Hihetetlen, de az újpalotai piacon. Enyhén szólva sovány a választékuk, az utolsó példányokat vittem el, és még diós csokit sem kaptam - de még így is csuda, hogy ott van valami csokibolt formájú.
Culinarisból: Green and Black's Organic Bittersweet Dark Chocolate with Hazelnuts and Currants. Megenni könnyebb, mint végigmondani :) -- na, ez valami egészen pompás! A massza is nagyon gazdag-fűszeres ízű (nyers nádcukorral készült), és a savanykás szárított ribizlik remekül kiegészítik! A földimogyorót viszont akár ki is hagyhatták volna, az nem ad semmi jót az összhatásba.
Zotterből: -gyömbéres (7%) 70% Nobelbitterschokolade -Kirschbrand mit Marzipan (5% Kirschbrand) 70% Nobelbitterschokolade -Hauszwetschke (6,06% Hauszwetschke) 70 % Nobelbitterschokolade -Stutenmilch mit Hofer (6,79 % kancatej) és 3,03 % zab +méz, chili, só és koriander -scotch whisky (8,49%)
Venchi: -latte milk, 31,7% kakaótartalom -Ripieno di Crema al Cacao 75% (kakaókrémmel töltött ét) -Ripieno di Crema Gianduja Latte 56% -Puro Cioccolato Extra Fondente senza zuccheri aggiunti con cereali 54% -Blend 60% -Blend 85% -Puro Cioccolato Fondente Extra 56%
Ma eszegéltem egy kis borókás-tárkonyos 70%-ost, Gorenjkának hívták. Ettem már finomabb csokit, de megborókázni-tárkonyozni nagyon jó ötlet volt, szerintem csinálok is majd ilyen kakaót is. A 195 Ft-os árát mindenképp nagyon megérte.
Szerintem itt senkit sem lepett meg, hogy hivatalosanis jónak bizonyult a J.D. Gross, már többször emlegettük itt, hogy milyen finom... Én már azt is többször mondtam, hogy a Lindt szerintem sem olyan jó már, amennyire drága; és olyan fóruntársunk is volt, emlékszem, aki azonnal rögzítette itt, amkor a Cote d'Orra rákerült a Kraft címke és az adalékok listájára a vajzsír, hogy romlott a minősége. (De annak legalább az ára is lement akkor.)
A Ritter Sport Németországban jóval olcsóbb csoki, mint itthon és tény, hogy nema tiszta fajtákban erősek, hanem az ízesítettekben. Az egyetlen igazán és nagyon kellemetlenül meglepő így a Rapunzel (le)szereplése...
interspárban volt ilyen belgacsokihegyek ...minden féle !!!! Kegyetlen rossz volt mind! Vettem egyet egyet! YAK!!!! A trükk az volt a lindtek mellé tették...
Tegnap este a német RTL-en nagyon is ontopik riport volt a Stern TV -ben. Az egyre növekvő népszerűségnek örvendő feketecsokikat vette górcső alá a Stiftung Warentest - és igen meglepő eredmények születtek. :-)
Az Aldi keserűcsokija lett a nyertes, rögtön utána a Lidl, megelőzve az amúgy sokkal rangosabbnak tartott (és persze jóval drágább) Lindt-et, Rittersport-ot, Cote D'ort. És ami meghökkentő: egy Rapunzel bio-csoki kapott egyedül "mangelhaft" minősítést - rákkeltő anyagokat találtak benne.
én meg igy nov ..dec táján észrevettem ,hogy nagyon sok ócska csokinak álcézott cucc van ...és pl ráírták ,hogy belga gyártmány...szörnyű volt...szóval igen nézni kell a gyártót ,de néha az is kevés....
Na jó! Beruházok. Már többször nézegettem, de olyan picik és olyan drága! A nagyot borzasztóan szeretem - sajnos - így azt hiszem, ezzel sem fogok melléfogni.
a lindtről jut eszembe, régebben ettem körtés-mandulásat, és tegnapelőtt az egyik csoporttársam megkínált ugyanilyen ízű, de más jóval olcsóbb márkájúval... na majd megkérdezem, mi is volt az.
Lindt valóban nagyon finom, de felhívnám a figyelmeteket arra, hogy több helyen is gyártják a svájci üzemen kívül (pl. Németország, Franciaország, Spanyolo.) és a csokoládé minőségében észre lehet venni a különbséget.
Az előállítási hely miatt óriási különbség van a Cadbury lengyeleknél és az eredeti UK-ban készült változat között. A lengyel történetesen ehetetlen.
Hasonló minőségromlást fedezhető fel a Bocinál is amit immáron a cseheknél és románoknál készítenek!!!
Győri keksz termékek is nagyrészt Lengyelországban készülnek.