Keresés

Részletes keresés

atlantys Creative Commons License 2008.01.28 0 0 44

Abigél kvíz

próbáltátok már? nagyon király!

kreamama Creative Commons License 2007.12.22 0 0 43
Ez egy zseniális film
atlantys Creative Commons License 2007.12.22 0 0 42

Hangoskönyvben megrendelhető itt az Abigél.

Szabó Magda kortárs írónk Abigél című műve felkerült A Nagy Könyv dobogójára, valamint azon filmsorozatok közé tartozik, melyben a film, a leghűbben követi a regényt. Hangoskönyvben Piros Ildikó előadásában hallgathatjuk.

atlantys Creative Commons License 2007.10.21 0 0 41

Nagyon jó, hogy betetted ezeket a képeket és információkat.

ugye?

Ezt a filmet sokszor meg lehet nézni, annyira jó.

Az biztos! közel 30 év elteltével még mindig nagyon népszerű és nagy sikere van, és ezt annak köszönheti, hogy egyszerűen nem lehet megunni!

Előzmény: Altamara (39)
tnsnames.ora Creative Commons License 2007.10.10 0 0 40
És mostanság volt Szabó Magda 90 éves... Isten éltesse őt sokáig!
Altamara Creative Commons License 2007.09.03 0 0 39

Nagyon jó, hogy betetted ezeket a képeket és információkat.

Ezt a filmet sokszor meg lehet nézni, annyira jó.

A szereplök közül sokan már "elmentek".

Előzmény: atlantys (36)
krysztasz Creative Commons License 2007.07.14 0 0 38

Tudtad, hogy készül egy musical az Abigélből? Ezt a két topicot találtam:

http://www.lapforum.lap.hu/topic.php?id=19247998

http://www.szinhaz.hu/index.php?id=27&forumid=5146

atlantys Creative Commons License 2007.07.12 0 0 37
remélem kicsit fel lesz pörgetve ez a topik!
atlantys Creative Commons License 2007.07.12 0 0 36

Még egy info: Zsurzs Kati és Rátonyi Hajni egy osztályba jártak a Fősulin, többek között még Mikó Istvánnal, Barbinek Péterrel, Dimulász Miklóssal és Gelecsényi Sárával, Kazimir Károly osztályában.

atlantys Creative Commons License 2007.07.12 0 0 35

És h a többiekről se feledkezzek meg: Szerencsi Éva (Isten nyugtassa), Bánfalvy Ágnes, Rátonyi Hajni, Egri Kati és Zsurzs Kati

atlantys Creative Commons License 2007.07.12 0 0 34
Nekem nagyon tetszett, jó alakítása volt a filmben, mint ahogy a könyvben is írva volt róla, néha volt kérlelhetetlen, utálatos, vakmerő, szemtelen, beszédes, önzetlen, lelkes, mindenre vállalkozó és persze „örökre nevetésre állt a szája”

atlantys Creative Commons License 2007.07.12 0 0 33
Én meg teszek fel pár képet a kedvencemről:

Zsurzs Kati

Előzmény: Altamara (7)
atlantys Creative Commons License 2007.07.12 0 0 32
hát én nem tudtam, jó h beírtad!
Előzmény: GLASZLO (28)
atlantys Creative Commons License 2007.07.12 0 0 31
Hellóka, nekem is egyik kedvenc filmem az Abigél, olyannyira h nemrégiben én is megvásároltam dvd-n az egyik netes oldalról. Kicsivel kevesebb, mint 2500 ft-ért. Persze nem lenne annyi csak benne van még a postaköltség is, ami kb mínusz egy ezres… (de már láttam olcsóbban is)

Előzmény: Joker-007 (20)
HettyKing Creative Commons License 2007.03.17 0 0 30
Bocs, rosszul írtam, nem avis, hanem sima dvd-s (2 db).
HettyKing Creative Commons License 2007.03.17 0 0 29
Sziasztok! Nekem megvan az Abigél összes része avi formátumban, akit érdekel, írjon az anett.extra@freemail.hu címre.
GLASZLO Creative Commons License 2006.12.24 0 0 28

Sziasztok!

Talán még akad valaki, aki nem tudja, hol forgatták a filmet. Én is csak most találtam meg. A helyszín alighanem a váci Püspöki Palota.

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!

Laci

krysztasz Creative Commons License 2005.02.26 0 0 27
Ezt a regényt nyugodtan a lányok kezébe lehet adni az anyukáknak. Csak talán már kevesebben olvasnak. :( De majdcsak visszajön az az idő, amior újra olvasni fognak.
Előzmény: mya_tom (26)
mya_tom Creative Commons License 2005.02.25 0 0 26

Nálam a lányregény azt jelenti, hogy a lányos anyák bátran a lányuk kezébe merik adni a könyvet látatlanban ;)

Köszi a látogatást, jól esett hírt hallani a második fecskéről :o)

Előzmény: krysztasz (25)
krysztasz Creative Commons License 2005.02.25 0 0 25

Lányregénynek a lányok miatt tartom, mégis csak lányokról szól. De a háborús történet, történelem miatt a fiúknak is izgalmas lehet.
Én is benéztem már Hozzátok, tetszik a fórumotok.

Előzmény: mya_tom (24)
mya_tom Creative Commons License 2005.02.25 0 0 24
Részemről az öröm, főleg, hogy ha jól látom _lányként_ szereted. :o) Odaát a topicban, amennyire én érzékelem a fiúk vannak túlsúlyban, érdekes módon. Tényleg! Szerinted "lányregény" a műfaja Abigélnek?
Előzmény: Altamara (23)
Altamara Creative Commons License 2005.02.25 0 0 23

Szia!

Megnéztem a fórumodat, szuper.  Én is nagy Abigél rajongó vagyok.

Előzmény: mya_tom (22)
mya_tom Creative Commons License 2005.02.24 0 0 22

http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=000397

linken nyitottam pár hete egy Abigél-topicot. (Ha valakit érdekelne esetleg)

Ahogy látom az Abigél-kedvelők nem nagyon találnak egymásra...

Joker-007 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 21

Boldog névnapot Vitay Georgina!

Joker-007 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 20

Sziasztok!

Nekem is az egyik kedvenc filmem az Abigél. Én is megvettem DVD-n. Akkor még Szerencsi Éva köztünk volt. Láttam a DVD Extra újságban, hogy a MOKÉP mintjaboltjában (?) lehet kapni, másnap elmentem és megvettem 5100 pénzért; de azért hazafelé az érdekesség kedvéért beugrottam az Árkádba és megkérdeztem, hogy ott árulják-e. Azt mondták, hogy ha lesz, akkor 5600 Ft lesz.  :)  Aztán szeptember 6.-án Szerencsi Éva átszerződött a "Mennyország Szinház"-ba, és 2-3 hét múlva amikor a Tescoban jártam, már 6300 Ft volt az akciós ára a DVD-nek.

Majd még írok: Joker

krysztasz Creative Commons License 2004.12.25 0 0 19
Nem is tudtam, hogy DVD-n is megjelent. Videón már láttam a boltban, de miután megvan nekem videón, ezért nem figyeltem fel a DVD-re.
Etus Creative Commons License 2004.12.20 0 0 18

Sziasztok!

Én egy hete kaptam meg Abigélt DVD-n otthonról. Nagyon tetszett és meglepödtem, hogy van róla topik is itt. 

ETUS

Előzmény: marylou (17)
marylou Creative Commons License 2004.12.19 0 0 17

Ez a regény is, a film is nagyon tetszett nekem...

Az a híres jelenet, a regény egyik fordulópontja így történt a regény szövege szerint:

"– Gondolja meg – mondta a hang, amely olyan behízelgő, olyan puha volt az éjjel a kertkapunál, s amely most érdes lett, majdnem tiszteletlenül indulatos –, nem szeretnék erősebb eszközökhöz folyamodni. Nekem Vitay tábornok lányát magammal kell vinnem mindenáron.

– Nem fogja, hadnagy úr – felelte Torma Gedeon, és Gina hallotta a neszekből, hogy felállt –, nem fogja, mert intézetem az én személyemben garantálta az édesapjának, hogy nem adja ki őt idegennek, és ezt annál kevésbé teszi, mert a gyermek iránt újabban szokatlanul nagy az érdeklődés, napok óta ostromolják miatta a kapus telefonját. De nekem dolgom van, sajnos, éppen egy fegyelmi tárgyalást folytatok. Engedje meg, hogy arra kérjem, fejezzük be ezt a meddő beszélgetést.

– Igazgató úr, jegyezze meg, amit mondok: ki fogja adni a Vitay lányt. És azt is, hogy nem ígérhetem, hogy az intézete majd nem érzi meg, hogy a vezetője hátráltatta a honvédelem munkáját.

– Mindeddig azt hittem, hogy csak egy beteg embert fosztok meg attól, hogy a lányát lássa – mondta Torma Gedeon. – Ha a honvédelem munkáját is hátráltatom ezzel, ez új és sajnálatos körülmény. De akkor sem adom ki a gyermeket, mert nem adhatom, s ha arra célzott, hogy személyemben vagyok felelős mindenért, ez is igaz, és akkor vállalnom kell, amit a fejemre idézek. Ám velem csak az történhetik a jövőben is, amit az Isten elrendel. Örültem a szerencsének, hadnagy úr
(...)
„Értelek – gondolta a kislány –, ha tudnád, mennyire értelek. Ameddig nem lépek ki a házból, nincs veszedelem. Bár a karcerba csuknál, akármilyen mély és sötét. A gombák jobb társak, mint Kuncz Feri.”
(...)
A terem, amibe belépett, békés volt, mint a Paradicsom. Gigus tanárnő szemrehányóan nézett rá, amiért megzavarta az órát, és meg is kérdezte, miért jön ilyen későn. „Igazgató úrnál voltam és megbüntetett – közölte Gina –, eltiltott minden sétától, még a templomtól is.” „Ez hülye – súgta Kis Mari Bánkinak –, ennek agyára ment a sok fenyítés. Magánkívül van örömében, hogy az a vén fekete kandúr megint kibabrált vele.”

Eddig a részlet. A regény digitalizált változata a ezen a címen olvasható.

Előzmény: Altamara (16)
Altamara Creative Commons License 2004.12.18 0 0 16
Nekem is tetszett ez a rész. Básti Lajos az  egyik kedvenc színészem volt.
Előzmény: zsuzsa (3)
mégjobb Creative Commons License 2004.12.18 0 0 15

Tényleg jó és időtálló a film. Visszaadja egy korszak hangulatát. Egy olyan korszakét, melyben voltak értékek is, de előfordultak olyasmik is amit nem érdemes visszasírni.

Idősebb rokonaim, akik annakidején a debreceni Dóczi Intézet növendékei voltak azt mondták, a film tökéletesen visszadta az intézmény hangulatát, légkörét. Igaz, hogy Szabó Magda azt nyilatkozta később, hogy ő a hódmezővásárhelyi Református Leánygimnáziumban szerzett élményeit dolgozta fel.

Arra is emlékszem, hogy Bartha Tibor püspök nyílt levélben mondott köszönetet az írónőnek azért, mert hiteles képet tárt a nézők elé a református iskolákról, az ott dolgozók erkölcsi szilárdságáról.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!