Szeretettel varunk mindenkit, akinek segítségre/vigasztalásra van szüksége, vagy kérdése van a lombik eljárással/intézetekkel kapcsolatban. A topikban nincs helye: veszekedésnek, gorombáskodásnak, kioktató és lekicsinylő hangnemnek és beszáradt keserűségnek. Ha mar ilyen nehéz próbatételt rótt ránk a sors a családalapítás terén, legalább próbáljunk erőt adni (és nem elvenni) és segíteni egymásnak!
Az én párom az önmegtartóztatás és önfeláldozás mintapéldánya. Mi egyáltalán nem mertünk szexelni legalább két hétig a beülti után.:(( Aztán meg két hétig menzeszeltem. :(((
A Kaáliban :) De sok helyen hülyeségnek/megbizhatatlannak tartják. Mellesleg anno hormoneredményekkel mentem és ez volt az első vizsgálat. Mentem az eredményért és erősen mellbevágott, h rögtön a lombikot javasolták, arra készültünk, h majd egy rakás vizsgálat mondja meg, miért nem. Persze az jó volt, hogy legalább kiderült... És nem tudom azt mondani, h tévedés, évekig nem védekeztünk és soha semmi nem volt...
Érdekes volt, a beültetés után hárman feküdtünk az őrzőben, ketten első lombikosok voltunk, egy másik lánynak pedig már van egy kisfia.
Persze ő kérdezte meg az ottani asszisztenstől, hogy akkor most majd feküdnie kéne? mert ő azt nem teheti, neki kisgyereke van...
(kicsit mosoylogtam, hiszen ő jobban tud(hatna) mindent, mint mi, és szerintem inkább csak el akarta mondani, hogy neki az előző már sikerült :)
És erre mondta azt az a.nő, hogy amikor egy nő spontán teherbeesik, ilyenkor még semmit nem tud az egészről, és vígan éli a megszokott életét, és az a babóca, ha akar, akkor így is, úgy is megtapad, ha meg nem, akkor nem, ez a természet rendje...
Én ezt magamban úgy fordítottam "le", hogy én viszont már tudom, hogy van kikre vigyáznom, ezért már kutyakötelességem vigyázni rájuk, óvni őket - a legjobb tudásom szerint.
Az orvosom is azt mondta, nem kell állandóan feküdni, de kímélő életmód, odafigyelés, semmi emelés, cipelés, húzás, semmi olyasmi, ami a hasi részekre rossz hatással lenne.
Olyan sokat gondolkodom azon,hogy mit lehet és mit nem?! Amikor a fiammal spontán teherbeestem és nem tudtam,mindent úgy csináltam,mint addig.A lombik után viszont agyonra kíméltem magam.Lehet,hogy ez sem jó.Csak persze az ember szeretne mindent megtenni a siker érdekében.
nagyon rég jutottam netközelbe, ezer volt a munka, de mostantól szabadság 27-ig :-))
Ne haragudjatok, nem tudtam visszaolvasni, mi minden történt. Remélem, jó sok kismamánk lett novemberben és decemberben.
Én próbáltam nem nagyon rácsavarodni a babatémára. Kiderült, IR-m van (ezt lehet, írtam is), diéta+Meforal. December 11 óta szedem a fogamzásgátlót, 21-én megyek ultrahangra, ahol ellenőrzik, mi a helyzet és akkor dől el, mikortól indulhatunk neki a stimulációnak és persze, hogy mit fogok kapni.
Egy sima PCT-vel (sex utáni teszt): nem volt egy élő sperma sem, amikkel egyébként minden ok. Aztán a lombik alatt derült ki, h ehhez még nagyon vastag burkú petesejtjeim is vannak...
Draga IbeD! Tenyleg nagyon stresszes volt ez az elmult idoszak neked, pihenj es toltodj fel! Megemelem a kalapom a kitartasod, az optimizmusod es az erod elott! Egy ilyen embernek (asszonynak:)) mindenkepp kell, hogy legyen gyermeke es lesz is!! Elore a januar/februari lombikert es teljes szivembol kivanom neked, hogy jo hosszu ideig ez legyen az utolso, es szulessen belole egy (tobb:)) csodaszep, egeszseges csemete!
Láttam a táblában, hogy nálad a lombik oka "immunológiai meddőség" volt. Leírnád nekem, hogy ez hogy derült ki, milyen vizsgálatok voltak?
(Azért kérdezem, mert én 3 inszem után vagyok, és egyelőre a sikertelenség oka ismeretlen, és hát tájékozódom, mi fordulhat elő, ami a rutin hormonok-hsg vizsgálatokon nem derül ki.)
Tényleg nyugi otthon :) Nekem is nehéz, mert nálunk (szinte) én csinálom ált. a karácsonyi készülődést, szalad a lakás, kajára csak halvány tippeim vannak és ember sokszor csak este ér haza, de megerőltetem magam és maradok, sokkal rosszabb, mikor menet közben bánom meg, h elindultam...
Látom, Te is pozitívan állsz a dolgokhoz! :o) Így is kell! Nagyon drukkolok, hogy az endokrinológusnál megoldódjanak a problémák és zökkenőmentes legyen a márciusi beavatkozás! +++++++++
Örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon megértem ám, hogy kétségek között voltál és elkeseredtél, de ebben a helyzetben valószínűleg mindenki így reagált volna. Ilyen megrázkódtatás után le a kalappal előtted, hogy így össze tudod szedni magad és pozitívan állsz hozzá az újabb próbálkozáshoz! Az időzítés is tök jó, mert lemegy a vizsgaidőszak és csak magadra tudsz majd koncentrálni. :o) Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a következő akció! ++++++++++
Köszi Sith a felajánlást, de most nem tudnék elmenni érte. (Férjem persze megint elutazik 20-tól és csak 23-án jön haza.) Vagy esetleg postai uton gondoltad?