Vannak már normális vízlágyítók 100 alatt is! Az elektromosnak szinte csak placebo hatása van. Négy éve megy nálunk, de csak bebeszélni tudom magamnak, hogy ér valamit!
A kémiai vízlágyító azonnal érezhető hatást produkál. ... Működik.
Neve, ára? Én a flodravin-t néztem ..... egyesek dicsérik, mások ellenkezőleg....nah itt legyen okos az ember....én csak arra gondolok, hogy ezzel nem tudnak/mernek becsapni senkit, hiszen a vízkő olyan egyértelműen zavaró és feltűnő dolog, ha a cucc nem működik, akkor ott a vízkő...ez ilyen egyértelmű...ha nem ér semmit, akkor nem tudnának megélni belőle, nem? Vagy nagyon naív vagyok:O
zabadakknak címezted, ő is le akar beszélni róla, én vok az az elvetemült, aki akar egy próbát tenni vele....úgyis látszik, hogy müxik vagy nem, max. kidobtam 20 ezret az ablakon, máskor is megtörtént már, nem fogok a kardomba dőlni miatta....de ha bejön, akkor meg nyertünk rajta, mert ez a rengeteg vízkő mindenhol már az agyamra megy.:s
De most mondta apu éppen, hogy valami zipzáros-oldaltkinyitós-kiürítős-visszacsukós-nemtommilyen megoldás ez a porzsák benne, hááát, fogalmam sincs, milyen lehet, majd megnézem valamelyik nap. :p
Anyuék vettek egy porszívót, nászajándékba kapta valaki, nem volt rá szükség, origi, tokkal-vonóval számlával-garijeggyel együtt 10 e Ft-ért, jól jártak vele.
Típusa Electrolux Clario Z7540
A porszívó porzsákos, az előbb néztem a porzsákok árát a márkaboltban. 1300-2400 között mozognak, még nemtom melyik porzsák kell ebbe a porszívóba, mondtam, hogy nézzék meg a számot rajta.
Ami a kérdés lenne, hogy ezek az árak egy darab porzsákra vonatkoznak, vagy esetleg több db van egy csomagban, és arra hozza az árat? Mert ha csak egy db., akkor elég húzós.:((((
Jah...igen, ahhoz, ergo ezért csilivili...nem is értem, hogy miért írtad, hogy azt kell megnézni, mármint a mosogatógépet...megnézhetném, ha nem raknék sót bele.:s :(
Raktam bele 2 kanállal, hadd legyen biztos a dolog.:p :DDD
Megcsinálom majd 2-3 hetente akkor, na de ezek szerint jó lesz tesztelésre is, mármint a flodravin-t majd teszteljük vele.:p
Egy másik fórumon mondta valaki, aki használja....biztos nem ő árulja.
Tudod, említettem már azt a lágy mágnes golyót is, ami miatt szintén kiröhögtek, de én a felültöltős gépben láttam, hogy működik, mivel ott kívülről is látni a dobot, és a fűtőszálat is meg lehet nézni könnyen, és csilivili volt.:p
Most, mivel elöltöltős gépet vettünk, ahol csak a dob belsejét látni, ami meg mindig csilivili, így már nem tudhatom, hogy mi a helyzet vízkőügyileg, ezért inkább rakok Calgont minden 60 fokos mosáshoz....biztos ami biztos.:p Meg a flodravin, azt csak jó lesz!:D
Amúgy én fogom látni a hatást biztosan, mert itt annyira vízköves a víz, hogy a csaptelepeken 1-2 napon belül ott van, meg a rozsdamentes mosogatótálca is botrányosan néz ki már 2 nap múlva.:((
most ittam végre egy jó kv-t, ahogy kell :p....vettem ma citromsavat és megcsináltam vele a gépet...tényleg ez volt a baja! Egy hónap alatt tönkrevágta a vízkő!
Gratulálok, ügyes vagy! :-)
Nem tette tönkre a vízkő, csak eldugaszolta a vékony csöveket valahol. Azt javaslom, hogy használj Vera ásványvizet, vagy ha nem, akkor 2-3 hetente öblítsd át ecetsavas vízzel. A Vera ásványvízben van a legkevesebb Ca és Mg ion, amelyek karbonátjai válnak ki mint vízkő a készülékekben.
Az interneten nem tudod eldönteni, hogy ki árulja és ki használja az elektromos-mágneses "vízkőoldókat". Tudom, hogy tudományos érvekkel nem sokra megyek az ilyen fórumokon, így nem is próbállak lebeszelni ezekről a kütyükről. Azonban megjegyzem, hogy ezek nem működnek, nem működhetnek úgy, ahogyan hírdetik őket. Biztos lehetsz abban, ha működnének, akkor már nagy társasházak, cégek komplett vízrendszerét ellátnák ilyenekkel. Az, hogy nagyteljesítményű verzió nem létezik belőlük az nyilvánvalóan mutatja, hogy csak átverés az egész. Ugyanis, a sok egyéni vásárló egyenként nem perelget, míg egy komolyabb berendezés felszerelésével járó felelősséget már nem vállalja fel egyetlen gyártó sem.
Az ecetsav töménységét azért adtam meg hígabbra, mert az általam javasolt töménységet szokták megadni vízkőoldásra. Nagyon hatásos vízkőoldó. Effektívebb mint az ecetsav és nincs kellemetlen szaga. Az ecetsav sem rossz, de intenzíven párolog és a gőze irritálja a nyálkahártyát. Bizonyos típusú gumikeverékek nem kedvelik az ecetsavat. Citromsavval nincs ilyen gond.
Szerintem mondom szerintem azon is elkellene gondolkodni, hogy a mosógépbe az állítólagos vizkő miért szürke!!!
Mert a vizkő ha jól tudom akkor fehér, vagy sárga szinü.
A mosogépbe általában nem vizkő van hanem a mosószermaradvány ami összeáll.
Min villamosgépszerelő láttam már jópár mosógépet belülről, jópár barátom van aki még most is a szakmában dolgozik, és az az általános vélemény, hogy vizkő még mosógépet nem tett tönkre:-))
Én az ecetes átmosásról jót is és rosszat is hallottam, de rosszat többet.....én calgon-t rakok heti 2-3 x bele, mindig akkor, amikor 60 vagy még magasabb hőfokon mos. És félévente a polly-val tisztítom, csilivili mindig....az előző is az volt, még 2 évesen is, és az azelőtti is 8 évesen....nagggyon ápolgatom őket, mániás mosónő vok.: s :DD De most tuti fogunk venni ilyen flodravin-t, mert elegem van a vízkőből....a mosógépnek is jó lesz.:p POnt a mosógépes fórumon mondta valaki, hogy neki is van otthon, és mióta felszerelték kb. 2 éve, azóta nincs náluk vízkő, úgyhogy müxik....az olyannak elhiszem, aki nem árulja, hanem használja.:)
Na akkor ez lehet a kivétel, ami erősíti a szabályt:p :D.....mert hogy ez nem esett, hanem tiszta erőből földhözvágtam a parkettás szobában, onnan gellert kapott és a radiátoron csattant, öröm volt nézni, ahogy darabjaira repült.:DDDD Ha ezt tudtam volna előre, videóra veszem és beküldöm nekik magas jutalékot kérek érte, hogy imígyen reklámozzák.;) :D