Keresés

Részletes keresés

balima Creative Commons License 2008.01.07 0 0 26
Korfut gyártanak megint, én a Margit körút sarkán vettem, a hídfőnél. De baromi édes volt, kétszer annyi benn a cukor, mint korábban. Ugyanúgy jártunk a szaloncukorral is: családi kedvenc volt a vajkaramellás, idén nem tudtuk megenni, egy db-ot se, annyira cukros volt.
Előzmény: borsalino (19)
kalaj Creative Commons License 2008.01.06 0 0 25
a Kubai cukor szerintem narancsos és ANANÁSZos volt de nagyok kár hogy nincs!
ma is tök olcsó lehetne a préselt szöllőcukor. KEDVENCEM VOLT :(
Amerigo61 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 24
Százszorszép desszert !! :)
doyen62 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 23
Örs vezér téri metró kijáratánál van.
Előzmény: Mulan (9)
Csikihuszi Creative Commons License 2006.12.12 0 0 22
Ami hiányzik: Mókus szelet (pisztácia ízű csokiszelet). Ami volt még, Gól szelet (olyan mint a Sportszelet, csak sima kakaós, rum nélkül).
cordula2 Creative Commons License 2006.12.05 0 0 21
Nekem a kubai narancs hiányzik a legjobban
ficcc Creative Commons License 2006.11.29 0 0 20
Jaj, a Kubai cukor, narancsos, meggyes, mentolos, jelentem, de a szives cukor külön termék, az íze is csak megközelítette a kubai cukorét. Talán a PEZ hasonlít hozzá egy kicsit... Senki nem gyártja? A dögök.
borsalino Creative Commons License 2003.01.09 0 0 19
Korfu csoki.Azt szerettem nagyon.Olyan "dupla izű" volt.Vagyis 2in1.
twentyfive Creative Commons License 2003.01.08 0 0 18
A cigirágót meg betiltották az eu-ban, és mivel hozzánk is onnan hozták, hát nálunksincs. ( A betiltás oka az, ha jól emlékszem, hogy a gyerekek a felnőtteket utánozva használták volna, szóval a cigizést népszerűsítené ezek szerint)
Előzmény: Vandorr (16)
twentyfive Creative Commons License 2003.01.08 0 0 17
Tejdropsz! Az volt a kedvencem, és már évek óta hiába nyomozok, nem láttam sehol se :(
Előzmény: Vandorr (16)
Vandorr Creative Commons License 2002.12.18 0 0 16
A Körúton van egy Kenderkóc nevű népi bolt, ott vannak ezekből a cukorkákból, sőt még selyemcukrot is láttam. (fúj!)
Előzmény: SaGa (10)
TTAMAS Creative Commons License 2002.12.16 0 0 15
"Az a baj, hogy amit újra gyártanak, az általában rosszabb, mint az eredeti. Persze lehet, hogy csak azért,mert pl valami halál agresszív rákkeltő anyag is volt benne, amit már betiltottak, vagy hasonló. :^)
Másik lehetőség, hogy csak úgy emlékszünk, hogy finomabb volt."

Biztosan a megszépítő messzeség is benne van, de gyermekkoromban a (ma már "piros")mogyoróscsokiban nem volt égett, vagy avas a mogyoró. Ma úgy tűnik, mindent beleraknak, ami a gyártó saját márkájába már nem elég jó.

Előzmény: miklos127 (12)
Mulan Creative Commons License 2002.12.12 0 0 14
Gondolod, a lánchídon van?:-))
Előzmény: miklos127 (12)
Mulan Creative Commons License 2002.12.12 0 0 13
Kakasos nyalóka van, meg mindenféle, olyan csavart színes is, amivel olyan jól össze tudtuk maszatolni magunkat:-)
Az ilyen piaci cukrosoknál bocskorszíj is szokott lenni
Előzmény: SaGa (10)
miklos127 Creative Commons License 2002.12.12 0 0 12
Az a baj, hogy amit újra gyártanak, az általában rosszabb, mint az eredeti. Persze lehet, hogy csak azért,mert pl valami halál agresszív rákkeltő anyag is volt benne, amit már betiltottak, vagy hasonló. :^)
Másik lehetőség, hogy csak úgy emlékszünk, hogy finomabb volt. Fanc tuggya. Ez olyan, mint mikor visszamész az egykori óvodádba és az óriási előcsarnok, amire emlékszel, már csak negyedakkora...
De ami a legjobban fáj: SEMMI HíR A KUBAI CUKORRÓL, AMI MIATT A TOPIKOT INDíTOTTAM. Megyek a lánchídra... :)
Patrisz Creative Commons License 2002.12.12 0 0 11
Vadasz szelet most is van, nehany eldugott kisboltban letezik. Regen is imadtam, most is szoktam venni. Csak most mar nem zold a papirja, hanem piros. Es kakasos nyaloka is letezik:))
SaGa Creative Commons License 2002.12.11 0 0 10
Bocskorszíj (medvecukor)
kandiscukor
kakasos (meg mindenféle figurás borzaszóízű) nyalóka
cigirágó
Kis bocicsoki (50 fillér volt)
Frutti

De hogy jó régre visszamenjek: őzike szelet. Ez a Balaton kocka előtt kihalt...

SaGa

Mulan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 9
Zizi van, gesztenyecsúcs (maszek cukrászdában) és vattacukor is.

Nincs viszont sültgesztenye, pedig az annyira hozzátartozott a téli utcához:-)

Előzmény: heady (7)
Mulan Creative Commons License 2002.12.11 0 0 8
Én szerettem a tejdropszot. Meg a pemetefűcukrot. Mindkettőt kihozták újra, de csak halavány hasonlóságot mutat a régivel. Meg hozott nekema mikulás fruttit. Az ízre stimmel, de teljesen rágógumi.
Előzmény: miklos127 (2)
heady Creative Commons License 2002.12.11 0 0 7
Jelentem, létezik LIMO :)! Egy Pest körnéyki településen vettem néhány hete, naracs és citrom ízben. Párommal üdvözülten nyalogattuk a tenyerünkből, mint anno, 14 éves öccse nem értette, miért nem isszuk. Hja kérem, ez már egy másik nemzedék :)))

Hol a
negrórágó
furulyarágó
zizi
bocskorszíj
színes cukorkígyó
városképes meg ábécés csoki
gesztenyecsúcs
vattacukor
vadász csoki?

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.09 0 0 6
Gyerekkoromban nagy őrület volt a LIMO, azt nyalogattuk, szinte lemoshatatlan nyomokat hagyott az ujjainkon. Mi lett a LIMO-val? Más is emlékszik rá ?
depeche babee Creative Commons License 2002.12.09 0 0 5
és a krém drazséval mi lett? régena duna csokoládégyár csinálta
miklos127 Creative Commons License 2002.11.29 0 0 4
Új infó! Örvendjünk!
Azt hallottam, hogy a szíves cukrot gyártja valaki (minőségről nincs hír), és valahol a Balocsinál nyaranta lehet kapni, kimérve! Sajna ez még mindig nem elég jó, de ezek szerint legalább gyártja valaki újra! Pezsgőt!
TurboGalamb Creative Commons License 2002.11.28 0 0 3
Sajna a szives cukorról én se tudok semmit, de nagyon hiányzik nekem is!
Csokik között volt még a Kismackó is.
miklos127 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 2
Naa, azért a tej dropsz az durva volt! Ilyet nem kéne! Ehh, a legkatasztrofálisabb cukorka volt a világon. Csokiban az abszolút szar a Kajla nugát, szerencsére már ilyen sincs. Nade szomorú vagyok, a topicindító Kubairól semmi hír...
Kenus Creative Commons License 2002.11.27 0 0 1
Nna, akkor néhány:

Cukrok:
Apró málna
Nagy málna
Tej dropsz
Erős cukorka (sic!)
Savanyú cukorka (sic!)
Cukorsíp
Selyemcukor
Dunakavics
Csokik, nugátok:
Inota szelet
Balaton kocka
Csoki szivar
Egyéb:
Zselé
Banán (ez banán alakú, mártott zselé volt)

Most, hirtelen ennyi jut eszenbe.
Üdv!
Kenus

hanta-girl Creative Commons License 2002.11.27 0 0 0
JÉÉÉÉ! Egy 0!
miklos127 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 topiknyitó
Szóval, volt egyerekkoromban egy cukor, asszem, úgy hívták, hogy "Kubai". Nagyon odavoltam érte, kétféle volt, az egyikben sok pici színes szív, a másik olyan "tallér" alakú volt, a két oldala kicsit homorú, volt belőle mentolos, narancsos, meg mittudomén. Emléxel?
Biztos tönkrement a gyár, vagy valami; évek óta nem látok ilyet. Nem tudtok róla valamit? Nem lehet kapni valahol? Nem Te vagy a titkárnője annak a cégigazgatónak, aki döntött a kedvenc cukrom törléséről a termékpalettáról? Mert ha igen, ülj az ölébe gyorsan, nyálcsorgatóan meséld el, hogy milyen volt, és hogy mennyire kéne újra gyártani, jó?

Kösz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!