Sziasztok! miután a neten semmi ilyenre utaló nyomot nem találtam, hozzátok fordulnék segítségért: van egy Albrecht AE-550-es mobilrádióm, és azt mondta egy okos ember, hogy nem lehet kiterjeszteni a 144-146-ról, se szoftveresen, se hardveresen.
Van olyan Mágus köztetek, aki mégis ismeri ennek módját? köszönöm!
Sziasztok! Itt egy viszonylag kezdő rádióamatőr, valamint a távírózás megszállótja ír! Szeretnék megfigyelés céljából egyszerű vevőkészüléket készíteni könnyen elérhető alkatrészekből, elsősorban a cw sávra 7,0 megára és 3,5 megára. A rádiótechnika cű lapban találtam már kapcsolásokat, melyeket sikerült is összeraknom, bizony mérsékelt sikerrel. Olyan személyt keresek aki legalább itt, írásban -később az éptítés közben - tudna velem néhány sort váltani, konzultálás céljából. Vagy, akinek van már talpasztalalta a javasolt kapcsolással kapcsolatban. Nem nagyon dolog szerintem és úgy gondolom, hogy ezt talán kitt vásárlása nélkül is meg lehetne a fent említett módon úszni. ( profi készülékem egyébként van, és dolgozom is vele) Üdv 4ga
A 2004-es RT évkönyvben van egy cikk Horváth Lajostól (HG5TZ, aki a Seangean készülékekről szokott cikkeket írni)" Baragolás a frekvenciák birodalmában" )címmel. (251.oldal) Itt is sok freki adat van. Ha megtalálod az e-mail címét ő biztosan tud neked segíteni. Valahol láttam leírva de most éppen nem találom.
Egy iskolai feladatot valami hasonló kütyün kellett megoldanom - egy meglehetősen bonyolult dif-egyenlet ami egy mechanikai szerkezet lengéseit modellezte, ... és plotterral kirajzoltatni. Jó móka volt, lengett.:-) Aki nem villanygimnáziumba járt előtte, annak gyakorlatilag nulla esélye volt "beprogramozni" a vasszekrényt.
A legbizarabb esemény a "Hópehely hadművelet" volt 1954-ben, amikor laza egyszerűséggel egy atombombát robbantottak 300m magasban, aztán 40ezer katonát rohamra vezényeltek az atomsulytott területen keresztül ... vegyesen harckocsival, gépkocsival és gyalog, aztán utána évekig vizsgálgatták kinek mi baja lett tőle. A "Haditechnika" című újság - ami fennállása óta az egyik legszínvonalasabb műszaki újság - kb egy éve cikket közölt az eseményekről - érdemes elolvasni. (41. évf. 3. sz. / 2007)
Volt ott még egy MEDA-20 is, az csöves volt és az nullindikátora egy szervomotorral forgatott, beskálázott helipot volt fenn a közepén, mint egy pályaudvari óra, akkora...
'84-ben még vidáman pörgött az erőmű, a nagy durranás az két évvel később: 1986.ápr.26-án volt. Persze történtek nukleáris balesetek odaát korábban is, csak azt sikerült eltussolni.
Az elején a MEDA43 felirat az ellenség megtévesztésére van, úgy volt, hogy át lesz építve azzá, de nem került rá sor. Utána nálam volt pár évig, aztán más döntött róla. Szívem szerint megõriztem volna, mert egy technikatörténeti érdekesség, dehát az okosok...
:-DD Trabant, wartburg, merkúrnál éveket várni, DDT, rádióaktív bőr a pécsi kesztyűgyárba, és 84-ben csernobil... Volt szar bőven... :-DD
Na de most is van, csak másképp hívják. Viszont nyakunkon ragad a gabona, alma, paradicsom, dohány, szőlő, ki kell nyírni a malacokat, teheneket, birkákat, mer' gyün a jó import, ahogy mondod a brazil csirke, eu-s spanyol cégen keresztül bejáttszva.
Most azért megvehetem a jobbat ha van zseton, de akkor meg cocom listás volt még egy commodore 64 is.
Sehogy se jó ez.. De van 40m a kezdőknek, ez jó import!
Holnap újra hívnak, mert még nincs megoldva a gond. Csak lepihentek, mert hajnal óta nyeregben vannak. 2 fiatal srác, egy-egy nagy buszma Dominator-ral. FM40es CB-ket vittek.
De ez az egész valami kicsit furcsa üzleti dolog is. A két nagy motorral úgy indulnak eleve, hogy ott eladják őket. "One way ticket" mondaná a művelt német, ha tudna angolul.
Persze addig még oda is kell jutni.
A többiekkel is csak napok múlva találkoznak. Addig nincs kivel rádiózniuk.
www.budapestbamako.org Itt, ha a csapatokra bökst, feljön egy FAQ oldal, ahol többek között erről is szó esik. Egy két fős csapatnak ezek alapján szerintem másfél misi kiadja.