képest kakkancs. Jól zenélnek, jó a Collins hangja...de ettől még nem lesz koncertfelvétel. Üdv!
Nekem is nagyon tetszett a BS-koncert, egyedül a nagyon kevés néző volt nagyon szomorú...
De a fiúk megtettek minden tőlük telhetőt.
Wilson különösen a régi (Gabrieles) dalokban volt feltűnően jó..az újabbak szerintem már túlzottan Phil-hez kötődtek.
Az , hogy Ray mennyire jól énekelte a Genesis-dalokat, nekem tavaly tűnt megint fel, amikor meghallgattam az (azt hiszem) BBC-s rádiófelvételt a CAS turnéról.
Szuper hangulatos anyag, helyenként szinte jobb( ez persze nem igaz, inkább más;) ) mint az eredeti!
Calling-ügyben nekem a Not about us és az If that's what you need is bejön, valamint az egyes külföldi fórumokon sokat szídott -egyesek által a Styx Mr. Roboto-jával párhuzamba állított, ami sértő enyhén szólva -Alien afternoon is. Az unalmas momentumok: small talk, one man's fool.
A We can't dance-nél jobb volt, arról egy két tingli-tangli szám (Pl. Way of the world, Since I lost you) kifejezetten idegesített.
Az új beugrók kapcsán egyetértek, személy szerint Nir Z. jó dobos, bár Chester után nehéz volt megszokni, Anthony Drennan meg..a Firth of Fifth-ben jó volt, de nem ért D. Stuermer nyomába. A Peter-féle turnét viszont nagyon várom!
Én ott voltam a Wilsonos koncerten a Sportcsarnokban, igazat adok annak, aki azt álítja, hogy a Gabrieles számok jobbak voltak Wilsonnal, mint Phillel. Például volt az akusztikus szekcióban a dancing with the moonlit knight, és nagyon emlékezetes volt. A Supper's ready eleje is volt és nayon jól sikerült, valamint az egész űlamb nyitódal, amely kitűnő volt. Az I cant dance viszont katasztofális volt Ray-jel. Azzal nem értek egyet, hogy a Mama rossz lett volna. Szerintem ezt a dalt kiválóan énekelte Ray is, mint ahogy pl. a Domino-t is. A Calling összességében egy közepes lemez volt. A We can't dance-nél sokkal progresszívebb volt, de nem volt elég bátor, és az igazán nagy momentumok elmaradtak. Ettől függetlenül pl. az Uncertain Weather egy nagyon szép dal. A címadó szám pedig tökéletes, éppúgy, mint a Dividing line.
A Calling-gal zeneileg semmi probléma, nekem leginkább azzal volt bajom, hogy ha már abbahagyták, nem a csúcson tették, hanem ilyen körülmények között hogy a turné nem működött. Idővel kialakult egy olyan reakció egy csomó emberben hogy a Genesis azonos Phillel, talán ez lehetett a gond a Calling esetében. Személy szerint azt mondom, a Gabrieles számokat Ray jobban énekelte, ellenben Pl. a Mama , az I can't dance, meg az Invisible touch egyértelműen jobban passzolnak Philhez.
Köszi! Vajon ez amolyan búcsúturné volt, vagy együttmaradnak? Ha búcsúturné akkor azt is megértem, mert így ez sokkal elegánsabb, mintha az abszolút bukta Calling all stations-szel hagyták volna abba.
Egy olyan kérdésem lenne hogy kinek van meg a Live Over Europe? Mik a visszajelzések róla? Én most szeretném megszerezni, és szeretnék némi támpontot, mire számíthatok!
Ide is berakom, hátha valaki nem olvassa a többi, hasonló topikot, és esetleg
érdekli a dolog.
Kutakodtam az archívumomban :), és végre bedigiztem 3 régi kazettámat,
amelyeken Phil Collins-szal kapcsolatos rádiós műsorok hanganyaga van.
Az első már letölthető a Genesis oldalról (http://genesisinfo.uw.hu). Ez a Sláger Rádióból lett felvéve 2004-ben, a Best Of című műsor foglalkozott Phillel.
A második felvétel egy nemzetközi rádiós kapcsolás, ahol Philtől kérdezhettek a
rajongók több országból. A harmadik a legérdekesebb. Már nem tudom, melyik rádióból való, de ha jól tudom
a Both Sides albumhoz megjelent An Interview Disc anyaga magyar alámondással.
Úgy gondoltam, hetente kerül fel egy felvétel.
A minőség olyan, amilyen egy 10 éves kazettás felvétel lehet, nem csúcs, de a
bootleg nem is az audiofileknek való. :) Ráadásul a netre kis felbontású mp3-ban
raktam fel, bár a minőségen már ez sem rontott sokat.
' ... communication from Tony Smith, Genesis releases for this year are scheduled for May with the Live in Rome DVD, and September for the Box Set.' (Genesis newsletter)