Keresés

Részletes keresés

Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41816
Nálunk nyákás széklet kajaváltáskor volt, illetve okozhatja bélfertőzés is. De miután elérte az 1kg súlyt és nem volt már olyan kis érzékenyke, nem volt többször ilyen problémánk. Nem rossz megmutatni dokinak azért. Hát a mustárszín? Esetleg valami olyat evett? Vagy nem kapott színezett kutyarágókát, ilyen préselt akármit? Nekünk van piros, zöld és sárga, na annál szoktam én is mindenféle színt látni, főleg ha éppen valamikor előtte rágcsált olyat.
Előzmény: kajudn (41807)
kajudn Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41815

Ez a kép az egyik kedvencem, a párom alszik Lilivel egy szombat reggel!

Szerintem nagyon aranyos!:)))

Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41814

Jobbulást Neked és Bizsunak is! Nem érzed azóta a bokáddal az időjárást? Azért mondhatni, szerencsésen megúsztad! Bár gondolom, az a két nap maga volt a pokol!

A kutyusok édesek nagyon! És mekkorát nőttek! Megvannak már a gazdik?

Előzmény: angelyorki (41804)
kajudn Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41813

Akkor gondolhatod hogy néz ki egy 1,5 kg-os kutya vizesen!:))) Szörnyen kicsi:))

Előzmény: beakutya (41811)
Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41812
Igazad volt. Fél évesen már simán kaphat ilyeneket a kutyus. Fiatalabbnak gondoltam a kis Beát :) Viszont mivel eddig nem kapott ilyeneket, az tuti, hogy nem hasmenés közben érdemes elkezdeni :) Utánanéztem, mert marhán izgatta a fantáziámat ez a tojás téma: azt írták, hogy bármilyen kokszolási problémánál, bélproblémánál és gyomorproblémánál átmenetileg ki kell iktatni az étrendből. És egyébként mérettől függően 4-5 hónapos kortól már adható főzve is, kajába keverve a tojás. Hát ennyit sikerült kiderítenem.
Előzmény: p.jeni (41805)
beakutya Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41811

Én a súlya alapján (főleg amit itt a fórumon olvasok) úgy gondolom, hogy a Bea "nagy" kutyus lesz, legalábbis normál méretű, de ennek ellenére tényleg nagyon kis picurka ténylegesen és csak a szőre nagy. Amikor fürdetjük, olyan mint egy kis patkány:) nagyon kicsi és vékonyka (de hát gondolom mindenki kutyusa ilyenkor a negyede az eredeti kinézetének).

Most hogy mondtátok ma mindenképpen fogok főzni:) Kiváncsi leszek a Beára is, de legfőképpen magamra:)

Előzmény: Zsebi-baby (41809)
kajudn Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41810

Én is nagyon szerettem volna, ha Lili legalább a 2 kg eléri, mert úgy talán egy icic-picit masszívabb kutya benyomását keltené:) de hát Ő ilyen kis pöttöm maradt:) Most már ilyennek imádom:))

Itt éppen lerámolja  a szárítót:)

Előzmény: beakutya (41808)
Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41809

Ha fél éves, akkor adhatsz neki már kekszet, de mivel eddig még nem kapott annyi újdonságot, csak fokozatosan, és nem is biztos, hogy be kellene áztatni. Ennyi idősen simán el is rágcsálhatja! A képek alapján azt hittem fiatalabb a kutyusod, olyan kis pindurka, kölyökképű:) Figyu, ha meggyógyultok, akkor ennyi idősen már kaphat ám mindenfélét, pl. parízert, virslit, zöldségféléket (pritaminpaprikát - pirosat imádják, mert édeskés, akkor rendes paprikát, kígyóuborkát, sárgarépát nyersen), sajtot, főtt husikat stb... A lényeg, hogy ne legyen egészségtelen, zsíros kaja, meg hogy fokozatosan szoktasd hozzá minden újdonsághoz.

Ha csinálod ma a kajáját, akkor rakd oda a rizst, amikor félig megfőtt, szét tudod már nyomkodni, és rakd nyugodtan bele a húst meg a sárgarépát. Egy kosszal megmegy, meg ízletesebb is neki.

Előzmény: beakutya (41803)
beakutya Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41808

2,45 kg. Január 1-jén mértük a karácsonyi dínom-dánom után, mert hát ott ugye azért le-le pottyant valami az asztalról. Főleg anyósomtól és apósomtól, akik már elrontották ezzel a saját vizslájukat lassan 14 éve:)

Szóval ettől függetlenül Beácska nagykislány. Én úgy 3-3,5 kg-osra számolom a végleges súlyt, ami így soknak tűnik, de igazából pirinyó. A felnőtt yorkik mellett - már akivel eddig sikerült összefutnunk - nagyon kis aprócska.

Előzmény: kajudn (41806)
kajudn Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41807

Ha már elmúlt a hasmenése, majd adhatsz neki pici natur joghurtot is (feltéve persze, ha bírja a pocija az ilyesmiket), mert az segít rendbe tenni a bélflórát.

HA már szóba került a hasmenés, akkor nekem is lenne egy kérdésem.

Szerintetek mitől lehet az, hogy ha bennt, a pelusra kakil Lili, akkor az a kaki általában egy kicsit ilyen nyálkás (bocsi, de nem tudtam jobban leírni), olyan mintha hurutos lenne, vagy mi.

De ez csak a benti kakinál van, annál se mindig, ha mondjuk pl. reggel lennt kakil, az teljesen normális, de ha mondjuk még aznap délután bennt kakil,, akkor az ilyen nyálkás egy picit. Vagy fordítva, szóval az a lények hogy a benti kakinál szokott ez előfordulni.

Ha hetekig csak lennt kakil, akkor hetekig nincs.

Ez nekem nagyon fura, és a dokitól is elfelejtek mindig rákérdezni.

Az elején, amikor elkezdtem lehordani, akkor volt olyan, hogy a lenti kaki mustárszínű volt, a fenti meg normális.

Szerintetek?

kajudn Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41806

Mennyire megy a hasa egyébként? Csak kicsit hígabb a szokásosnál?

Csak azért kérdeztem rá a hányásra, mert akkor lehet bélgyulladás is, de így szerintem "csak" egy kis sima hasmenés lehet, bár ha nem múlik el, azt is érdemes dokinak megmutatni, mert ezek a kicsi kutyák elég hamar kiszáradnak, de azok alapján amit leírtál, nem tűnik súlyosnak a dolog, remljük hamar átmegy rajta.

Hány kg egyébként most a kutyusod?

p.jeni Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41805

lehet igazad van de azért írtam,hogy nálunk ezek váltak be...

Vini szereti nagyon a főtt tojást és a sajtot mikor már végképpen nem kell neki semmi sem akkor ezeket azért megeszi.

Előzmény: Zsebi-baby (41798)
angelyorki Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41804

Sziasztok!

Látom egyesült a 2 fórum. :)

Beakutya, rízs parízer vagy csirkemell. adhatsz neki egy negyed széntablettát, annak használnia kell, ha nincs nagyobb gond. aztán mehet 1-2 kanál joghurt vagy kefír. ha a kedve jó, nem hiszem h nagy baj lenne. előfordul néha egy egy ilyen "benyalás".

Zsebybaba jobbulást!

nekem sem volt sok szerencsém még idén. szilveszterkor hazajövet kiment a bokám, 2 naig csusztam másztam a kutyáknál,mert nem bírtam lábra állni. de most má minden oké.

szombaton megszülettek Bizsu babái, az első simán jött, de utána valószínű beleszakadt a 2. kiskutyi köldökzsinórja és csak a méhlepényt szülte meg. császár lett a vége, sajnos egy kiskutya meghalt benne, egy még élt. szerencsére mindenki jól van.

a nagyobbacskák jól vannak ma pont 4 hetesek. ár elkezdtek enni, nayon édesen csámcsognak.

teszek pár képet.

üdv mindenkinek!

Előzmény: beakutya (41790)
beakutya Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41803

Bea most lesz január 17-én fél éves. Kaját eddig csak a száraztápot kapta néha kicsit megbolondítva egy kis konzervkajával, májkrémmel, répával, sajttal, mivel anyukája nem egy konyhatündér:(

De lehet, hogy este összeszedem magam és főzök neki rizst, meg hozzá egy kis pipimellett répával. Majd holnap beszámolok, hogy mit ügyeskedtem és a kisbabám megette-e anyu főztjét:)

Szóval akkor a háztartási kekszet ne próbáljam meg összetörve, beáztatva?

Egyébként mindenkinek nagyon köszi a sok jó tanácsot. Aranyosak vagytok, hogy segítetek.

beakutya Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41802

"szerencsére" csak hasmenés van. Hányás nincs. És ugyanolyan jó a kedve mint eddig előtte. Mondjuk szombaton többet aludt mint szokott. De egyáltalán nem tűnik gyengébbnek a szokottnál.  SZombat reggel telepakolta a lakást, de tEgnap már csak annyiszor kellett neki, ahányszor egyébként is szokott, csak hát nem olyan állagút. AZért gyanakszom a cipőcskére, mert előtte pénteken még semmi baja sem volt. Az viszont lehet, hogy beszagolt valamit az utcán. Mert minden marhára érdekli.

Előzmény: kajudn (41799)
Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41801
www.luludog.hu oldalon egy csomó jó cucc van leértékelve 30-50%-kal, kabátok is!
Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41800
Jó a leforrázott kamillás tea is persze, bár egyszer mintha lett volna szó a fórumon róla, hogy ilyen töménységű kamilla kiszívhatja a szőre színét. Bár nunnánál ez mindegy, szem környéki használatnál kiállítási kutyusoknál már kevésbé. Végül is a popsitörlő talán nem jár külön "bajlódással". Kiveszed a zacsiból készen, aztán már használhatod is. Egyszerűbb szerintem. Ja, egy kicsit be is szoktam nedvesíteni langyos vízzel. Kellemesebb érzés neki a langyossága végett, meg azért kicsit nedvesen jobban leszedi a szőrökről is a letapadt dolgokat.
Előzmény: kajudn (41796)
kajudn Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41799

A cipőcskétől szerintem sem nagyon nagyon valószínű, hogy ilyen baja legyen, csak a hasa megy, vagy hány is? A kedve, étvágya milyen? Csak azért kérdezem, mert mi valami bélfertőzést szedtünk össze egyszer az utcán, azt mondta a doki, ahhoz az is elég, ha csak beleszagol egy beteg kakiba. Sajnos ezt meg nem igazán lehet teljesen kivédeni.:(

Én vettem egy serimmun dog nevű pasztát az állatpatikában, nekünk az nagyon bevált hasmenésnél. Mondjuk a Lilinek szerencsére jó gyomra van, még a tejtől sem lesz semmi baja.

De ez a paszta szerintem tényleg jó, 1 ml- kell belőle egy nap, és pótolja a hasmenés miatt elvesztett elektrolitokat is.

Tappancskrémet mi is a Fressibe vettünk, 1 fajta volt csak, igaz hogy panzi, de azért elég jó, nekünk bevált 4-500 Ft volt kb.

Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41798

Jeni, bocsi hogy beleszólok, de a beakutya kutyusa még kicsi a füstölt sajthoz (sőt bármilyen füstölt felvágotthoz is). Bár majd már lassan ehet ilyet is, de ne egy hasmars közepén legyen elkezdve az adagolása. A tojást sem nagyon ajánlják hasmenés esetére (még embereknél sem hallottam - bár ez lehet, hogy az én tudatlanságom), ráadásul még nehéz is, az amúgy is háborgó kis szervezetének nem biztos hogy jót tenne. Nemcsak kiskutyánál nem ajánlatos, hanem nagyobbnál sem - szerintem, legalábbis hasmenés idején nem. Az biztos hogy a konzerv kajánál jobb a száraz táp, de mint írtam az sem javasolt. Max. a sensibile, vagy csökkentett energiatartalmú, de azok meg még nincsenek ha jó tudom ilyen fiatal kutyusoknak.

Nyersen szokták ajánlani, belekeverve egy kis kefírbe a tojássárgáját, mert szebb lesz tőle a szőr, meg jobb az emésztése. De ezt sem hasmars idejére.

Előzmény: p.jeni (41794)
Gina01 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41797

van egy hasfogó por. Régen probioptikum volt a neve, most azt hiszem laktoferm, de ez nem tuti. Állatpatikában kérdezhetsz felőle. Vízbe betenni. Megfogja a hasát, ha nem kóros eredetű. Kicsiknek is ezt szoktuk adni, mikor átszoktatjuk őket más kajára, mint amit megszokott.

Nagyon bájos a képen:-)

kajudn Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41796
Nem popsitörlőt használok, hanem kamillateát, régebben sima kamillavirágokat forráztam le, csak az nagyon "darabos" volt, most már kamillafiltert szoktam venni, naturlandos, elvileg gyógyszerkönyvi minőségű. Az is jó, nem? Vagy inkább szerezzek be kamillás popsitörlőt?
Előzmény: Zsebi-baby (41791)
p.jeni Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41795
Nálunk ezek váltak be...de új fajta kajától lehet hasmenése.
Előzmény: p.jeni (41794)
p.jeni Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41794

Sziasztok!

beakutya szerintem a kiscipőtöl nem lehet baj az préselt csont....

Ilyenkor  száraz tápot adjál neki,konzervet ne, esetleg rizst..főtt tojást,füstölt sajtot .

Lehet valamit evett sétaközben....ha 2-3 napig nem múlik akkor mindenképpen doki!

Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41793

Na, a kiscipőtől is lehet, bár az ritkább. Nem rossz, ha minden ilyen újdonsághoz szakaszosan van szoktatva a kutyus. Pl. nem hagyod neki elő a cipőt, csak játsszon vele egy fél órácskát, aztán majd másnap újra megkaphatja... Szokja a gyomra is az új adalékokat. Száraztápot nem is ajánlják hasmenés esetén, mert a zsírtartalma miatt nem fogja, hanem ugyanúgy lazítja a koxit. Sima száraz háztartási kekszet pár darabot lehet adni, de inkább nagyobb korában, szerintem ahhoz ő még kicsike. A sima rizst nem is csodálom, ha nem akarja megenni. Főzzél bele neki egy kis csirkemellet, egy kis sárgarépát - ezeket eheti. A rizst pedig jól szét kell főzni, vagy szétnyomkodni, mert egyébként ugyanúgy ki is jön belőle egyben, ahogy megette és még hatása sem lesz. Sózni nem kell, de egy ici-pici vegetával lehet ízesíteni már náluk is.

Szerintem a doki ad majd neki valami hasfogó tablettát, esetleg olyat, amiben egy kis antibiotikum van.

Gyönyörű az új képetek!

Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41792
Állatpatikában, jFressnapfban kapsz tappancsvédő krémet. Hát, szerintem ez speckóbb mint a nivea, vagy atrix krém, mert azok hamar felszívódnak. Ez meg jóval sűrűbb, vazelinesebb krém, nem jön le olyan gyorsan, ráadásul illatanyagmentes és nem okozhat allergiát. Minden emberi termékkel az a baj általában, hogy más PH-értékre vannak beállítva, illetve olyan anyagokat tartalmazhatnak, amire a kutyus allergiás lehet. Tappancsvédő krémnek a nevét  nem tudom, de szerintem ebben mindegyik jó, amit speciálisan kutyusoknak gyártanak.
Előzmény: beakutya (41787)
Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41791
Gond nem lehet, sőt ajánlatos is áttörölgetni a nunniját. Én mondjuk ezt nemcsak akkor teszem meg, amikor tüzel, hanem mindig. Leül az utcán, vagy ahogy pisil, hozzáér a földhöz neki, aztán bármit összeszedhet.  Nem tudom mit használsz, de a kamillás popsitörlő vagy a babapopsitörlők közül bármelyik jó erre a célra, csak lényeg, hogy alkoholmentes legyen a törlőkendő meg ajánlottabb az illatanyag menteset használni.
Előzmény: kajudn (41784)
beakutya Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41790

SZiasztok,

nálunk meg Beácskának megy a hasikája két napja:( Ha nem múlik el ma, este orvos lesz belőle. Vettem neki pénteken olyan rácsálnivaló kiscipőt. Elképzelhető, hogy attól van a hasmas? Mit adjak neki ellene? Van orvostól kapott paszája, azt kapja, emelett próbáltam neki rizst adni, de nem eszi meg. Adhatok neki egy kis teába áztatott háztartási kekszet, mint amit mi is szoktunk ilyenkor enni? Mert igaz, hogy a tápját változatlanul enné, de az ki is jön belőle. Nem akarok neki adni, amíg helyre nem jön.

Mostani kép Beácskámról:) Imádom.

Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41789
Hát Janik, bepalizás ügyében megkövetlek, érik még felnőttként is meglepetések az embert! Főleg azért, mert bárki is buzdította Csengőkét eme  "nemes" cselekedetre, hát az is magába nézhetne. Hogy jut el valaki odáig, hogy gyereket lázítson, vagy vigyen rossz útra? Háááát.... gázos! Ahelyett, hogy példát mutatnánk a felnövekvő generációnak!!!! Lenne mit, és ahogy látom, nemcsak a gyerekeknek van mit tanulni, de a felnőtteknek is!
Előzmény: Törölt nick (41773)
Zsebi-baby Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41788

Miért bántódnék meg? Bár most kissé meglepődtem. Mármint azon, hogy valaki ír Neked, hogy írjál be egy másik fórumra, és Te megteszed! Bár tudom, hogy még gyerkőc vagy, de ilyet nem illik csinálni! Más, ha a véleményed az, amit leírtál, de ugye azt sem "felszólításra" kellene közölni másokkal. Szóval egy kicsit remélem tanultál ebből az esetből és máskor átgondolod, hogy helyesen cselekszel-e. Másrészt én azt javasolnám, hogy olyan esetben, amikor úgy gondolod, hogy valami nem helyes, vagy bizonytalan vagy bármiben is, kérd ki a szüleid véleményét is, és biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok együtt a helyes utat! Főleg, ha főként felnőttekből álló fórumon vagy jelen kellene kikérni a szüleid véleményét. Ennyi idősen azt hiszi az ember, hogy képes már felnőttként és jól gondolkodni, de azért ennyi idősen van és lesz még mit gyakorolod. Ami egyébként tök normális dolog. Tudod, a felnőttek világa tele van buktatókkal és talán kissé fiatal vagy még az ilyen helyzetekhez. Ráérnél még a "felnőtté vállás"-t ebben a formában megtapasztalni jóval később is.

A szuvenír egyéniség nálam abban a környezetben, amiben írtam azt jelenti, hogy önálló egyéniség, önálló gondolatokkal, saját döntéssel stb... Ez nem rossz. Sőt azt mondom, hogy ilyen emberekből kellene a világon többnek lenni.

Előzmény: csengoke1995 (41783)
beakutya Creative Commons License 2008.01.07 0 0 41787
Szia, én nem tudom, milyen az a tappancskrém, tudtok ajánlani valami jót? VAgy talán itt a fórumon olvastam korábban, hogy ugyanilyen célt szolgál a nivea vagy atrix kézkrém is. Nem tudom, hogy ez jó ötlet-e, tényleg bekenhetem vele a talpát, vagy inkább vegyek speciálisan nekik való krémet?
Előzmény: Zsebi-baby (41766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!