Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2007.11.24 0 0 815

Nem tartozom azok közé, akik haragszanak, ha valaki rávilágít a tévedésükre, sőt!!:-)

Bevallom én nem nagyon szoktam tanulmányozni a neveket, fajokat, eléggé ösztönösen kertészkedem, ami tetszik, tetszik, persze van, hogy kifejezetten vadászok valamire,  akkor annak komolyan utána nézek. Valamikor valahonnan valamiokból a kedvenceim közé került az a cím, bár tudtam, hogy a mesevirág Achimenes, de igazán nem foglalkoztatott a dolog, örültem  a sok szép képnek, annyimindennek annyifelé más a neve... Azért jól el lehet nézelődni azon az oldalon:-)

A lényeg az, hogy sokféle mesevirág van és most már azt is tudjuk, hogy sárgáról is álmodozhatunk!

Előzmény: nbanna (814)
nbanna Creative Commons License 2007.11.24 0 0 814

Bocsi, de a mesevirág és a Streptocarpus nem azonos, csak egy családhoz tartozó két különböző nemzetség. Természetesen mindegyiknek több faja és hibridje van. A mesevirágból (Achimenes) létezik sárga: Yellow Queen néven. Nálunk még csak kéket, rózsaszínt és fehéret láttam. (Remélem, nem veszed rossz néven.)
Előzmény: anblock_italia (813)
anblock_italia Creative Commons License 2007.11.23 0 0 813
Bocs, rég jártam erre:-( Igen, nekem van rózsaszín is, de létezik belőle nagyon sokféle, gyakorlatilag talán csak sárga nem. http://www.plantencentrumexotica.com/  , itt streptocarpus néven látható "néhány":-) Azt hiszem igazándiból ez a kékeslilás működik tökéletesen. Az idén pl. a rózsaszínem alig virágzott, bár ilyen még eddig nem fordult elő.
Előzmény: hibis (812)
hibis Creative Commons License 2007.09.14 0 0 812
anblock itali
Látom neked van mesevirágod. Létezik ez más színben is.
Fehér vagy valamilyen??
Előzmény: anblock_italia (596)
hibis Creative Commons License 2007.09.14 0 0 811
Kék ill. lila színű mesevirágom van. Egész évben virítottak.
Létezik ez más színben is??

már látszik rajta az ősz.
katilan Creative Commons License 2007.09.11 0 0 810

Elfordított nyakkal is szívesen nézzük ám :))

Az ötödik képen a szúnyogűző álnéven árult Plectranthus coleoides van, minden növény fantaszticseszkij!

Előzmény: Törölt nick (807)
sans souci Creative Commons License 2007.09.11 0 0 809
Gratulálok, gyönyörű!
Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 808
ma délelött 11 óra körül
Előzmény: anblock_italia (806)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 807

némelyik képet 90 fokkal elforgatott nyakkal és fejjel kell nézni, sajna így sikerült ,

az 5.-nek nem jut eszembe a neve

anblock_italia Creative Commons License 2007.09.11 0 0 806
Köszönjük az információkat! Mégegyszer nagyon szép, pláne, hogy ebben a tikkasztó nyárban annyi nap érte! És még most is ilyen szép? Mikor készült a kép?
Előzmény: Törölt nick (804)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 805
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 804

Sziasztok!

-balkon kb 5,5 m,  5 db 1 méteres virágláda, olyan amelyikbe alúl áll a víz, vagyis

oldalt fennt kell a vizet beleönt

-a nagy forróságban reggel és este kellet öntöznünk, mivel reggel 8-tól este fél    nyolcig  teljes napsütés éri

5 db fútópetunia

2 db dupla muskátli /félfútó

2 db scaevola

1 db szalmavirág

1 db angelonia gardneri

1 db impatiens

2 db verbena

1 db helichrysum és

3 db az a hosszú zöld lelógó, (nem találtam meg a nevét)

tápozva kb 3 -szor volt idén (substral) és április utolsó hete óta vannak kint

Előzmény: anblock_italia (802)
sans souci Creative Commons License 2007.09.10 0 0 803

Sziasztok,

bujtottam kis muskátlikat és most még kinn tartom őket a fedett teraszon, nappalra kirakom őket a napra is, éjszakára bejjebb veszem. Mi a helyes eljárás? Meddig maradhatnak kint? Gondolom, kényesebbek, mint a nagyok. És hogy teleltessem át őket? A nagyokkal együtt, vagy több meleg, víz, fény kell nekik? Álló muskátlik, de az úszósból is szeretnék pár tővel megpróbálkozni.

Köszi előre is a segítséget.

anblock_italia Creative Commons License 2007.09.10 0 0 802
Ez tényleg nagyon szép! Légyszi mesélj nekünk róluk!
Előzmény: Törölt nick (799)
katilan Creative Commons License 2007.09.10 0 0 801

Hát ilyen szépet ritkán látni !

Mekkora a ládájuk, milyen a balkon fekvése, hányszor locsoltad egy nap ebben a hőségben, és minden egyéb titkot tessék elárulni jó? :)))))

Előzmény: Törölt nick (798)
Beronika Creative Commons License 2007.09.10 0 0 800

Erre nálam is megjelentek a hernyók...........

Mi a fene van idén?

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 799
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 798

balkon

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 797

már feltünt nekem is, de most el kellek menni ezért majd du újra megpróbálom

vm.aniko Creative Commons License 2007.09.04 0 0 796
a beszúrás gombot elfelejtetted:)
Előzmény: Törölt nick (795)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 795
balkon virágzáskor
ganzler Creative Commons License 2007.08.28 0 0 794
Sikerült megszabadulni a hernyóktól vagy kidobtad a muskátlit földdel együtt?
Előzmény: Törölt nick (778)
ganzler Creative Commons License 2007.08.28 0 0 793
En is pont ilyesmit tapasztaltam a muskátlimjain, eddig evekig nem volt semmi bajuk.
A levelek megrágva, apró fekete peték rajtuk. Ha sikerült valamit kideriteni jelezd. Ez most valami muskátli betegség?
Előzmény: Törölt nick (791)
Beronika Creative Commons License 2007.08.22 0 0 792
Ha visszaolvasod ezen a lapon említenek már hernyókat. A rágásnyom valószínűleg az ő művük. Mezőgazdasági boltban vettek rá permetet, hogy a peték is elpusztuljanak. A hernyókat viszont nem árt szerintem, ha már most leszedegeted a növényről.
Előzmény: Törölt nick (791)
Astilbe Creative Commons License 2007.08.17 0 0 790
Beronika Creative Commons License 2007.08.16 0 0 789

Semmilyen ilyen csomagküldőt nem ismerek.

Azt írtam már, hogy hajtásokat próbáltam gyökereztetni, 6 darabot?

Úgy tűnik az sem fog sikerülni..........Még várok, de nagyon gyanús nekem a dolog.

kiwancsi Creative Commons License 2007.08.15 0 0 788

Na, jó témánál vagyunk. Nekem a baktériumos foltosodással van bajom. Gyönyörűnek igérkező moskátlikat rendeltem idén. Egyrészt nem mind az amire vágytam, így nem tudok beszámolni a narancssárgáról, amit igértem. Végül azt gondoltam nincs is olyan, de sajna van, dél Franciaországban láttam.:-(

A lényeg hogy a többi meg zömmel(nem mind) baktériumos foltos beteg. Most azt gondoltam rendelnék inkább Ausztriából vagy Németországból, drágábban, egészségeset. Tud valaki köztetek ilyen csomagküldő kertészetet?

Beronika Creative Commons License 2007.08.14 0 0 787

Akkor kölcsönösen szoríthatunk egymásnak: én tegnap gombaölőt vettem, mert két tő muskátlim nem nő, hanem zsugorodik. Egyre kisebb lesz, valószínűleg gombás. Tippem szerint már így vásároltam meg. Azért fáj, mert egyébként a legszebb muskátli, amit valaha láttam. A másik két tő - összesen 4-et vettem ebből a fajtából - egészséges.

Azokról egy hete hajtásokat törtem le és megpróbáltam szaporítani. Túl rövid lehetett a csonk, mert már elrohadt feketére.

A másik fajta muskátlimról 4 hajtást gyökereztetek, azok egyenlőre nem rohadnak.

Szóval nálam meg gombairtás folyik, kiváncsi leszek sikerül-e. Ugyanis a gombairtót természetesen permetezőgéphez méretezték, tehát egy zacskó 20 liter vízhez ajánlott. Akkor számold ki, hogy a te két tövedre fél liter vízhez hány gramm kell...........van buktatója, remélem nem égetem ki az egészet.

Majd írj, hogy neked hogy sikerült. 

Előzmény: Törölt nick (780)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 786
Igen ! :D
Előzmény: anblock_italia (784)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 785

Ez örökzöld, és fényes, kemény, apró levelei vannak.

Koszorú futókám is van, de az más.

Előzmény: anblock_italia (783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!