Ha érdekel benneteket az NTV+ sugározni fogja az orosz bajnokságot, egyelőre még az időpontok még nem ismertek, hogy élőben vagy felvételről fogják-e. Viszont örülök neki, hogy webtv segítségével mi is tudjuk nézni:)
Azért ne felejtsétek el, hogy nem ez lesz a döntő, aki eddig nem tudta az axel-rittbergert, az egy hónap alatt sem fogja megtanulni. Ezek a bónuszok csak bónuszok, nem elvárások.
Igen, ez egyelőre nem túl jó hír nekünk. De ahogy végig néztem, egyik orosz fiúnak sem, ketten szokták ugrani azok közül, akik számításba jöhetnek Sergei Dobrin és Sasha Uspenski a négy fordulatost, ők sem kombinációban. Legalább is a mostani GP szezonba. A két Andrei kb. hasonló "biztosággal" ugorja meg. Magyarán szólva mindegyik fiúnak fel kell kötnie a nadrágját. Ha jól néztem egyikük sem ugrott rittbergeres kombit (tripla axel - tripla rittberger). Úgyhogy, ez egy nagyon "kedves" húzás volt az orosz szövetségtől, hogy szűk 1 hónappal az országos bajnokság előtt hoznak meg egy ilyen döntést.
Új szabályokat vezettek be az orosz versenyekre http://www.goldskate.ru/news/index_lat.shtml Bónusz pontokat fognak kapni a versenyzők, ha az alábbi ugrásokat tisztán és a megfelelő élekkel hajták végre. Felnőtt férfi versenyzőknél a következőkre jár 2 bónusz pont/típus: négyfordulatos ugrás, négyfordulatos+egy tripla ugrás kombináció és tripla axel - tripla rittberger kombi.
Ezek után azért nehéz lesz Andrei-nek. A 4 fodrulatosa koránt sem biztos a sérülései miatt és nem emlékszem rá, hogy ugrott volna mostanában 3 axel - 3 rittberger kombit.
Egy olyat találtam a múlt szezonba az orosz bajnokságon a szabadjába volt neki az alábbi kombináció: 3 flip + 2 toe-loop + 2 rittberger. 2006-ig néztem vissza a versenyeket és ezt az egy kombiját találtam, amibe szerepelt rittberger. Érdekesek lesznek így az orosz versenyek!
Jó lenne, ha addig összeszedné magát, mert így sok esélye nem lesz, hogy kijuthasson bárhova is... Pedig a vébére már megvannak a jegyeink, no meg az EB-re is. Úgyhogy kicsit igyekezhetne, hogy láthassam őt élőben korizni:) Egyébként nektek hogy tetszik a szabadja? Ez volt a 2. alkalom, hogy láthattam. De nem tudom, lehet hogy csak azért, mert tegnap sem szerepelt jól, de valahogy nem érzem nála ezt olyan magabiztos programnak, amiben igazán jól érzi magát. A rövidjén lehet látni, hogy élvezi, még akkor is, ha nem egészen úgy sikerül, ahogy tervezte, de itt mintha lenne valami távolság közöttük. Bízom benne, hogy még alakítgatnak rajta egy kicsit, hogy hozzá passzolónak érezze a programot.