Korfut gyártanak megint, én a Margit körút sarkán vettem, a hídfőnél. De baromi édes volt, kétszer annyi benn a cukor, mint korábban. Ugyanúgy jártunk a szaloncukorral is: családi kedvenc volt a vajkaramellás, idén nem tudtuk megenni, egy db-ot se, annyira cukros volt.
Jaj, a Kubai cukor, narancsos, meggyes, mentolos, jelentem, de a szives cukor külön termék, az íze is csak megközelítette a kubai cukorét. Talán a PEZ hasonlít hozzá egy kicsit... Senki nem gyártja? A dögök.
A cigirágót meg betiltották az eu-ban, és mivel hozzánk is onnan hozták, hát nálunksincs. ( A betiltás oka az, ha jól emlékszem, hogy a gyerekek a felnőtteket utánozva használták volna, szóval a cigizést népszerűsítené ezek szerint)
"Az a baj, hogy amit újra gyártanak, az általában rosszabb, mint az eredeti. Persze lehet, hogy csak azért,mert pl valami halál agresszív rákkeltő anyag is volt benne, amit már betiltottak, vagy hasonló. :^)
Másik lehetőség, hogy csak úgy emlékszünk, hogy finomabb volt."
Biztosan a megszépítő messzeség is benne van, de gyermekkoromban a (ma már "piros")mogyoróscsokiban nem volt égett, vagy avas a mogyoró. Ma úgy tűnik, mindent beleraknak, ami a gyártó saját márkájába már nem elég jó.
Kakasos nyalóka van, meg mindenféle, olyan csavart színes is, amivel olyan jól össze tudtuk maszatolni magunkat:-)
Az ilyen piaci cukrosoknál bocskorszíj is szokott lenni
Az a baj, hogy amit újra gyártanak, az általában rosszabb, mint az eredeti. Persze lehet, hogy csak azért,mert pl valami halál agresszív rákkeltő anyag is volt benne, amit már betiltottak, vagy hasonló. :^)
Másik lehetőség, hogy csak úgy emlékszünk, hogy finomabb volt. Fanc tuggya. Ez olyan, mint mikor visszamész az egykori óvodádba és az óriási előcsarnok, amire emlékszel, már csak negyedakkora...
De ami a legjobban fáj: SEMMI HíR A KUBAI CUKORRÓL, AMI MIATT A TOPIKOT INDíTOTTAM. Megyek a lánchídra... :)
Vadasz szelet most is van, nehany eldugott kisboltban letezik. Regen is imadtam, most is szoktam venni. Csak most mar nem zold a papirja, hanem piros. Es kakasos nyaloka is letezik:))
Én szerettem a tejdropszot. Meg a pemetefűcukrot. Mindkettőt kihozták újra, de csak halavány hasonlóságot mutat a régivel. Meg hozott nekema mikulás fruttit. Az ízre stimmel, de teljesen rágógumi.
Jelentem, létezik LIMO :)! Egy Pest körnéyki településen vettem néhány hete, naracs és citrom ízben. Párommal üdvözülten nyalogattuk a tenyerünkből, mint anno, 14 éves öccse nem értette, miért nem isszuk. Hja kérem, ez már egy másik nemzedék :)))
Hol a
negrórágó
furulyarágó
zizi
bocskorszíj
színes cukorkígyó
városképes meg ábécés csoki
gesztenyecsúcs
vattacukor
vadász csoki?
Új infó! Örvendjünk!
Azt hallottam, hogy a szíves cukrot gyártja valaki (minőségről nincs hír), és valahol a Balocsinál nyaranta lehet kapni, kimérve! Sajna ez még mindig nem elég jó, de ezek szerint legalább gyártja valaki újra! Pezsgőt!
Naa, azért a tej dropsz az durva volt! Ilyet nem kéne! Ehh, a legkatasztrofálisabb cukorka volt a világon. Csokiban az abszolút szar a Kajla nugát, szerencsére már ilyen sincs. Nade szomorú vagyok, a topicindító Kubairól semmi hír...
Szóval, volt egyerekkoromban egy cukor, asszem, úgy hívták, hogy "Kubai". Nagyon odavoltam érte, kétféle volt, az egyikben sok pici színes szív, a másik olyan "tallér" alakú volt, a két oldala kicsit homorú, volt belőle mentolos, narancsos, meg mittudomén. Emléxel?
Biztos tönkrement a gyár, vagy valami; évek óta nem látok ilyet. Nem tudtok róla valamit? Nem lehet kapni valahol? Nem Te vagy a titkárnője annak a cégigazgatónak, aki döntött a kedvenc cukrom törléséről a termékpalettáról? Mert ha igen, ülj az ölébe gyorsan, nyálcsorgatóan meséld el, hogy milyen volt, és hogy mennyire kéne újra gyártani, jó?