Másik megoldási lehetőség: csak egyenes úton szabad megállni, a hegyvidéket el kell kerülni. Ha mindenképpen lejtős útszakaszra érsz, akkor a kocsi orra a völgy felé nézzen! Hegynek felfele így nem kell elindulnod.
A jobb oldalon valmi "pattog" a kocsiban. Az úthibáknál - tehát folyamatosan - a menetirány szerinti jobb oldalon ( abalak "első rész" vagy a műszerfal teljesen jobb oldala nem tudom). Nem tudom megfigyelni a pontos helyet, mert vezetés közben nem tudtam még átülni. :-) Olyan a hang , mint amikor a műanyagok összefeszülnek és a rászkódásra elmozdulnak egymáson (kb.)
Ha tudtok segítsetek valami jótanáccsal akkor rajta. (képet is küldhetnétek a lehetséges hibaforrásról)
Azért gurulsz vissza, mert még nem engedted fel eléggé a kuplungot, hogy fogjon!
Megoldás: kis gáz, lassan addig engedd fel a kuplungot, míg érzed, hogy fog a kuplung, mintha indulni akarna már a kocsi. Ekkor, kissé nagyobb gázt adj, de a kuplungot tovább ne, illetve lassan engedd fel, közben a kéziféket engedd ki.
Nem tudom mikori az autód, de új korában még természetes, ha égett szagot érzel, mert a kipufogóra ég rá a festék. Persze, ha kuplung szagot érzel, az nem természetes... kivéve, ha kínzod a kocsit :)
Én 1,5 CRDI Rioból ültem át a ceedbe. Abba 25.000 km tettem bele, de soha semmi probléma nem volt vele. A ceed nekem is rángat, kagylóstól, osztráktól, magyartól, mindegy mit tankolok.
Nálam pl meg kopogás nincs. Semmilyen hang nem jön elő menet közben, még a Thököly úton se, pedig aki ismeri annak nem kell bemutatni Bp egyik szégyenfoltját. Érdekesek ezek a dolgok. :)
Már akkor hallottam a kopogást, mikor a kereskedéstől hazahoztam. Ez van, valszeg gyárilag ilyen. Eygébként éppen akkor beszélt a szerelő egy másik cee'd tulajjal, amikor az enyémet vizsgálták, és ő is épp ezt a hibát jelentette be. Lehet, hogy típushiba?
Én is próbálgattam előcsalogatni a rántást/rángatást, de sehoyg sem sikerült, szerencsére. A leírt módszert követtem, de semmi.
Más: ma elvittem szervízbe a kocsit, a fogyasztást rendben találták, a computer nem írt semmi hibakódot, minden OK.
Viszont mégegyszer megnézettem a hátulról jövő kopogást, és alaposabban átnézték, mint a múltkor (legutóbb a fenéklemez zörgését próbálták orvosolni, végülis sikeresen). Kiderült, hogy valami stabilizátor rúd kotyog! Rendeltek kettőt belőle, hétfőre megjön és gariban cserélik. Csak fura, hogy erre a múltkor nem jöttek rá, bár valszeg a fenéklemez zörgése íyg is igaz volt, csak tovább kellett volna vizsgálni. Na mindegy, nem katasztrofális a baj, csak zörög mint az állat.
Elektromos gázpedál alkalmazása egy inkább egy újabb hibalehetőség mint előny, CR dieselnél nincs választási lehetőség mert nincs mechanikusan mozgatott elem, de folytószelp sincs ami elkoszolódjon.
Pont most akartam kérdezni hogy TECSO-t nem tankol-e senki? mert az nekem bejött. Igaz hogy benzinben, de fater is azt tol a Hondájába és soha semmi nem volt vele.
Ahogy olvasom a fórmot, úgy néz ki nem olyan nagy gond hogy a benzinesből kihagyták az elektromos gázpedált...
Ma láttam az autómat a kereskedésben. Nagyon szép az ezüst, és jól néznek ki a sötétített ablakok is. Aszonták, hogy kb. egy hét még, amíg keresztül megy a bürokrácián...
Szerintem egy kicsit túlzásba viszitek ezt a rángatás dolgot. Ha van is a kocsinak megtorpanása én nem érzem. Nekem is rángatott egyszer, úgy 2-3 e km körül, az üzemanyaggal lehetett a gond. Azóta nem tankolok molnál, essonál, ha tehetem a kagylósat is kerülöm. Most lassan 11 e van a gépben, de már régóta semmi szokatlant nem produkál, csak megy mint a golyó, pedig nem is pörgetem. Azért vettem dieselt, hogy nyomatékból menjen, két kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor huzattam ki 3000 fölé.
Valaki kérdezte: spuri = -10 % fogy. csökkenés? Nekem bejött 5,2 helyett 4,7-et eszik, tehát durván 10 %! Pályán 140-nél 6 és 6,3 között imbolyog a pill. fogyasztás. Ez is jó!
Nekem úgy rémlik, hogy a tescós és a metrós üzemanyag sem a moltól van. Most metróssal mentem egy tankot, és nekem bevállt, a kollégám pedig a tescós olajjal nyomja, állítja, hogy jobb mint az omv.
1.4 ex -em van, és néha rövid időre égett szagott érzek az autóban. Mitől lehet? Biztos béna vagyok. Ha nem nyomom ki rendesen a kuplungot, akkor az okozhatja ezt a szagot?