Anno a Volvoba rendszeresen tankoltunk benzint a METRO-nál, sose volt probléma. A Cee'd eddig egyszer kapott ott gázolajat, azzal sem volt semmi, jobbnak tűnt, mint a MOL meg az ESSO, abszolút nem volt rángatás. Amúgy a TESCO is jó volt, kipróbáltam.
Nálunk már csak a fiamnak kell (4 éves és 16 kg). A nővérétől örököltet (márkát nem tudom, mert már továbbadtuk) most nőtte ki, ezért vettünk neki egy MaxiCosi Rodi XR-t. Az jó lesz neki, amig kell. ISO-Fix-eset szerettünk volna, hamár a Cee'd tudja, de iszonyat plusz pénzt kérnek azért a 2 vasdarabért, úgyhogy maradt az öves. Ez kicsit dönthető, magasság-szélesség állítható és magasítónak is szétszedhető. Nagyon jókat írnak róla.
Irigyellek bennetek, piszkos kipihentek vagytok... :) O.K. kösz. Én kijelzőset szeretnék, csak nem tudom, hogy oldjam meg hogy KÍVÜLRŐL ne legyen feltűnő, nem akarom állandóan kivenni.
Nem próbáltam még, de majdnem biztos test-re némít. Nem hiszem, hogy eltérne a szabványtól. Minden esetre egy 4-5w-os keresőlámpával próbáld ki előszőr azzal nem árhattsz neki. (este ha lesz időm én is megbütykölöm)
Ha merő perverzségből mégis +12v-ra némítana, akkor relé.
Nem a kijelzős, de ha az lenne, akkor a kijelzőt látható helyre helyezném:)
Nekem Nokia CK-7W-es szettem van. Ebből gyakorlatilag csak a hívásfogadó-bontó-hangerőteketgető bizbasz láttszik. Én a váltó mögötti részre tettem, a váltobox függőleges felöletére. Így hívásfogadáskor még a könyöklőről sem kell levennem a kezem, és nem is igazán találtam megfelelő helyet máshol.
Nem tudom, milyen szintű hangfrekvenciás jelet vár erre a bemenetre. Én a Nokia kihangosítónál a kihangosító hangszóróját használom mert:
- Beszédtartományba sávszélességébe megfelelő (erre gyártották)
- Nincs viszhang, úgy van az elektronika belőve, hogy arról a gyári hangszóró-mikrofon páros elnyomja a viszhangot, ezért akivel beszélsz, nem hallja a saját hangját vissza 300ms-es késleltetésel
- Teljesen független a rádiom állapotától be/ki kapcsolásától a kihangosítóm
- Soha semmi gondom nem volt vele
Ha rákötöd, és működik, azért érdelekne a véleményed.
Tudom, hogy a gyári riasztó igen gyenge elektronikus védelem, de majdnem minden riasztó az! Ha egy profinak kell az autó elviszi, mindegy milyen riasztót (megfizethető kategoria) tettél bele. De a gyári cucc is jó az amatőrök ellen, és mivel a KIA-kat tudtommal szervezett bűnbandák nem lopják kicsi az esélye, hogy egy profi banda "lesője" épp a Te autódat nézné ki.
Nekem a riasztó arra kell, hogy működtesse a központi zárat, visszazárja az ajtókat ha kikapcsolom, de nem ülök be (pl. véletlen), valamint jelezze, ha a kis kokkerógyerek benyúl a Bosch fúróért (a lényegesen drágább DeWallt helyett biztos a Boscht vinné, de abból is inkább a zőldet, mert a kéket nem ismeri).
Namos a kistilű köcsögök, annyira amatőrök, hogy fingjuk sincs az autónyitáshoz, ezért inkább egy kiherélt gyújtógyertyával beütik a szélvédőt, utánna szétnéznek az autóba. Ha nincs belsőtérézékelőm akkor kinyitogatja a kesztyűtartót, megpróbálja kitépni a rádiót stb. Ha van akkor viszont dudál, és azért kell, hogy legyen lélekjelenléte a kisköcsögnek (akár mennyire is be van tépve) hogy még akkor kupászkodjon.
Üvegkárom így is lesz (Casco), de legalább mást nemnagyon visz/rongál.
Szia, nekem gyárilag SPAL as 90-es kit van, de gyárilag tettek , de kit as 90-91-92-93-94-95-96 -t is van leirás , de rajzom nincs rolla,csak a kapcsolási rajz, müszaki jellemzökprogramozás, program funkciok,segédkimenetelek stb ha érdekel elküldöm
Köszönöm válaszod, hát nem gondoltam volna, hogy ezt az egészet ilyen gyorsan el lehetne intézni.
Az tényleg jó lenne ha tudnál egy hozzávetőleges árat mondani, bár a beszerzése úgy március/április környékén lenne aktuális, majd akkor amikor lecserélem a téli kerekeket nyárira.