Keresés

Részletes keresés

rewqasd Creative Commons License 2007.11.13 0 0 350
Uraim, itt az élesebb kép a kövecskéről, talán így már láthatóak benne az anyagok:)

Előzmény: Iron-opal (339)
kopal Creative Commons License 2007.11.13 0 0 349
Szeretném még, ha a Hír rovatnak http://www.minerals.hu/index.php?m=news&lang=hun is nagyobb lenne a nézettsége, és örülnék néhány véleménynek, hogy milyen típusú hírekre lennének vevők a teljesen átlagos ásványgyüjtők! Bocs, hogy így bekevertem az ásvány csiszolás témakörbe, de ebben a témakörben is feltehetnénk egy cikket, ha van valami újdonság!
kopal Creative Commons License 2007.11.13 0 0 348
A múltkor valaki az ásványbörze időpontok után érdeklődött, annak segítenék ezzel a linkkel, amelyen mindig a következő börze időpontja van a lista tetején(még azokat is beteszem, amik nincsenek a börzenaptárban, pl. a Mátrafüredit is): http://www.minerals.hu/index.php?m=calendar&lang=hun: Remélem, kényelmes a használata!
rewqasd Creative Commons License 2007.11.12 0 0 347
http://www.vatera.hu/listings/index.php?pt=3&q=jade
Előzmény: rewqasd (346)
rewqasd Creative Commons License 2007.11.12 0 0 346
Keresd Jade néven, több találatot kapsz mint a nefrit.
Mivel a nefrit az a zöld Jade.
Pansy Creative Commons License 2007.11.12 0 0 345
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani nekem, honnan tudnék nefritet szerezni (csiszoltat)? És kb milyen árra számíthatok?

Köszi: Pansy
KoPw Creative Commons License 2007.11.12 0 0 344
Igen, vizesek voltak,mert még polírkorongot nem vettem, és így a nyers csiszolat picit karcos, de ha vizesen nézem,fotózom, a víz eltünteti a karcokat...A polírkorongot, 200as csiszolókorongot a 7en fogom megvenni...sztem ez a kis köszörű megért 4500HUF-ot...17,5 a korong átmérője:)
Előzmény: Iron-opal (343)
Iron-opal Creative Commons License 2007.11.12 0 0 343
Egész jók lettek a "csiszolatok". Jól látom, hogy ezek a kövek vizesek voltak amikor lefotóztad?
Előzmény: KoPw (342)
KoPw Creative Commons License 2007.11.12 0 0 342
"csiszoltam" pár kisebb követ a lentebb található köszörűvel...Majd ha belejövök,nekiesek a mutatósabb daraboknak is.
rewqasd Creative Commons License 2007.11.11 0 0 341
Köszönöm a válaszokat, nemsokára rakok fel egy éles képet róla.
Jól elkerült a dél-alföldre, ha Gyöngyösoroszi a lelőhelye:)
Köbö 4-5 centiméter mélyen volt a földben, valószínű, hogy valaki elejthette.
Mindenesetre nagyon szép kis kövecske.
Előzmény: Iron-opal (339)
Szepi_soad Creative Commons License 2007.11.11 0 0 340
A számból húztad ki a szót Iron-opal :)
Sztem is gyöngyösoroszi lehet ametisztes kalcedonos kvarc lehet.
Előzmény: rewqasd (338)
Iron-opal Creative Commons License 2007.11.11 0 0 339
Valóban nehéz kivenni, hogy mi lehet, azért látszik valami. Kvarcváltozat lehet , ametiszt-kvarc-kalcedon sávok váltakoznak a kőben és lelőhelye Gyöngyösoroszi talán.
Előzmény: rewqasd (338)
rewqasd Creative Commons License 2007.11.10 0 0 338
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy milyen kő ez?
Az eleje az biztosan csiszolt, mert tükörsima. Nem tűnik mesterségesnek, elnézést a képminőségért, csak telcsivel tudok fotózni.
Iron-opal Creative Commons License 2007.11.09 0 0 337
Holnap lesz a Kispesti Vigadóban ásványbörze, vasárnap meg a Csokonai Művelődési Házban.
moonshadow Creative Commons License 2007.10.28 0 0 336
Cikk az ásványokról, az ásvány és kőzettár gyűjtemény elérhetőségével és nyitvatartásával.
KoPw Creative Commons License 2007.10.27 0 0 335

Naszóval!!!! Ilyen szerkezettel már lehet ásványt csiszolni????

Mert ha igen, akkor csak annyit mondjatok,mi az a maximális pénz,amit kiadjak érte:) 2500ról indul, mennyire alkudjam le? xD

Szepi_soad Creative Commons License 2007.10.26 0 0 334
Ok rendben reméltem is! :)
várom az eredményeket!
Előzmény: KoPw (333)
KoPw Creative Commons License 2007.10.26 0 0 333
már elég nagy vagyok,hogy vigyázzak magamra, de azért köszi, hogy ennyire féltesz xD Majd ha odajutok,hogy kipróbáltam, felrakom az eredményeket:)
Előzmény: Szepi_soad (332)
Szepi_soad Creative Commons License 2007.10.25 0 0 332
Nem hurrogott le senki, csak a biztonságod érdekében írtam hogy jobb ha nem próbálod meg, nagyon gyorsan pörög az a ketyere ha az megdobja a követ akkor csontot törhet! de ha biztonságosan, óvatosan megoldod akkor próbálkozz vele nyugodtan, lehet én is kipróbálom!
Előzmény: KoPw (331)
KoPw Creative Commons License 2007.10.25 0 0 331
Na, látod, én is erre gondoltam, de mindenki lehurrogott!!! Egy gyémántkoronggal és egy állítható fordulatú sarokcsiszolóval sztem ugyanúgy meg lehet oldani a vágást,csiszolást, és úgylátszik neked sikerült is...nem akarok én több tízezret beleölni gépbe, amikor csak pár kiló ásványt akarok szétvágni és felcsiszolni....és mint írtam,az olyan megoldásokhoz meg nincs kedvem,hogy elviszem valahova, és ott azt mondják,hagyd itt a felét fizetségként....elég volt az,amikor apám gyűjteményének 90%át ellopták, mert a Miskolci Egyetemen lent volt az alagsorban....no,de az már régen volt....
Előzmény: becko8 (329)
becko8 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 330
Vagy itt vannak profibb eszközök...:)

ez

fűrész:)
becko8 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 329
Üdv!
Látom itt folyik a vágási technikákról az egyeztetés...:)
És annyit hozzászólnék, bár nem foglalkozom vele nagyon, de azért egy-2 geodát, ill achátot már szétvágtam.
Szóval szerintem, ha valaki kis beruházással akar vágni, akkor legegyszerűbb múdszer a sarokcsiszolóba betett gyémántkorong.
Nekem egy mezei 115 mm es sarokcsiszoló van, abba vettem gyémánt vágókorongot (praktikerben kb 800FT) a kő egyik felét satuba befogni, vagy még az sem szükséges, kőtől függ, és fel a védőszemüveg, kesztyű, és már lehet is vágni.
Én meg vagyok elégedve vele, és szépen viszi.
petike23 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 328

Helló,

köszönöm a választ !

Fogok felrakni képeket, és lelehelyeket.

Félreértések elkerülése végett, nem akarja eladni a barátom, csak sacc/kb. szeretné tudni, hogy mi az értékük.

Köszi, üdv; P.

Előzmény: Szepi_soad (327)
Szepi_soad Creative Commons License 2007.10.25 0 0 327
Helló!
Konkréten így nem lehet megmondani hogy melyik mewnnyire értékes, mert ezt befolyásolja hogy milyen állapotban van, mekkora az ásvány, a lelőhelye is érdekes lehet, mennyire jól van kristályosodva... szóval sokminden befolyásolja egy ásvány értékét.
Azért leírom hogy mik azok amelyek érdekesebbek lehetnek:
Nemesopál, vázkristályos kvarc, termésarzén, turmalin, gránát, faopál, ezüst, rutil, epidot. de lehet hogy van éppen egy olyan achát vagy hematit ami ezeknél többet ér, Meg ez az én saját véleményem, ezek nekem az érdekes darabok, lehet hogy valakinek csak az achátok vagy ametisztek jönnnek be, ott más a dolog. esetleg ha fotókat és méreteket tudnál felrakni akkor teljesebb információkat adhatunk.
Előzmény: petike23 (326)
petike23 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 326

Szervusztok,

egy ismerősöm örökölt pár ásványt, és szeretné megkérdezni, hogy van-e valamelyiknek valami értéke, illetve kb. mennyit érnek.

A lista:

ametiszt

nemes opál

achát

vázkristályos kvarc

rózsakvarc

kvarc

kősó

termésarzén

turmalin

jáspis

gránát

faopál

achát

izlandi pát

turmalin

epidot

rutill

heliotrop

psilomelan

pudingkő

albit kvarcban

avantirin

ezüst

pirit

hematit

Köszi, üdv; P.

Atay Creative Commons License 2007.10.25 0 0 325

Szerintem a legegyszerubben a sajat finom poraval tudod polirozni.

A gyemantot ugy vagjak, hogy van egy gyorsan forgo vekony femlemez, es a szelere

van teve gyemantpor.

A javaslatom az lenne, hogy egy ilyen Dremel szerkentyube csinaljal egy sajat

vegeszkozt amit be birsz fogni.

Ugy nezzen ki hogy egy kis nyelen egy vekony kor acellemez (0.1 mm) forogjon.

Es az acellemez szelet eros ragasztoval kevert finom csiszolopapir porba martod

korbe korbe. Az altalaban Sziliciumkarbid, az eleg kemeny.

Vagy nagyon finom csiszolopapirt ragasztasz ra korbe a lemez szelere.

Es ezt a satuba fogott dremel eszkozzel megporgeted 10000 en, es ezzel ovatosan

tudod vagni a cuccot.

De vigyazz a testi epsegedre meg ezzel a dremel cuccal is.

A vekony lemez nem veri szet a kristalyt, es ha megugrik, akkor se tud nagyot

ugrani, mert vekony a lemez.

Előzmény: KoPw (323)
Szepi_soad Creative Commons License 2007.10.24 0 0 324
Nem olyan egyszerű az sajnos! én csak tetőcserepet vágtam vidiakorongos flexxel aztán abban is megugrott párszor, nemhogy egy kalcedonban. :S
Előzmény: KoPw (323)
KoPw Creative Commons License 2007.10.24 0 0 323
Inkább sírkőműveshez nem megyek xD Na,de köszi az infókat, majd kitalálok vmit...pedig a sarokcsiszoló olyan egyszerű megoldásnak tűnt...
Előzmény: Szepi_soad (322)
Szepi_soad Creative Commons License 2007.10.24 0 0 322
Helló!
Csiszoláshoz sima csiszolóvászon jó, én is azt használom. polírozni még nem nagyon próbálkoztam, majd sort kerítek rá egyszer ha nagyon ráérek, egyébként a 220-as csiszpapírral igen sima és fényes felületet lehet elérni, de maradnak benne nagyon halvány karcok, ezt kell kikisérleteznem hogy mi az amivel el lehet tüntetni. én egy hengeres csiszológépet használok, egy hengeren van körben a csiszvászon és az forog. Vágnáshoz meg egy cirkulát alakítunk át, a korong, az alap váz és hajtás megvan csak még a tengelyről hiányzik néhány dolog, remélhetőleg jövő nyárra elkészülök vele.
Esetleg ha nagyon nagyon pontosan akarsz látni mindent akkor kéreckedj be egy sírkövesműhelybe és kérdezz meg mindent, mutassák emg neked a gépeket.
Előzmény: KoPw (320)
szadam82 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 321
Üdv KoPW!

Nézd meg a minerals.hu fórumban a lelőhelyek leírásait. írtam egy pár oroszi környéki lelőhelyet. Az achátok vágásáról és csiszolásáról a haverom honlapját ajánlom:www.hungarianachat.hu
Előzmény: KoPw (320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!