Innentől kezdve már megint UFO-tevékenység van, mert a kézifékkötélnek baromira semmi köze a hidraulikához, a cseréjétől nem levegősödhetett be. A főfékhengerhez meg aztán pláne semmi köze. :)
Az amúgy ilyet nem tud. Sokféle disznóságot tud, de ilyet pont nem.
Ja: ez az "alig kell felhúznom a kart, máris fog a kézifék" dolog, ez így nem lesz jó. Az automata csak akkor tud utánállítani, ha megvan a megfelelő holtjáték, tehát 4-5 fogat lehet behúzni a kézifékkart.
Ha a kézifék tényleg fog, tehát fékerő is van, akkor bizony levegős, nincs mese. Ha nem hátul, akkor elöl, vagy akárhol. (Azt ugyan nem értem, hogy egy kézifékkötél-cserétől, ha nem esnek ki a dugattyúk, mitől levegősödhet be, de mindegy.)
Vagy elöl van valami disznóság, szoruló fékbetét, rideg karmantyú, vagy mittudomén.
Biztos? Behúzod a kéziféket, párszor rálépsz a fékpedálra: utolsó nyomásra fönt fog. A kéziféket nem engeded ki, vársz 5 percet, megint rálépsz: lent fog?
Vagy mindkettő :)))) Aki nemcigizik mit tegyen? 1szelet pizza? :)))) Esetleg egy kis szotyimag? :)))) Környezetvédelmi szempontból mind1, hogy cigicsikk vagy maghéj van az aknában elszorva :)))))))
Ha behúzott kézifékkel elsőre lent fog a pedál, másodikra és azután fönt a helyén, aztán nem nyúlsz semmihez, viszont elszívsz egy cigit, és megint rálépsz a pedálra és akkor is fönt, a helyén fog: akkor nagy a nyitás. Vagy a fékpofahézag, ahogy tetszik.
Ha cigi után elsőre megint lent fog, akkor levegős.
A fékpofákon egy picit kintebb állítottam (egy kattanás a ricnin),de utána már alig akart felmenni a dob(a dobnak szinte semmi pereme sincs).
De amúgyis ha a hézag lenne nagy, akkor a kézifék behúzására az ígyisúgyis megszűnne, de mint írtam az fékpedál így is azt csinálja.
A fékmunkahengerek nem estek szét szerelés közben.
Nos a szakmám autóvillamossági szerelő, tehát konyítok egy picit a dologhoz, meg már túl vagyok néhány fékjavításon is, de itt most megállt a tudomány.
Ha valamihez hozzányulunk és utána jön a hiba akkor a hiba oka99% OTT VAN! Tuti jó a pofa-dob hézagod?(Nemtudsz kézzel utána rakni?) Hidraulika rendszert tuti nembontottad meg,hogy lelevegősödjön?(pl. hátsó munkahenger bele kijött amig nemvolt fent a pofa) De a fék meg nem játék!!
Vettem egy citroen c15-ös, melyet műszakira vittem volna pénteken, de a következő történt vele:A kézifékkötelek be voltak rohadva, így ki kelett cserélni őket, tehát a hátsóféket szétdúrtam(az üzemi fék tökéletes volt).
A betétek ugyan elég vékonyak de nem mertem megbetétezni nehogy a fékpadon gond legyen a nyers fék, de az utánállító mechanikát megjárattam stb.
A fék most olyan mint ha le lenne levegősődve, tehát az első nyomásnál beesik, de a másodiknál már a rendes helyén fog.
A helyzet a kézifék behúzására sem változik. A dobokat levettem, de a mechanika utánállított, tehát a pofák kint vannak.
A rendszert többsoron lelégtelenítettem de nem volt benne levegő.
Az egyik szerelő haverom azt mondta hogy a főfékhenger a rossz, azt is szétszedtem de jónak látszik, a karmantyúk jók benne, a dugattyúk végében lévő szelepek is működnek(bendix gyártmányú).
Itt megakadtam, lehet hogy mégis a főfékhenger a rossz, csak nem látszik rajta?
Ha hosszan nyomvatartom a féket, a nyomást tartja, tehát nem megy bentebb közben a pedál.
A visszafolyó mennyiséget visszakeveri a szívóágba, így a tankból csak annyit szív, amennyit a motor elfogyaszt. Többnyire levegőt szokott mellette beszívni, nehezen indul/akadozik, leáll a motor.
100 W az nagyon kevés, max egy pillanatforrasztónak elég, illetve a Weller pákának, de igazából a fürdetés/mártás/ a jobb,vagy 300-500 W páka az akkusaru mérethez.
a vw dieseleken a gázolajszűrön van egy szelep a visszafolyóágon . valaki elmondaná nekem hogy az mit csinál vagyis hogy működik? és esetleg milyen hibákat produkál?
No, engem pont a gyári préselt "tréfált" meg. :-( Ráadásul nem is folyamatosan csinálta, csak a legszarabb helyzetekben és helyeken. Amikor vizslattam, persze véletlenül sem.
Valójában egyébként a (profi módon) rásajtolt saru az igazi, nem véletlen, hogy a gyárak is azt használják (a termelékenységen túlmenően is). A forrasztás tökéletes kontaktust ad, viszont a saru a csavarkötésnél már nem biztos. A csavar föllazulhat, korrodálhatnak a felületek, lényeg, hogy melegedni tud az átmenet. Ha eléggé fölmelegszik, még ki is forrasztja a drótot a saruból, ami sajtolt kötéssel nem fordulhat elő.
De ezzel együtt forrasztani szoktam, jobb híján. :)