Keresés

Részletes keresés

magnacum Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127030
ne magadból indulj ki,hogy egy klasszikust idézzek

*daróczy dzupit*
Előzmény: Törölt nick (127026)
magnacum Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127028
"A pedagógus nemcsak szaktanár, hanem elsősorban nevelő is. Az ő feladata, hogy szocializálja a gyereket az osztályban, megtanítsa arra, hogy hogyan viselkedjen az iskolában, az osztálytársaival, ha a gyerekeket elkülönítjük, akkor ezeket a dolgokat nem tanulják meg, deviánssá válnak, és soha nem fognak sikeresen beilleszkedni az őket körülvevő közösségbe.

A roma gyermek jelenléte az osztályban, ha azt a pedagógus kihasználja, kincset is érhet. Mégpedig segíthet a gyerekeknek megismerni más kultúrákat, azt, hogy hogyan fogadjunk el másokat, hogyan legyünk toleránsak a másikkal szemben."

-az idézett cikkből.

Annyit minden esetre leszögezhetünk,hogy van benne vmi.
Különben Te sem linkelted volna ide.0
Előzmény: Detonátor (127022)
nikknolte Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127025
nem akarlak illúziókeltéssel vádolni,de szerinted yuppie. ezt a hosszú textúrát képes értelmezni ?
csakérdezem.
Előzmény: borzimorzi (127023)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127024
kultpol

Szoborinvázió autópályapénzből

http://index.hu/kultur/pol/kmt0201/

Csak rézből legyen, akkor mindjárt szocpol is!
borzimorzi Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127023
OFF

Kérdésedre:

Az Élőlánc tudtommal az egyetlen olyan új párt, amelyik nem szélsőséges, nem gyűlölködő, és normális jogállamot akar. Olyat, amelyben nyugodtan szerethetjük a cigányokat is, mert cigány=/=normaszegő az esetek 80%-ában. Ehhez azonban azonos elvárásokat és normákat kell érvényesíteni minden állampolgárral szemben. (Pl. nem csukhatjuk be százával a falusi kisiskolákat, csak mert állítólag sokba kerülnek, hanem biztosítani kell a lakhelyen történő alapfokú oktatást. Legfeljebb pár síkvidéki völgyhidat nem építünk meg, na bumm. Ugyanakkor nem szentségtörés arról beszélni, hogy nem szabad elnézni az adófizetés alóli kibújást, mert nem adóztatható az egyre kisebb létszámú adófizető egyre nagyobb mértékben, ahogy az lassan 20 éve megy.)

Az nem megoldás, hogy letagadunk bizonyos jelenségeket, mint például a normaszegők (adóelkerülők és bűnözők) ijesztően magas arányát a cigány népességben, csak mert akkor el kellene gondolkodni az állam működésén meg az alkotmányos alapelveken. Netán komolyan kellene venni a liberális demokrácia azon alapelvét, hogy minden polgár egyenlő a törvény előtt, s nemcsak jogait, hanem kötelességeit illetően is!

Ahányszor eddig az Élő embereit hallottam, mindig arról volt szó, amiről szó volt és nem kentek el semmit, bármi is volt a téma. De szigorúan gyűlölködés, hisztériakeltés nélkül, higgadt módon. A magam részéről drukkolok a csapatnak, még csak 2 éves. Nem mindenben kell velük egyetérteni, akkor sem esnek neki az embernek, ha bizonyos dolgokról mást gondol, vagy másképpen. Magamfajta liberálisnak már az is nagy öröm, hogy van, ahol nem doktriner idiotizmusok mentén zajlik a diskurzus, és nem gyanús, hanem természetes, hogy az ember szereti a hazáját. Netán nem a hazája "javát akarja" amúgy szoci-szadi módra, hanem jót akar neki. :-)

Fejlődőképesnek tűnik. Majd meglátjuk 2010-ben.

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (126784)
Detonátor Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127022
A tanár hülye, nem a roma tanuló

Vitaindítónak! :)
(Örűjjé, Béla!) :D
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127020
,,Az olaszliszkai cigánysöpredék rasszizmusa nyilvánvaló. Az "öld meg a magyart" természetesen azt jelenti, hogy öld meg a magyart, ahol a magyar hangsúlyos eleme a mondatnak, kiemelt tartalma. Mint ahogy másnap is azt röfögték elégedetten a rasszista cigányok, hogy "csak annyi történt, hogy meghalt egy magyar"
Ha abból indulunk ki,hogy náluk ez a magyarozás nem rasszista jelző,és ezt elfogadjuk,akkor a verjük meg a cigányt is el kéne fogadni,és nem kéne rasszista köntösbe bújtani pl. a szigetvári cigánynők megverését sem.
Előzmény: nitwit (126994)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127019

Azért ne általánosíts! :-)

Én nem szeretem a neveletlen cigányokat, de a rasszista magyarokat is utálom.

A normális magyarokkal/cigányokkal nincs bajom.

Előzmény: Törölt nick (127018)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127016
,,tegnap voltunk egy kórház INGYENES szülés-felkészítő tanfolyamának egyik előadásán. Kb 50-en voltunk ott, cigány egy se. Előtte bementünk a szülészetre is, ott viszont hemzsegtek. Ezek szerint ők mindent tudnak, nincs szükségük holmi orvosok és szülésznők fejtágítására. Felelősen vállalnak gyermeket, mint ahogyan később nevelik is őket."
Olyan egy hónapja linkeltem be egy cikket,amiben a cigány asszony meséli,arra ébredt fel,hogy az újszülött gyereke ordít a lábai között.
Előzmény: pinotnoir777 (126986)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127015
Csillagvirágom, én nem vagyok rasszista, mert nagyon sok normális cigányt is ismerek, lehet nem kiemelkedőek, de átlagosak, velük semmi gondom. De tudod eddig a környékünkün ami balhé volt, mobillopás a gyerek kezéből, nappal, heccből megverés, hecből úttestrelökés, megkergetés stb, azt mind bandábaverődött cigányok csinálták.

Amikor az egyik be tud illeszkedni akkor a másiknál ne legyen már enyhítő körülmény, hogy jaj szegény cigány, neki nehezebb. Lófaszt nehezebb, nem akar.
Előzmény: pinotnoir777 (127013)
bunyós dezső Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127014
Elképesztő a cigányság magatartása, és a sok álszent politikus, ilyen-olyan kutató , szociológus, politológus , pszichológus szemforgatása.
Mindaddig, amíg személyes élményeik nem lesznek, addig nyomják az irdatlan ostobaságokat. Majd ha egyszer egy cigány a halefot a hasának nyomja, elkezd gondolkodni....csak akkor már késő lesz.
pinotnoir777 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127013
"Alávalóbb vagy egy parasztnál (=magyarnál) is" .ez náluk az egyik legbecsmérlőbb mondat.
Előzmény: FriendlyFire (127006)
ikonoklaszta Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127012
Én sem, a cigányok sem. A bűnözők közül viszont sokan igen.
Viszont tőlük is megkülönbözteted magad Te is. :)
Előzmény: Nagylexikon (127011)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127011
Ha éppen. Meg a férfiaktól, az amerikaiaktól. stb. Igaz én senkit nem akarok megölni.
Előzmény: ikonoklaszta (127010)
ikonoklaszta Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127010
Ebben mi a rasszizmus? Te is megkülönbözteted magad a cigányoktól.
Inkább identitásnak nevezhető.
Előzmény: Nagylexikon (127008)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127009
Én meg azt mondom erre, hogy mind Pusoma Dénes, mind a most "kártérített" roma páros többszörösen (sokszorosan) büntetett előéletű ember volt, akik bárki számára ordítóan nyilvánvalóan bűnözésből éltek és élnek.

Iszonyú cinikus leszek, de tudod szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy megérdemelték a büntetést, ha nem azért ami miatt igaztalanul kapták, hát akkor azért, amiről nem is tudunk, vagy nem tudjuk rájuk bizonyítani.

Szinte szégyellem ezt leírni, valóban vérlázítóan érzéketlen és cinikus, de erősen félek tőle, hogy mégis igaz. Ezek az emberek egyszerűen nem tisztességesek, és ha tévedett is velük kapcsolatosan egy bizonyos ügyben az igazságszoltáltatás, ettől még nem lettek becsületes emberek.
Ahogy az Ártatlan Jaúzsikából is kibújt a fenevad, amit kibújhatott.
Előzmény: ikonoklaszta (127007)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127008
A megnevezésben benne van a viszony is.
Mi cigányok-mindenki más.
Előzmény: FriendlyFire (127006)
ikonoklaszta Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127007
Én viszont ezzel válaszolok Neked. : (126995)

Ne hivatkozz számadatokra, ha nincsenek források, mert nem korrekt.
Előzmény: advocatusdiaboli (127003)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127006
Nem utálatról van szó, hanem megnevezésről.
Előzmény: Nagylexikon (127004)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127005
A túrót, az igazságszoltáltatás csak kullog az események után. Az igazságszolgáltatásban pontosan tudják, hogy míg nem cigány első bűntényes elkövetők esetén a visszeesési arány egyszámjegyű százalék, addig a romáknál ez csaknem 100%. Aki romát egyszer megcsíptek, az már azon az úton van, ahonnan ő letérni mér szinte biztosan nem fog.
És ennek megfelelően is állnak hozzá. Lehet őket ezért hibáztatni, de nem érdemes - az ember egyszerűen úgy működik, hogy ha az eddig látott tizenöt piros kígyó mind csípett, akkor a következő tizenhatodiknál már nem igen hisszük el, hogy az jámbor lesz.
Ha momentán mégis az, hát az neki bizony pech.

Pusoma esete nem csak fájdalmas, de egyenesen felháborító, másfelől azt a vidéket ahol ő élt időközben szó szerint tarrá tették a "Pusomák", totálisan tönkretették, lerabolták, a "fehéreket" elüldözték. És az igazságszolgáltatás-rendvédelem ez ellen nem tudott tenni semmit. Még mindig ott tartunk, hogy egy ártatlanul megbüntetettre jut minimum ezer, de inkább több ezer simán futni hagyott lator.
Előzmény: ikonoklaszta (126995)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127004
"A "magyart" nem etnikai értelemben használják. "Azt a nem cigány embert"-et jelent."

Ha nem cigány embert jelent, hanem mindenki mást, akkor bizony az etnikai értelem. Csak itt nem egy kis csoportot utálnak, hanem a saját kis csoportjukon kívül mindenkit.
Előzmény: FriendlyFire (126975)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127003
Ha nem haragszol, most visszaitatom veled saját vizedet - hozz Te adatot ennek az ellenkezőjéről! Amíg nem tudsz, addig meg maradjunk csak az én számaimnál!
Az utolsó hiteles adatunk a 90-es évek elejéről származott, mikor még nyilvántartották az elkövetők etnikumát, akkor még jó 200 ezerrel kevesebb volt a roma, de a bűncselekmények kétharmadát akkor is ők követték el.
Ma meg már nincs is hivatalos nyilvántartás, csak becslések, meg a személyes tapasztalat, miszerint robbanásszerűen megnőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma - csak éppen a zömük már szabálysértés, nem is bűncselekmény....

Szóval: majd én előszedem amit én tudok, de előbb tőled várok hivatalos adatot arra, amit Te tudsz-vélsz.

Nincs álságosabb (aljasabb) dolog annál, mint hogy megtiltsam valaminek a mérését-számontartását, majd a felvetésekre jövök azzal, hogy nincs igazad, nem hiszem el, mert nincsenek hivatalos statisztikák - persze, én tiltottam be őket....

Az ötvenes éveket idézi a stílus, lassan ürgebőrbe varrva kell a gádzsóknak elsompolyogniuk....
Előzmény: Törölt nick (126950)
ikonoklaszta Creative Commons License 2008.01.31 0 0 127002
Sajnos tudom. :-(
Előzmény: Törölt nick (127001)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126999

Felőlem otthon, egymás között még rasszisták is lehetnének! Csak tudnának viselkedni és törvényeket átlagos szinten tartanák be.

Én nem vagyok rasszista, de szerintem vannak etnikumokra jellemző vonások, amiktől még együtt is lehetne élnünk.

Előzmény: nitwit (126994)
ikonoklaszta Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126998
Persze.. És leülik a magyar bűnét is, aki ezáltal patyolat tiszta marad.
Előzmény: Törölt nick (126996)
ikonoklaszta Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126997
Szia tezsvír!

Futnak a lyányok?
Előzmény: Törölt nick (126996)
ikonoklaszta Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126995
"Ha valaki cigány, az eleve hátrány az igazságszolgáltatásban. Ha pedig már büntetve is volt, akkor rendőrség és bíróság általában úgy gondolja: nem kell komoly erőfeszítést tenni az alaposabb vizsgálódásra. Az etnikai hovatartozás dönttően befolyásolja az igazságszolgáltatásban részt vevőket, ugyanakkor a kisebbség érdekérvényesítő képességemég ma is elenyésző Magyarországon. Gyakran áldozatok egy "sivatagi show"-ban. Az igazságszolgáltatás vágtat a pusztában, mint az éhes oroszlán, és azt kapja el, aki a leggyengébb."

(Ragályi Elemér, aki megrendítő filmet készített Pusoma Dénes sorsáról)
nitwit Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126994
Hablaty. Az olaszliszkai cigánysöpredék rasszizmusa nyilvánvaló. Az "öld meg a magyart" természetesen azt jelenti, hogy öld meg a magyart, ahol a magyar hangsúlyos eleme a mondatnak, kiemelt tartalma. Mint ahogy másnap is azt röfögték elégedetten a rasszista cigányok, hogy "csak annyi történt, hogy meghalt egy magyar". A cigányok elképesztő rasszizmusa nem újdonság. Legfeljebb nem illik beszélni róla.
Detonátor Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126993
Amikor a zsidó zarándokokat dobálták meg a gyerekek Olaszliszkán, akkor a szülő részéről csak "Öljétek meg!" felszólítás volt. Nem volt hozzátéve semmi. (Biztos nem tudták eldőnteni, hogy mit is kéne hozzátoldani.) Én akkor elfogadtam LIFE érvelését, hogy ez úgymond egy "rossz szokás". A gyerekeket így biztatják akkor is, ha egymással verekednek. Az olaszliszkai lincselés egy kicsit más...
Levendula39 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 126991

Még két irás innét:

"Én is beszállok a cigányozásba, ugyanis kishelységünk-béli lakókörnyezetemben rohad sok a cigány, emiatt van elég tapasztalatom.

1/ Van az utcában egy cigánykocsma. Mindig zárva. Elől. A bejárat. Amúgy, mindig nyitva. Hátulról. Csak onnan lehet bemenni. Garantáltan nem tudsz, fogyasztóvédelmiellenőrizni, jövedékiadóellenőrizni, apehozni,jövedelemsóellenőrízni, társaságiadóellenőrizni, helyiadóellenőrizni, és még sorolhatnám.
Próbáld ki ugyanezt a Te hószínfehér bőröddel. Kommandósok törnék rád az ajtót-vazze! Évek óta folyik a pija, a tűzijáték, a szilveszteri-, születésnapi buli és más rendezvényszervezés.
2./ Egy elkalommal arra figyelek fel - jövet-menet - hogy ugyanenek a kolóniának az egyik családfenntartó apukája éppen hajánál fogva tépi az asszonyát, mert elvetélt. Mondván ordítva:"...most nem kapunk elég segélyt! Miből vesszük meg a lovat - Te kotló!?"
3./ 56 éves vagyok. 18 éves korom óta van munkahelyem, dolgozom, jól (felsőfok) képzett vagyok. Elvesztettem a munkám (azóta már van!) Kellett volna egy kis átmeneti segítség a rezsire. Önkormányzat...segély...- mi sem egyszerűbb?! ....Válasz: Mivel a felesége dolgozik, így nem jár még átmenetileg sem semmire.... Maga jól képzett. Majd talál munkát biztosan és rendezi a helyzetét. Eredmény: lekötötték a villanyt meg a gázt.
Közben az utcában a 2 éves cigánygyereknek a születésnapján 15 perces tüzijátéktól rengett az egész utca. - mint érdeklődésem után tájékoztattak."

"Mi tavaly költöztünk (sajnos) egy 10%-ban cigányok lakta településre! Hozzáteszem, én gyerekkoromban a nagyszüleimnél együtt játszottam a cigány gyerekkekel nap mint nap, és semmi bajom nem volt velük soha! DE! Amióta itt élünk mindennaposak az apró ámde nagyon is dühítő megnyilvánulások. Pl: lelopták a csöngőnk nyomógombját, vashulladékért folyamatosan becsöngetnek, összefirkálják a kerítést, stb... Pedig összeszedtünk nekik egy csomó ruhát (nem vacakot, csak kihíztam :-)), húsvétkor az összes csokinyuszit odaadtam a gyerekeknek, mert a fiam nem eszi. De még azt is megengedtem, hogy a cseresznyefáról degeszre szedjék magukat... Mostanáig! Ma mondja a párom, hogy ellopták a fűnyírónkat is! Ja, és az egyikkel elbeszélgettem egyszer hosszasan! Elmesélte, hogy hát beteges (40 éves sincs!), meg meghalt a felesége, és különben sem kapna munkát! Erre mondom, hogy a szomszéd városban jópár cég keres könnyű fizikai munkára dolgozókat. Fel volt háborodva, hogy neki senki ne mondja meg, hogy hogyan és mit dolgozzon. Mert nem bírja a kötöttségeket... Szegény!!!"

Előzmény: Levendula39 (126982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!