https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
A túrót, az igazságszoltáltatás csak kullog az események után. Az igazságszolgáltatásban pontosan tudják, hogy míg nem cigány első bűntényes elkövetők esetén a visszeesési arány egyszámjegyű százalék, addig a romáknál ez csaknem 100%. Aki romát egyszer megcsíptek, az már azon az úton van, ahonnan ő letérni mér szinte biztosan nem fog. És ennek megfelelően is állnak hozzá. Lehet őket ezért hibáztatni, de nem érdemes - az ember egyszerűen úgy működik, hogy ha az eddig látott tizenöt piros kígyó mind csípett, akkor a következő tizenhatodiknál már nem igen hisszük el, hogy az jámbor lesz. Ha momentán mégis az, hát az neki bizony pech.
Pusoma esete nem csak fájdalmas, de egyenesen felháborító, másfelől azt a vidéket ahol ő élt időközben szó szerint tarrá tették a "Pusomák", totálisan tönkretették, lerabolták, a "fehéreket" elüldözték. És az igazságszolgáltatás-rendvédelem ez ellen nem tudott tenni semmit. Még mindig ott tartunk, hogy egy ártatlanul megbüntetettre jut minimum ezer, de inkább több ezer simán futni hagyott lator.
"A "magyart" nem etnikai értelemben használják. "Azt a nem cigány embert"-et jelent."
Ha nem cigány embert jelent, hanem mindenki mást, akkor bizony az etnikai értelem. Csak itt nem egy kis csoportot utálnak, hanem a saját kis csoportjukon kívül mindenkit.
Ha nem haragszol, most visszaitatom veled saját vizedet - hozz Te adatot ennek az ellenkezőjéről! Amíg nem tudsz, addig meg maradjunk csak az én számaimnál! Az utolsó hiteles adatunk a 90-es évek elejéről származott, mikor még nyilvántartották az elkövetők etnikumát, akkor még jó 200 ezerrel kevesebb volt a roma, de a bűncselekmények kétharmadát akkor is ők követték el. Ma meg már nincs is hivatalos nyilvántartás, csak becslések, meg a személyes tapasztalat, miszerint robbanásszerűen megnőtt a vagyon elleni bűncselekmények száma - csak éppen a zömük már szabálysértés, nem is bűncselekmény....
Szóval: majd én előszedem amit én tudok, de előbb tőled várok hivatalos adatot arra, amit Te tudsz-vélsz.
Nincs álságosabb (aljasabb) dolog annál, mint hogy megtiltsam valaminek a mérését-számontartását, majd a felvetésekre jövök azzal, hogy nincs igazad, nem hiszem el, mert nincsenek hivatalos statisztikák - persze, én tiltottam be őket....
Az ötvenes éveket idézi a stílus, lassan ürgebőrbe varrva kell a gádzsóknak elsompolyogniuk....
"Ha valaki cigány, az eleve hátrány az igazságszolgáltatásban. Ha pedig már büntetve is volt, akkor rendőrség és bíróság általában úgy gondolja: nem kell komoly erőfeszítést tenni az alaposabb vizsgálódásra. Az etnikai hovatartozás dönttően befolyásolja az igazságszolgáltatásban részt vevőket, ugyanakkor a kisebbség érdekérvényesítő képességemég ma is elenyésző Magyarországon. Gyakran áldozatok egy "sivatagi show"-ban. Az igazságszolgáltatás vágtat a pusztában, mint az éhes oroszlán, és azt kapja el, aki a leggyengébb."
(Ragályi Elemér, aki megrendítő filmet készített Pusoma Dénes sorsáról)
Hablaty. Az olaszliszkai cigánysöpredék rasszizmusa nyilvánvaló. Az "öld meg a magyart" természetesen azt jelenti, hogy öld meg a magyart, ahol a magyar hangsúlyos eleme a mondatnak, kiemelt tartalma. Mint ahogy másnap is azt röfögték elégedetten a rasszista cigányok, hogy "csak annyi történt, hogy meghalt egy magyar". A cigányok elképesztő rasszizmusa nem újdonság. Legfeljebb nem illik beszélni róla.
Amikor a zsidó zarándokokat dobálták meg a gyerekek Olaszliszkán, akkor a szülő részéről csak "Öljétek meg!" felszólítás volt. Nem volt hozzátéve semmi. (Biztos nem tudták eldőnteni, hogy mit is kéne hozzátoldani.) Én akkor elfogadtam LIFE érvelését, hogy ez úgymond egy "rossz szokás". A gyerekeket így biztatják akkor is, ha egymással verekednek. Az olaszliszkai lincselés egy kicsit más...
"Én is beszállok a cigányozásba, ugyanis kishelységünk-béli lakókörnyezetemben rohad sok a cigány, emiatt van elég tapasztalatom.
1/ Van az utcában egy cigánykocsma. Mindig zárva. Elől. A bejárat. Amúgy, mindig nyitva. Hátulról. Csak onnan lehet bemenni. Garantáltan nem tudsz, fogyasztóvédelmiellenőrizni, jövedékiadóellenőrizni, apehozni,jövedelemsóellenőrízni, társaságiadóellenőrizni, helyiadóellenőrizni, és még sorolhatnám. Próbáld ki ugyanezt a Te hószínfehér bőröddel. Kommandósok törnék rád az ajtót-vazze! Évek óta folyik a pija, a tűzijáték, a szilveszteri-, születésnapi buli és más rendezvényszervezés. 2./ Egy elkalommal arra figyelek fel - jövet-menet - hogy ugyanenek a kolóniának az egyik családfenntartó apukája éppen hajánál fogva tépi az asszonyát, mert elvetélt. Mondván ordítva:"...most nem kapunk elég segélyt! Miből vesszük meg a lovat - Te kotló!?" 3./ 56 éves vagyok. 18 éves korom óta van munkahelyem, dolgozom, jól (felsőfok) képzett vagyok. Elvesztettem a munkám (azóta már van!) Kellett volna egy kis átmeneti segítség a rezsire. Önkormányzat...segély...- mi sem egyszerűbb?! ....Válasz: Mivel a felesége dolgozik, így nem jár még átmenetileg sem semmire.... Maga jól képzett. Majd talál munkát biztosan és rendezi a helyzetét. Eredmény: lekötötték a villanyt meg a gázt. Közben az utcában a 2 éves cigánygyereknek a születésnapján 15 perces tüzijátéktól rengett az egész utca. - mint érdeklődésem után tájékoztattak."
"Mi tavaly költöztünk (sajnos) egy 10%-ban cigányok lakta településre! Hozzáteszem, én gyerekkoromban a nagyszüleimnél együtt játszottam a cigány gyerekkekel nap mint nap, és semmi bajom nem volt velük soha! DE! Amióta itt élünk mindennaposak az apró ámde nagyon is dühítő megnyilvánulások. Pl: lelopták a csöngőnk nyomógombját, vashulladékért folyamatosan becsöngetnek, összefirkálják a kerítést, stb... Pedig összeszedtünk nekik egy csomó ruhát (nem vacakot, csak kihíztam :-)), húsvétkor az összes csokinyuszit odaadtam a gyerekeknek, mert a fiam nem eszi. De még azt is megengedtem, hogy a cseresznyefáról degeszre szedjék magukat... Mostanáig! Ma mondja a párom, hogy ellopták a fűnyírónkat is! Ja, és az egyikkel elbeszélgettem egyszer hosszasan! Elmesélte, hogy hát beteges (40 éves sincs!), meg meghalt a felesége, és különben sem kapna munkát! Erre mondom, hogy a szomszéd városban jópár cég keres könnyű fizikai munkára dolgozókat. Fel volt háborodva, hogy neki senki ne mondja meg, hogy hogyan és mit dolgozzon. Mert nem bírja a kötöttségeket... Szegény!!!"
tegnap voltunk egy kórház INGYENES szülés-felkészítő tanfolyamának egyik előadásán. Kb 50-en voltunk ott, cigány egy se. Előtte bementünk a szülészetre is, ott viszont hemzsegtek. Ezek szerint ők mindent tudnak, nincs szükségük holmi orvosok és szülésznők fejtágítására. Felelősen vállalnak gyermeket, mint ahogyan később nevelik is őket.
Osszessegeben azt gondolom, hogy - bar radikalisnak hangzik-, de a vegso megoldas az lesz, hogy amelyik cigany keptelen beilleszkedni a tobbsegi tarsadalom altal elvart szintre, azt fel kell rakni a repulogepre, aztan vissza kell vinni Indiaba. India, mint allam elismerte a ciganyokat sajat allampolgarainak. 1,3 milliard fajtarsuk van ott, fel sem fog tunni, +1 millioval tobben vannak. Ott biztos nem lesz szegregacios problema, meg borszin alapjan megkulonboztetes, meg semmi ilyesmi - igaz, segely, meg jovedelempotlo sem... Biztos van az a penz, amiert ez megeri, erintem boszen adakozna mindenki akar europai szinten is. Sarkozy pl. mar ajanlott penzt - 8000 Eurot/fo - az afrikai bevandorloknak, ha visszamennek a sajat hazajukba. Errol erdekes modon nem bombolt a liberalis media es nem neveztek nacinak, sem fasisztanak...Ennyit szerintem nekunk is megerne, hogy a ciganysag sopredek, ingyenelo, bunozo resze elhuzza innen a belet, a rendes, becsuletes tisztesseges ciganyokkal pedig elhetobb Magyarorszagot tudjunk teremteni." :-))))
Jelenleg kicsiny hazánkban rengeteg földterület van megműveletlenül. Osszuk ki ezeket a területeket a munkanélküli cigányságnak, műveljék meg, a terményeket meg el lehet adni/meglehet enni/etetni lehet a jószágokat. Az élelmezésük megoldódna, javulna a helyzetük. Kevesebbet kellene költeni a segélyekre. Megszűnne a cigánybűnözés vagy jelentősen mérséklődne mivel a cigányság a munkával lenne elfoglalva.
"Meggyőződésem, hogy nem feltétlenül vajdának vagy cigánybírónak kell lenni ahhoz, hogy segítsük a rászoruló cigány és hátrányos helyzetű embereket.
Hogyan is gondolja valaki, hogy a nyelv és a kultúrán keresztül képes a közel 2 milliós cigány lakosságot képviselni, akik a történteket a cigányság megcsúfolásaként élik át!"
Ne fárasszál már...indulatból ordítani szokás szemétládát, köcsögöt, rohadékot, akármit. Amikor valaki nemzetiséget ordít az bizony színtiszta, szándékos rasszizmus és ez alól a cigányok sem kivételek.
Ez még jól is hangzana, csak megbukik az olaszliszkai esetnél, ahol a csőcselék "öljétek meg a magyart" felszólítással volt uszítva. Ennek ellenére nem hallottam, hogy a bíróság a rasszista indítékot is vizsgálta volna.
Fordított esetben - "öljétek meg a cigányt" - az antirasszista jajveszékelés Strassbourg-ig érne...