A GA, GC, GE, GF kombinációk voltak feketék, a GB, GD, GH fehér. (az öregkori feledékenység miatt már nem emlékszem, hogy a GH-s rendszámok forgalomba kerültek-e). PAS-001 képén jól látszik az 1984 után (GC-től) használt újfajta betűalak. Épp ezért a G-s kombinációkból csak a GB-s első táblák voltak a busz és szgk. rendszámokból teljesen azonos kivitelűek.
A kétbetű négyszámos rendszámokat, mikor már fogytán voltak, kiadták újra, de arra vigyáztak, hogy formájában és/vagy színezésében eltérő legyen a korábban kiadottól. Busz rendszámként fekete alapon fehér betűkkel futott és a hátsó négyzet alakú volt. A Lloydon pedig fehér alapon fekete betű és a hátsó téglalap formájú.
Azért, mert ismerek egy a rendszámokkal foglalkozó oldalt, és ott van fönn egy kép, egy IFA-ról, aminek olyan betűkombinációja van a rendszámában, amit a Merkurnál adtak ki.
Persze, még mindig jár egy rakás, de nem csak skala, hanem a csapott hátú is. Nameg nagyapám is 90-ben vette a daciáját, igaz ha jól tudom azon még volt 2betű 4 számos rendszám is.
Hogyne... Most éppen kölcsön adtam a 90-es Merkur katalógusomat fénymásolásra, így nem tudom ide berakni, de lehetett Marutit, Opel Kadett-et, meg II Golf-ot is kapni. Egyébként az a Sztráda Skála Tatabánya nem lehet olyan régi, az a cég egészen 2004-ig meg volt.