Ugye te se gondoltad komolyan,hogy 2e ft tanksapkát ebájról rendelek 8e ft postaköltséggel? Kéne egy katalogus ahol átmérőre és menetemelkedésre meglehetne lesni pl. a faab cikkszámot és azt unixos progba beütni vagy valami hasonló csell kellene.
Nipparts vezérműszíjjal van valakinek tapasztalata? Még sosem használtam ilyent csak a tulaj ezt szeretné, meg mondjuk olcsóbb is mint a többi. Amúgy Honda Accord-ra kellene.
jó kérdés, de dögöljek meg meg fogom nézni valamelyik autón. Hogy mennyi a befecskendezési időtartam 1000-en meg 3000-en. Persze az sem halál pontos, főleg az áramlási dolgok miatt de viszonyítási alapnak jó lesz.
Ha nem akarsz mozdulni ablktrl "lapátért",akkor várd ezt meg otthon! De ez még korrektebb. Ugyancsak van posta. elolvasod a termékismertetőt, tudod a hosszt és rendelsz. Nekem is ilyen van, nem panaszkodom.
- A benzin/levegő aránya fix a vezérlő igyekszik ideális értéken tartani (tudom, hogy picit hazudok)
-A fojtószelep állásától függő mennyiségű levegőt tud egy henger a szívóütem alatt beszívni. Mert a szelep csökkenti azt a keresztmetszetet ahol levegő be tud áramlani, így a henger nem tud teljesen feltöltődni a szívószelep nyitvatartási ideje alatt.
-A beszívott levegőhöz a vezérlő befecskendezi az üzemanyagot, pont amennyi kell.
Ahhoz, hogy a kérdésedet meg tudd, akár Te magad is, válaszolni használj diagműszert és nézd meg a beszívott levegő mennyiségét, majd számold ki, hogy ehhez mennyi üzemanyag kell és az egyik mérőcsoportban ehhez nagyon közeli értéket fogsz látni, nyitási idő formájában. Ebből a szelep keresztmetszete és az üzemanyagnyomás ismeretében kiszámolhatpod mennyi üzemanyagot kapott.
(megint tesztelem mennyit értettem meg a "Nagyok" értekezéseiből, csak vissza kell olvasni pár évet....:-)
1000cm3-es hengerbe állandó 1000-es fordulatszámon ha 1 egységnyi benzin kerül az 1000cm3-es hengerbe 1 munkaütemhez, akkor állandó 3000-es fordulatszámon hány egység benzin kerül 1 munkaütemhez?
Gondolkodj el egy kicsit azon, hogy mi a feladata a fojtószelepnek. Meg azon is, hogy ugyanolyan négyezres fordulat lehet gyorsítási állapot is, meg lehet motorfék is.
Úgy alapvetően, az Otto-motor működési elvét egy ilyen topicban kérdezősködve nem fogod tudni megtanulni.
Nem értem, mire akarsz kilyukadni ezzel a "nincs hely tágulni" dologgal.
Arra gondoltam, hogy így nem lehet teljesen kihasználni a tágulási munkát, amire egyébként képes lenne a benzin-levegő keverék robbanása, hiszen a dugattyút már nem tudja az alsó holtpont alá nyomni. Tehát ez a többlet üzemanyag akkor szerintem kárba vész.
Azt mondtam, _mennyiségi_ a szabályozás. Ez azt jelenti, hogy _különböző_ mennyiségegeket engednek a hengerbe!!!!!!!!!!!! (fojtószelep) Alapvetően rossz az elgondolásod. Az egésznek az a lényege, hogy a több üzemanyaggal ( ami otto-motor esetében levegő-benzin /most maradjunk ennél/ _keveréke_) nagyobb nyomást, azaz nagyobb nyomatékot hozzanak létre.
Jó, de szerintem a változó mennyiségű üzemanyag miatt fog változni a fordulatszám. Tehát akkor az elgondolásom szerint mégiscsak egy hengerbe 1 fordulatra azonos üzemanyagmennyiség jut bármely fordulatszámnál, pl 1500 és 4000 1/perc-nél (a gyorsítási és szivatós üzemeltetsét most hegyjuk figyelmen kívül). Ha nem így lenne, akkor az 1:15-1:16-os arány felborulna.
Nem okoskodni akarok, csak majd egy kísérlethez ezeket a viszonyokat pontosan kéne tudnom.