Csak egy volt akit ismertek és ajánlottak: http://www.szeki.hu/sz102/sz102499.htm Azt mondta róluk a kollegám, hogy nagyon szépen és gyorsan dolgoztak náluk . Árban sem rosszak, de én ugyanannyi pénzért inkább az Aluplast Ideal 4000-et ajánló céget választottam a fenti cég Spectus TK-60-asa helyett. A többit céget én kerestem meg itt Pécs környékén.
Teljesen egyetértünk. Én alapból mindig jót feltételezek. De azért próbálok körbekérdezni is :-) Most hogy elhatároztuk az ablakcserét, kb. 6-7 céget kerestünk meg, de köztük csak egy volt, akiról volt ismerőstől pozitív infó. Viszont nem ő adta a legjobb ajánlatot :-( Így maradt a legjobb ár/érték arányú ajánlat a végére és bízunk benne, hogy korrekt lesz minden.
Hát sajnos az ember nem tudhatja dogy hogy dolgozik az adott cég de bizzunk abban hogy korrektül szerelnek én ugy gondolom hogy ha egy cég nem végez jo munkát az csak az ő hátránára válhat.érdeklödni kel emberektöl hogy ismerik e a céget mi a vélemény róluk.De nem kell mindig a legrosszabból kiindulni.
Na hát ez egy bonyolult dolog mert nem tudom mit szeretnél legyártatni meg milyen árajánlatokat kaptál de a rehau ablakokat nyugodt szivvel tudnám ajánlani.Elég sok ablak tipussal dolgoztam és az én filozofiám hogy ha az ember kiad egy csomópénzt akkor az érje is meg mert a garanciális javitásokkal csak a gondok szoktak lenni.
Ez nem egy kortes beszéd a rehau abblak mellet mert én 3 márkával foglalkozom de mindegyiknek megvan a maga helye. nem mindegy hogy a saját lakásodba teszed be vagy egy eladásra szánt lakásba ahol az ár a leglényegesebb.
Én alapvetően a termékspecifikációk alapján nem félek az Aluplast-tól, de beépítő céget persze nem ismerem, az majd kiderül a beépítés után. Felméréskor, meg a kérdezősködések során korrektek voltak, de remélem minden OK lesz.
Aluplast 4000-re kaptam a 'házi tenderen' a legolcsóbb ajánlatot a Korrektablak-tól. Igaz nem ismerem a céget, pont emiatt vacilálok én is, hogy bevállaljam-e...
ha van vkinek jó/rossz tapasztalata az pls írja meg
És találtál már valamit helyette? Árban nem nagyon tudunk feljebb menni sajnos. A lényeg, hogy 5 légkamrás és min. 1.1 üvegezéssel legyen. Most nézem a neten az Aluplastot. Nem tudom mennyivel jobb. pl. ugyanúgy U alakú profilja van. Az a baj, hogy mindent szerelnek mindennel. Profil, vasalat, üveg. A Fenstherm pl. Veka Brill profillal lenne.
Az aubi vasalatról tem tudok véleményt alkotni mert nem egy elterjedt vasalat nem túl sok cég használja. Ajánlom figyelmedbe a süring ,maco, meg a roto nt vasalatokat. De lenne egy iundiszkrétn kérdésem ragaskodsz az aluplast ablakokhoz?
Nekem is azt mondta a cég akivel hétfőn írjuk alá a rendelést és szerződést, hogy az Aluplast profil (Ideal 4000), azért is jobb mint a Spectus TK-60, mert ebben zártszelvény merevítés van és nem U alakú. A vasalatból milyen márka ami jónak számít ? A mienk Siegenia-Aubi-val lesz szerelve.
Olvasgattam a véleményeket és örömmel látom hogy azért nem csak az számít hogy egy ablak mennyíre olcsó.Én ablakgyártó vagyok és nem azért írok hogy a konkurenciát alacsonyítsam hanem hogy eláruljak egy két titkot amire figyelni kellene.
Egy ablaknál a legfontosabb hogy egy jó vasalattal legyen ellátva mert ettől függ hogy meddig fog az ablak hibátlanul müködni-
A második legfontosabb hogy milyen merevitéssel van ellátva az adott profil zártszelvény a legjobb de sajnos láttam már olyan ablakot amibe csak egy L vas volt.
Profil :na ez egy érdekes dolog itt a müanyag rugalmassága a legfontosabb.
Üveg:elvileg ma már 2.8 as üveget nem lenne szabad beépíteni de sajnos nagyon sokan megteszik.
1.4 az alap
1.1 1.0 ugyan az nincs külömbség csak az 1.0 jobban hangzik.
Sziasztok van-e barkinek tapasztalata hogy hibasan beszerelt ablakok kijavitasa hogyan mukodik?falat kell bontani, redonytok, majd visszaszerelni, vakolni, glettelni, festeni? Raadasul egy olyan ceggel aki meg a beepitesi felelosseget is nehezen ismeri el csak kulsos ceg jegyzokonyve alapjan? Barki szerint egy nyilatkozattal miutan fenykep, jegyzokonyv keszul a hibas beepitesrol keszpenz atvetelevel, nyilatkozattak hogy tovabbi kovetelesunk nincs a ceggel szemben mukodhet? vagy barmi jo otlet hogy a "kedves es tisztesseges" ceg ne tudjon megszivatni? Koszonom akinak van jo tanacsa, tapasztalata, ceg nevet szivesen megirom, de csak kesobb.
De még akkor is jobb, mint az 1,4-es nem ? És úgy gondolom, hogy az Aluplast Ideal 4000 is jobb, mint a Spectus TK-60. Győzködöm magam, hogy jól választottam :-)
Ugyanazokkal a paraméterekkel, kb. ugyannyi a két ajánlat: 366000 (Spectus) és 370000 (Aluplast). Egyébként egy 130x200-as kétszárnyú ajtó egy 130x235-ös kétszárnyú ajtó redőnnyel, egy 75x235-ös egyszárnyú ajtó redőnnyel és egy 40x120-as ablak távnyitóval. Egyébként innen van az Aluplast: http://gportal.hu/portal/ablakos/
Sziasztok! Konkrét kérdésem lenne, gyorsan :-) Két lehetőség közül kéne választanom: 1. Spectus TK-60, 1.4-es üvegezéssel 2. Aluplast Ideal 4000, 1.0-ás üveggel. Kb. hasonló árban.
Gondolom jobb az Aluplast, de azért minden tanácsot szívesen fogadnék. Köszönöm.
A gyertyás egy poén lett volna. Szóval kipróbáltam este bentről. Hát nem tudom segíts légy szíves:Hozzám legközelebb dupla láng, utánna dupla láng, majd harmadiknak 4 láng igaz kisebb és a szine is más volt. Na ez milyen üveg mert elvesztettem a fonalat? Köszi.
Bentről kell. De lehet kintről is ,mindegy. Ha bentről akkor a közelebbi lángnak kell szellemképesnek lenni. A láng képe legyen L, a szellemképé ami más színű az meg legyen l . Így látod belülről kifelé : 1.4 üveg: L-----L 1.3 üveg: L-l----L 1.1 üveg: L-l--arg--L az argont természetesen nem látod.:-) 1.0 üveg: L-l--arg--l-L