Keresés

Részletes keresés

budfbundy Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36756
köszönöm :)
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36755
Igen, én is hínárra gonodltam esetedben.
Mehet az is ketté. (havernak is így csináltam, mikor a boltból vett túl magas volt az akváriumba) Azóta kettő van neki. (csak az ezekkel a baj,hogy folymaatosan túl magasra nőnek, majd elhajlanak és mindig vágni kell őket.
budfbundy Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36754
Igen olyan. Akkor kettészedem, a másik meg hínár. azt is lehet félbe? majd növekszik?Asszem kanadai átokhínár, de nem esküdnék rá... :)
Előzmény: HagaNRG (36753)
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36753
Attól függ,miylen növény.
Gonodlom, van egy szár és azon jönnek ki alevelek egyre magasabbra. Ez esetben nyugodtan vágd keéét, és elültetheted a levágott felét is.

Ha viszont tőből szétágazó, vastag leveles növény, akkor nincs tippem rövidítésre.
budfbundy Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36752
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a növényeim már túl hosszúak, valahogy rövidítenem kéne rajtuk, az aljából vágjak le? vagy hogy tegyem kisebbé? Mert ha félbevágom biztos nem jó :D
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36751
Köszi az infot!

Kész is vagyok, új szűrő bent, negyed víz lecserélve. (csak lassan házimoziszintű kábelrengetegem lesz az akvárium mellett is)

Az időzítő is működik.
Most megyek beszerelem havernak is, meg csinálok egy fotót az 50 litereséről, mit szóltok hozzá.
(viszont az én régi szűrőmön van egy műanyaghenger, és azon lévő nagy tapadókorongokkal kapaszkodik) Ezen is van korong, 4 pici magán a motoron értelem szerűen, de ez meggátol abban,hogy az áramlási irányt változtassam, hisz csak oldal üvegre lehet így felragasztani. (a háttér közepén meg több helyem lett volna neki).
Sebaj, remélem kialakul egy jó kis biológia szűrés hátul is, ami hátha besegít a fő szűrésnek is.
Taksoft Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36750
Előzmény: HagaNRG (36743)
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36749
Vattára sima házi ecet és úgy mehet a vízkőcsík lemosása? (nem lesz baj halaknak?)
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36748
kép megint lemaradt:
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36747
Mi veszít el mindent?

(itt a két új szűrő, a hosszabbikat hagyom magamnak,az bemegy a háttér mögé, nem lesz rossz dolog úgy néz ki. A vizet tekeri rendesen, most próbáltam ki. Ez így jó, hogy alul tömött szivacs van?)
mikkamakka1975 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36746
szinte mindent elveszít.
Előzmény: HagaNRG (36743)
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36745
Nekem is olyna, hogy alaphelyzetben tömött sor, ebből egyenként lehet lenyomogatni a kis pöckket. LEírás alapján azt hittme,hogy a kikapcsoláshoz meg valahogy felfelé kéne őket húzni. (ha minden jól megy úgyis bekapcsol hamarosan)
Ez az egész csak azért kell,hogy ha visszamegyek suliba, akkor beállítsam,hogy délutántól estig menjen magától, így remélhetőleg nem rohadnak ki a növények.

Ja, az említett magyar 200ft-s növényi tápsó vs. Sera Florena ügyben nincs senkinek tapasztalata?
mikkamakka1975 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36744

nekem baumaxos van 499ft :D hangja mint a traktor, ezért nem is használom a akváriumnál cska a karácsonyi villogót kapcsoltam vele.

De ez a bedugottnál világít! - engem csúnyán átvert az első kapcsolásnál!!!!!

mikkamakka

HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36743
A forralt víz mennyit veszít keménységéből?
MErt úgyis itt az új szűrő is, kéne egy részleges csere,de ioncseréltem ugye az nincs. (visoznt lefőzni 50 liter vizet. Üst kéne)
Taksoft Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36742
Lehet, hogy ezen fordítva múködik? A kis pöckök ki-behúzására értem.
Előzmény: HagaNRG (36739)
mikkamakka1975 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36741

megnéztem az óra jelnél időzít , megnéztem a karácsonyi kapcsolómat:D   nekem a bedugott verziónál kapcsol ahol ki van húzva ott nem műxik.

mikkamakka

Előzmény: HagaNRG (36739)
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36740
Na mindeg,y lehet,hogy befürödtem az időzítővel. A hőmérő nem érdekel, legalább tudom,hogy a vegyészeti mérőm nem hazudott és aár megy a főtés, akár nem a lakásban, az akváriumban valahogy folyamatosan megvan a 24-27 fok közötti hőmérésklet. (ez esetben viszont a fűtő volt tök felesleges)
HagaNRG Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36739
Köszi!

Én is pont így gondoltam. De most beállítottam tíz órát, az ldalsó kapcsolót meg órára tettem. FÉl óra múlve lenne egy fél órás áramadás. (erre bedugom a világítást és már ég is). Most megnézem a másik álláson, hátha csak nem jó, de azt hiszem az óra ábrán állva kéne időzítve mennie, a másik meg a folyamatos bekapcsolás)
mikkamakka1975 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36738

akkor ez a kajától van???

lemezest etetek, (sera vipan), 10 neon, meg 2 szumátraival. nem szoktam túletetni..... remélem.. :) . tegnap kimaradt a kajálás, sokára jöttem haza, de reggelre olyan volt megint, a porlesztókő bubija eltünteti percek alatt, csak nem értem a keletkezésének okát.

mikkamakka

Előzmény: Taksoft (36737)
Taksoft Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36737
Lemezes, vagy granulált kajával etetsz, igaz? Irányítsd úgy, hogy a szűrő áramlása felfelé nézzen, egy idő után eltűnik. Vagy ha levegőztetsz, akkor is pár óra múlva nincs ott semmi, etetés után meg megint lesz.
Előzmény: mikkamakka1975 (36736)
mikkamakka1975 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36736
valami hasonló.....
Előzmény: Taksoft (36735)
Taksoft Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36735
Olyan, mintha olaj lenne a víz felszínén?
Előzmény: mikkamakka1975 (36734)
mikkamakka1975 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36734

az akváriumomban a víz tetején valami bevonat látható ha nem megy a légpumpa ami széttörné ezt a bevonatot, ami nem tudom miből adódik. ha a légpumpa beindul, percek alatt eltűnik. Ugy látom mintha a szűrő tetején lévő vízfelszínen is van (ez állandóan megy), lehet hogy onnan indítják ki a baktériumok. Tetra szűrő van benne, a hozzá való betétekkel, kb egy hónapja működik. Víz kristálytiszta, halak szépek csillognak-villognak,  kicsit algásoduk, de ezt majd legyőzzül... :)

mi okozhatja?????

mikkamakka

Taksoft Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36733
Időzítő:
A kis fekete 15 perces pöckök közül azokat emeled ki, amikor szeretnéd, hogy adjon áramot. Mondjuk délelőtt 9-től kiemeled az összeset este 20-ig. A többit hagyod bent. Beállítod az éppen aktuális időt, és bedugod. Az óra elkezd járni, és a kis fekete pöckök a megadott időben zárják az áramkört. Ha egy pöcök bent van, akkor ott nem ad áramot, ha kint, akkor ad. Arra figyelj, hogy az órán beállított időpontban nem tudod a pöcköt kiemelni, el kell álíltani éjjel 3-ra, és így kell kihúzkodni a napközbenieket.

Nekem is ilyen hőmérőm van, de tényleg jobban jártál volna a foyladékossal. Ezt csak úgy 2C pontossággal lehet leolvasni, ami nem túl jó. Meg nekem sajnos párzor előfordult nyáron, hogy nem mutatott semmit (>32C)...
Előzmény: HagaNRG (36731)
mikkamakka1975 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 36732

szokott azon lenni egy direkt kapcsoló is ami az időzítőtől függetlenül kapcsol, vagy bont.

Előzmény: HagaNRG (36731)
HagaNRG Creative Commons License 2008.01.31 0 0 36731
A hőmérő talán okés lesz, 24-26 fok körül mutat, nagyjából mindkét érték látható. (viszont a fűtés egyáltalán nem is megy ,tehát nem oylan rossz mégsem ez a szobahő)

Az időzítős elosztó viszont kifogott rajtam.
24 órás, pöckös megoldás.
Annyi van ráírva, pöcök le bekapcsolás, pöcök fel, kikapcsolás.
Fogalmam nincs,hogy kéne működnie, mert a tekerőn beállítottam (15 perces intervallumok) segítségével nagyjából az időt, és eggyel odébb lévő pöcköt lenyomtam, tehát negyed óra múlva kéne bekapcsolnia, ennek ellenére azonnal megy a világítás.
pynky Creative Commons License 2008.01.31 0 0 36730
Én inkább a leírásnak hinnék, tekintve a halboltok eladóinak tévedéseit...

p.
Előzmény: HagaNRG (36729)
HagaNRG Creative Commons License 2008.01.31 0 0 36729
Kép lemaradt az ominózus hőmérőről:

(meg melleselg pár kép a serpacsapatomról, akik egyre nőnek, viszont eddig azt hittem jól tudok fényképezni, az aránylag jó gépemmel, de ezek a halak ezek megsemmisítenek, ha fotótudásról van szó)

HagaNRG Creative Commons License 2008.01.31 0 0 36728
Boltos azt mondta belülre kell ragasztani, tok szerint exterior.
Most hová ragasszam akkor?
HagaNRG Creative Commons License 2008.01.31 0 0 36727
Sziasztok!

MEgvan a két szűrő. Sajnos a kérésed már nem láttam, így miattad nem, de magam miatt egyébknét is érdeklődni akartam a vízlágyítóról is és a többi szűrőről is, de hidd el, akkor sietségben voltam, hogy csak jöttem-mentem.
(egyébként segítőkész úrnak néz ki).
Adott szűrőnként két fajta szivacsot is, mondta,hogy eredetileg vagy 50 cm hosszú cső volt rákötve a szűrőre a szivacsoknak, de most már rövidebb van csak. CSövet is adott több félét, meg még a szivattyúra való burkolatot is. De még mintha lett volna ott jópár szűrő a dobozban, egyébknét teljesen újnak néz ki mindkettő.

Mondta viszont, hogy valahol az Avason van még egy másik tenyésztő, akinek mindenféle kommersz halai vannak. Nevet is mondott, elég fura név volt, nem is emlékszem rá. Nem rémlik valakinek az avasról?

Voltam ezen kívül a szinvapark alatti Dingo boltban. Sajnos még mindig alakítás alatt lehet, mert elég lepusztult az egész, árak viszont vannak. Növényt akartam, anubiasok voltak szépek, viszont valami 2500-as árat beszélt az eldó csaj, le is léptem gyorsan.
Elég lehangolóak a telejsen steril, talaj mentes aksik a pár db hallal. Remélem javul majd még a helyzet.

A Szinvaparkban is voltam az emeleten. Az a bolt amúgy nem csúnya, de akkora zsúfolt, hogy borzalom. Valami köcsög ürge hadonászott ott egy íjjal, rendesen a kezembe szúrta, de észre sem vett. Pedig még hangosan mondtam is barátnőmnek,hogy még ez itt leszúr. Voltak itt is már csókosra tetovált halak. Rondák és drágák. Nem értme mi abban a szép,hogy egy albinó halat kirúzsoznak és az oldalára húznak két piros meg egy kék csíkot.
A diszkoszosok visoznt nagyon szépek, msot először fordult meg a fejemben, hog ynem is hülye, aki ezekre specializálódik. Ráadásul 3ezer körüli árról indultak és mind gyönöyrű volt.
Növényt akartam itt is venni egyébknét, de visszagondolva a szlovák növényválasztékra, itt meg a bebarnult vízbne, algás üvegben volt pár elsárgult növény, elmetn a kedvem az egséztől. (bár a halas aksiban lett volna kb. 4 tő gyönyörű fűszerű csomó, amire direkt mentem, de 800Ft kicist sok volt érte úgy gondolom)

Ekkor hívtam föl a vitorlás boltost, mondta, vannak gyönyörű ékfoltosok és van fű is valamiféle, 500ért mindjárt jobban tetszett, ám időm nem maradt rá.

Zárásként még a Fressnapfba is benéztem. Van végre digitális hőmérő. (ez a felragasztós fajta, remélem megbízható lesz, mert ez 250 volt, míg 150ért lett volna sima tapadókorongos higanyos is és már bánom, hogy nem azt vettem. De ha megbízható ez a kockás kijelzős is, akkor semmi baj, csak esztétikusabb)
Végülis nem rossz a válaszétk a fressnapfban azért, kisebbre emlékeztem, de amennyiben minden fressnapf egyforma méretű, akkor az említett kassai bolt akvárium részlege kb. 3-szor akkora. (ráaádásul a szűrők sincsenek üvegszéfbe zárva, hogy meg se lehessen nézni, hanem szabadon van minden)

Vasfát akartma venni, végre valahára lettek is volna egséz szép méretű (30-40 cm) darabok 1500 Ft körül, de barátnőm váltig állította,hogy a nagyszüleinél ugyanilyenek vannak rakásra pakolva a kert végén, a szőlő kapálásból megmaradva, hát gondoltam, nem hagyom ki, hogy előbb megnézzem azt a kupacot.

Nah, ez a mai sztorim.
(még valamit: tabettás növénytápsót akartam venni. DIngoban lett vonla 200Ft-ét valami magyar gyártmány. Ismeritek? Eladó mondta,hogy ha nem fontos a tablettás, egy 500Ft-s 150Ml-es Sera Florenával jobban járok. Hm?)

Halas napom vége az lett volna, hogy veszek vagy 70 liter deszti vizet a tescoban, azonban 150-ért csak 2litert adtak, annyit meg valahogy sajnáltam érte. (úgy rémlett,hogy 5 liter szokott 150ért lenni. A coraban 200 volt az 5ös, akkor még azt hittem, lesz olcsóbb is. Az itthon forralt víz mennyit veszít a kemnéységéből forralás után?)
Előzmény: Taksoft (36702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!