Keresés

Részletes keresés

romesz Creative Commons License 2010.07.28 0 0 25
érdemes ezt elolvasni , hogy ertheto legyen a dolog
Előzmény: generatingpower (-)
generatingpower Creative Commons License 2008.02.02 0 0 24
te 18 dollart irtal
te tudod, mi az olcso vagy draga New York kozeleben.

de nem errol van szo. pontosan arrol, hogy akar legalisan akar illegalisan lassan csak mexicoiak-latinok vegeznek fizikai munkat.

itt peldaul az tortent, hogy a Boeing Seattle-bol toborzott innen mexicoiakat. batanitjak oket, lakas vasarlast tamogatnak stb....
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 20
ha jol emlekszem a masik topikban azt mondtad barkit csak mccaint ne mert tamogatja a letelepitest? vagy rosszul emlekszem?
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 18
NAmost akkor ebbol adodik a kerdes, szamit, hogy ki lesz az uj elnok? Letelepit-e masik 10 milliot vagy sem? Egyaltalan meddig lehet meg ellenalni az egyre nagyobb nyomasnak?
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 17
Kosz
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 14

Azt hiszem el kell fogadnunk, hogy a hatarok elobb-utobb megszunnek Amerika eseteben is. 6 ev vagy 60 ev kell meg hozza? Ki tudja. Tortenelmi idovel nezve egy pillanat. Ma meg a felszinen igy-ugy meg vedekezgetunk az illegalis bevandorlas ellen, de kenyszerusegbol mar minden harmadik elnok letelepit 10 milliot beloluk. Aztan elobb-utobb eltunik majd az illegalis szo a bevandorlo elol es lesz csak bevandorlo. Mar most is uton vagyunk efele, az undocumented-el. Vegul az egesz hatar cirkusz meg fog szunni mert valojaban mar most sincs. Efele halad a vilag. Nevettem mikor hallottam, hogy Magyarorszagon szetloptak a szlovakiai hataratkelot. 60 evvel ezelott meg morc hatarorkatonak oriztek, ma szabad az atjaras. Nem beszelve az elaknasitott ausztriai hatarrol.

 

Előzmény: generatingpower (13)
generatingpower Creative Commons License 2008.02.01 0 0 13
tehát egyetértünk, ez indulésnak már klassz.

Nos ami itt kicsiben, az országszerte nagyban. A probléma most már csak az, hogy koncentráltabb vidéken (pld. Houston, Los Angeles, El Paso, Miami, stb..) már a szo szoros értelmében latin uralom van. latin a polgármester, a rendör, az ügyvéd és.........és pld. Florida már nem Amerika, 3 millio cubai (volt) és a sereg középamerikai.

Ok, legyen igy, alkalmazzon afapk olcsobb munkaeröt, de ettöl az emigrácios törvényre még szükség van, nem?? Ez a topic, két kérdöjellel. Évek ota beszélünk rola, félelmetesen hasonlit a dolog, a 9-11 elötti idökre.
barátaimmal, fiaimmal sokszor elmélkedtünk akkoriban, : micsoda szerencse, hogy az arabok nem csinálnak balhét, "még" nem történt semmi tragikus, és szinte várhato volt, hogy valami terror cselekmény fog történni. Közben Clinton szopatott és golfozott, jogsit, ID-kat fillérekért kaphattál...

Bezzeg most. New Jesey-ben be sem mehetsz a DMV-hez ha nem teljesithetsz egy 4 pontos security clearencet. Az amerikai utlevél csak 3 pont.
Mivel a nejem ss card laminated volt, ujat kellett igényelnem, és kb 3 hét mulva tudtam beadni a nejem jogsi csere kérelmet.

Közben naponta kb 1000 ugranak át a határon és nem is titok a cégnél, "illegális vagyok" de a supervisor mexicoi. És azért inkább mexicoiakat alkalmaznak, összetartanak joban rosszban-- nincs duma, reklamálás.

A cég jogi tanácsosa sebében van a helyi munkaügyi szervezet, együtt járnak golfozni és barbikjuznak, a tora járnak motorcsonakázni .

A rendör? nem tartozik a hatáskörébe az ellenörzés. Ha nem szurt le, akkor könnyü testi sértés, és a biroságra tartozik. Megtalálni sosem lehet, nincs lakása, papirja, deportálni sem lehet- holnap visszajön.
Előzmény: Törölt nick (10)
generatingpower Creative Commons License 2008.02.01 0 0 12
mindenek elott nem kellemes igy csikanozni, ha lehet irjunk nagyobb tisztelettel maásik náciokrol-- miközben ök ugyanolyan legalizált amerikaiak mint pld, te.

Két hetet várni németben-- te aztán szerencsés vagy, talán ezért is érzed azt a sok pluszt itt. Van aki megbetegszik gyogszeres kezelésen él, van aki makk eglszséges ---nos nem lehet mindkettönek hasonlo véleménye a health care-röl.

Az emigrácios folyamatokra jellemzó az a temérdek diszkriminácio, amit a többnyire fekete alkalmazottak végeznek az europai emigránsokkal szemben. Nem tudok olyant akinek simán mentek a dolgai, minimum egy-két fatalis tévedés, kompjuter error- idöhuzás, kérvény visszaküldés, interju elhalasztás, reschedule, és többszöri tisztázgatás után végre--végre kapsz egy temporary green card-ot, aztán ujabb ajánlott levelek, fee-k után egy véglegeset.

Ismétlem, sok barát és ismerös közül egyetlen egy sincs akinek szépen rendben mentek volna a dolgai. Mint US citizen a fiam ügye is évekig tartott, 3 szor kellett lerepülnöm ide Los Angelesbe ( én akkoriban Houstonban laktam) és TV kamerák elött megesküdnünk, hogy valoban a fiam stb... Fényképekkel bizonyitani, hogy a születésnapokon elfujta a tortát és én is rajta vagyok stb....

Ez egy röhej. Közben egy mexicoi, vagy jamaicai, vagy portoricoi a fél falut ide vándoroltathatja, pár dinarosért vásárolt hamis anyakönyvik alapján.

De még nincs vége: New Yorkban a cégnél jamaicai munkások voltak, a government recrutálta öket és green card-ot kaptak-- segédmunkásként. Mondjuk egyszerü folyamat: tudnak perfect angolul és feketék, kit érdekel, hogy a fekete 200 éve él itt, vagy tegnap jött Kinsassza Kongobol--
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 10
A problema ott van amit generating is mond hogy szuksegunk van a tanulatlan delamerikai tomegekre mert az amerikai mar annyira elkenyelmesedett, hogy inkabb nem dolgozik, minthogy keves penzert dolgozzon. Lehet, hogy te is azert alkalmazol mexikoiakat mert megbizhatobbak az amerikaiaknal? Az amerikai nem csinal problemat abbol, hogy ne jojjon be a munkahelyere, ha eppen uri kedve ugy tartja. Hanyszor de hanyszor talalkoztam mar ilyesmivel, munkamoral 0.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 8

"Rosszabb esetbe a fenekedbe is benéznek. (Nem fáj.)"

Sot! Van aki szereti...

Előzmény: Törölt nick (7)
generatingpower Creative Commons License 2008.02.01 0 0 6
igazan meglepö amit irsz.
honnan utazol hova, es mi a fene ez az egész ID dolog.
Akinek van ID-ja (jogsi vagy csak egy ID card) az azzal igazolja magát, akinek nincs (pld külföldi) az az utlevelével. Mi itt az uj?? Ha nincs utleveled vagy ID-d akkor hogyan van repülöjegyed?? ID nélkül a jegyet sem adják oda, vagy nem engednek beszállni. Mi itt a kérdés??
Előzmény: pindul (5)
pindul Creative Commons License 2008.01.31 0 0 5

Sziasztok!

 

Tudom, hogy nem ehhez a temahoz kapcsolodik a kerdesem, de ez tunt a legfrisebb topiknak, ahol talan valaszt kaphatok. Mostanaban szanyra kelt az a hir miszerint a repuloteren, ha repulni akarsz szuroprobaszeruen ellenorizhetnek, nem eleg csak felmutatni az id-t. Es marciustol pedig mindenkit ellenoriznek, akinek nem state vagy goverment id-ja van (persze, ha van feherkartyad es vizumod mas a helyzet). Mar meg van a repulojegy foglalasom new yorkba es nincs jogositvanyom csak nemzetkozi. Most nem tudom, hogy lemondjam, vagy kockaztassak. Aki barmi erdemi informaciot tud mondani arrol, hogy tenyleg bejott e valami torveny, vagy hallott valamit errol a temarol nagyon szivesen fogadnam.

generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 4
a dolgok szerte a világon messze nem az elnököktöl függenek.
A politikusok szerteágazo érdekeket képviselnek, és ezen érdekek határozzák meg azt hogy mi történik, a kis városi vezetéstöl kezdve a state governorig.

Amikor asztán már a cirkusz országo méreteket ölt, akkor kezdenek fészkelödni és tologatni a labdát---igy van ez az emigrácioval is.

Minél nagyobb a mélységes érzelmekkel tele huha de nagy törvényesség, annál nagyobb annak be nem tartása.

Az emigrácios folyamat, mint valami szentirás, ezer egy buktatóval, dijak, dokumentek, feltételek ezreivel--- és...........és a szükség törvényt bont alapon, egy elnök egy tollvonással millioknak ad exemptiont.

A biroság, a törvények, millios perek során elitélt Rich - 16 milliárd (itt billio) dolláros adohátralékkal, a 10 most wanted, hazaárulo, népellenség, --mi lehet még???-- egy tollvonással elnöki kegyelmet kap Clintontol. Még jo hogy nem a CIA igazgatot mentette fel, annak lelkén 12 orosz ügynök halála is szérad--potom életfogytiglant kapott, miközben elárulta a hazáját, legmagasabb pozicioban visszaélt ezzel stb..
Ilyen alapon öt is felmentheti egy Clinton..

Nos ez a bajom. Miközben az amerikai gazdaság szemet hunyt az illegálisok alkalmazásásban, fillérekért dolgoznak mexicoiak millioi (lásd afapk is csikénokat alkalmaz) és ettöl olcso a narancs, alma, zöldség gyümölcs... stb...a "fehéerek" pampognak és utáloznak a mexicoiak ellen. Igen, nekem sem szimpatikusak, én is jobb szeretnék tiszta rendes és törvényszeretö népek között élni, barátkozni stb... de azok nem szedik le a salátát, és akkor nem lesz 50 cent egy pound alma, és ahová a szem ellát, nem dolgoznak majd mexicoiak.

Igen a hiba nem az ö készülékükben van: a kormány és a törvények hunynak szemet. Nem kénysueritették hogy angolul tuzdjanak, ehelyett "beszélünk spanyolul" kiirva minden állami intézményben. Németoszágban, Svájcban ilyen nincs, még bayer-ül sem szabad beszélni Münchenben a hivatalban, csakis hoch deutsch.

Nos akkor minek változzanak, minek vegyék fel a kulturát? Ellenkezöleg, Floridában már elöfordult, hogy egy benzinkutnál rámszolt a cubai clerk, hogy menjek másik kuthoz tankolni ha nem tudok spanyolul. És a cégnél a spanyol többség miatt mexicoi népzene bömböl, az amerikai nem hallgathatja a kedvenc adoját. Ha felszolalsz érte, akkor a természetesen mexicoi müvezetö kipiszkál a cégtöl. Hiogyan?? hoz 3 tanut (akik persze mexicoiak,) hogy összeférhetetlen vagy, nem eszel velük stb..

Tehát a mexicoiakat erre nevelte az amerikai társadalom, hogy most az a szálloige: csak visszavettük, ami a mién volt. Tehát Los Angeles, Santa Ana, stb... valojában csak ideiglenesen "volt" amerikai, valakik megbundázták--de a mexicoiak kerülö uton visszavették. Naná hogy a mexicoi állam nem tesz ez ellen, örülnek, ha a heygilakok eltünnek Mexicobol és............pár év mulva egy rakás pénzzel beinvesztálnak Mexicoba. A mexicoi munkatársaknak házaik vannak Mexicoban, bérbe adva, üzleteik vannak - futnak, és.......abbol fedezik a millios épitkezéseket itt, némelyiknek már itt is 3 háza van, kb 2 millio dollár értékben.

Kit érdekel az emigrácios törvény?? Ha akarják, hivatalosan bejön még 10 millio. Nem kell átugrani a határon. És latin emigrácios ügyvédek ezrei segitik a papirmunkát.
Előzmény: sajnos boka (3)
sajnos boka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 3
szerinted ha obama lesz a főnök, ez változni fog? vagy csak még nagyobb lesz az érzékenysége a kisebbségek iránt?
Előzmény: generatingpower (-)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 2
megnéztem, több mint 10 ezer hozzászolás inkognitoben. Nem publikus. Bravo.
engem dijtalanul megtalálsz és válaszolok neked az e mailen- nem free email, nem kodolt és titkositott-- amolyan csillagos cim.
Előzmény: Daikini (0)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1
ez mit jelent a felsöbb körökben?
ez amolyan 2. világháborus kodirás, amit csak a nagyok értenek?? Olanok, akik a pártkonhresszusokon tapsoltak és az elsö sorban ilyen csillagok logtak a mellükön.

Akkoriban is csak ök tudták, miért tapsolnak --kodokban tapsoltak.
Előzmény: Daikini (0)
Daikini Creative Commons License 2008.01.30 0 0 0
nem 0 hiba
Előzmény: generatingpower (-)
generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 topiknyitó
alan paucsek tobbet tudnak errol., mi van az emigracios torvennyel?hova lettek akkor az illegalisok??

Reagen legalizált mindenkit, azota 12 millio illegálisra duzzadt ujra. És ez mind a govermnet tudtaval. Nos eddig nem volt problema? eddig elneyte mindenki hogy sok ay illegalis és gyakorlatilag csak a mexicoiak dolgoznak nehey fiyikai munkat.

De ha meg Bostonban lennénk, ahol 2 millio skot illegális van és ugyanugy néznek ki, mint mi, tehát " nehez" kideriteni kinek van papirja.
De a mexicoiit 2 km-röl megismered, ahogy kinéz, és...nem tud angolul. Tehát megállapitani, hogy ki illegéis - ki nem kb 1 perc.
Vagy ha kimegy egy ellenör az üzembe, és csak mexicoiak dolgoznak ott, -- az nem feltünö hogy a fele nem tud angolul és kb 2 hete vannak itt. És a kocsi nincs regisztrálva, nincs biztositás--- ha megkérdezed töle: nem félsz hogy elkapnak?? hát mitöl féljek feleli, a kocsi értéktelen kb 3 dollárt ér, ha elveszik veszek egy másikat. Börtönben nem csukhatnak, legfeljebb kitoloncolnak egy busszal ( már 3szor megtörtént) és másnap visszajövök a sogorom papirjaival Van kb 3 növérem és a fuluban 20 dollárért annyi igazolványt veszek amennyit akarok.

Nos. akkor hol a beteg biztositás? AFAPK kesergett rajta, hogy akkor az ö biztositásábol gyogyitják a mexicoit (neki csikáno,). Nem öt, az eglsz családját. mert a 7 gyerek már itt született és nekik van iskolai ingyenes biztositás. És a 7 gyerek már állampolgár, akár elnök is lehet majd---de aki esetleg feltalélo és 2 diploméája van de csak 2 éves korában köttek ide a szülei, az nem lehet, az nem irányithatja az amerikai gazdaságot vagy a politikát. Csak az aki itt született. Anyja átszaladt ide szülni és ingyen az adofizetök pénzén kitojta a gyereket, aki igy nem illegális.

Szoval, ez a röhej. Az USA segélyt ad a palesztinoknak, nem az arabok, nem az olajtermelésböl a pici ország ölébe hullott milliárdjaibol, hanem az amerikai adofizetök pénzéböl vették meg a Gázai övezet zsido településeit. Közben a polgároknak nincs insurancje, és fogatlanok az amerikaiak. A világon mindenütt be van tiltva az amalgán tömés, a z egyik fogorvos azt csinál a máősiknak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!