Keresés

Részletes keresés

Vipklima Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12318

Régi-új. Négy évig a mediterrán érában szereltünk, és nem volt időm, érkezésem fórumozni. Sajna a régi nickem már nem él, de sebaj.

Azt gondolom, hogy az alant látható telepítés nem a negyvenezer forintos kategória. Vagy tévednék?

Előzmény: Dr. Klíma (12317)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12317
Ezt én is így gondolom....

Látom új vagy. Ha vannak felvételeid, melyet szívesen megosztasz velünk és ezt meg is teheted, akkor várlak a "klímaszerelések képei" topikba

üdv.: doki

A szerelés befejeztével a szerelő gondosan, légmentesen becsomagolta a falon levő LG Art Cool Galery készüléket, nehogy a késöbbi szakipari munkák alkalmával por kerüljön a készülék belsejébe....

Előzmény: Vipklima (12316)
Vipklima Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12316

Sziasztok.

Véleményem szerint sem szabad az olcsó gyenge minőségű készülékekkel foglalkozni. Lehet, hogy érdemes egy meleg nyárral többet elviselni és tovább gyűjteni a magasabb technikai színvonalú, modernebb, energiatakarékosabb, esztétikusabb készülékekre. Nem beszélve a gyenge színvonalú, elkapkodott, slendrián, hozzá nem értő telepítőkről. Egyre több ügyfél igényli a tiszta, precíz, nagy szakértelemmel végzett klímatelepítést, ahol nincs összekarcolt parketta, összefogdosott fal, ferde kültéri egység, stb. Ja, és természetesen ezt meg is kell fizetni, de lehet, hogy megéri, ha utána nem marad keserű szájíz.

Előzmény: Dr. Klíma (12313)
mr.Baker Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12315
kösz, akkor ez jó lehet vizes helyiségekben ezek szerint. Az jó...
Előzmény: Mbazsika (12311)
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12314
Szia

Nálunk ez a Samsung modell most akciós. Az ára bruttó 138 000 Ft. Ebben az árkategóriában nem igazán van jobb megoldás. Ez most nagyon jó áron van.
A szerelési díjról így láthatatlanba nem túl sokat tudok mondani. Átlagos körülmények között, 5 méter csőig kb. bruttó 50-55 000 Ft között szoktuk ezt elvégezni, persze klímánként.

Ha érdekel a készülék, írj, és beszélünk róla.

Üdv.
Előzmény: drkn (12312)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12313
Szia

Vannak akciók....Így év vége fele mindenki próbál "megszabadulni" a raktárkészletétől... Jövőre nem fognak csökkenni az árak, sőt......

A klímaszerelések képei topikba feltettem az akcióról szóló szóróanyag másolatát....
Ha elöre tudod, hogy kiegészítő fűrésre is akarod majd használni a készüléked, akkor érdemes lesz jól átgondolnod a beruházásodat. Nem hiszem, hogy a legolcsobb készüléket, vagy a legolcsóbb beüzemelést kell feltétlen keresned. Oly sokszor bebizonyosodott már a régi mondás, miszerint "olcsó húsnak híg a leve"

Véleményem szerint bruttó 220.000,- től kezdődnek azok a berendezések, melyekre érdemes odafigyelni....

üdv.: doki
Előzmény: drkn (12312)
drkn Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12312
Tisztelt hozzáértők!

Tetőtéri 2 szobát szeretnék klimatizálni inverteres klímával (kiegészítő fűtésre is használnánk), 2 db monosplit klímában gondolkozom.
Elsősorban szóba jövő készülék: SAMSUNG FORTE AQV09FAN, melyre darabonként bruttó 162 e FT + szerelés (60e klímánként) árajánlatot kaptam.
Kérdesem a következő:
- ebben az árkategóriában létezik e hasonló paraméterekkel kedvezőbb készülék?
- az elkövetkező hónapokban van-e kilátás valami komolyabb akcióra, amire érdemes várni?

Köszi

Mbazsika Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12311
paratlanitas (angol szotar)
Előzmény: mr.Baker (12310)
mr.Baker Creative Commons License 2007.11.19 0 0 12310
Üdv

Darel mobil klímán mit jelent a dehumidifying működési mód?
kösz
windy12 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 12308
42-es nem elég neked? Azt hiszem, tudok egy jó akciósat.
Előzmény: Törölt nick (12307)
windy12 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 12306
Ja, és nagy része külföldi.
Előzmény: windy12 (12305)
windy12 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 12305
Nekem 186 találatot jelez ugyanerre a google.
Előzmény: Törölt nick (12304)
Dr. Klíma Creative Commons License 2007.11.13 0 0 12302
Nem klíma, de jó tudni....

A képen a Daikin legújabb fejlesztésű szobai légtisztító berendezése látható....
A 6 lépcsős szűrője mindenfajta részecskével felveszi a küzdelmet. Kiszűri a port, ártalmatlanítja a vírusokat, elbontja a kellemetlen szagokat, megöli a bacilusokat.....

Működéséről az érdeklődőknek a későbbiekben bővebben is írhatok.

A szűrőrendszere a következőkből áll.:

Előszűrő
Bio-antitest szűrő
Plazma ionizáló
"Flash Streamer" elektromos szűrő
Elektrosztatikus szűrő
Szagtalanító katalizátor

A berendezés bármely hivatalos Daikin képviseletnél megtekinthető, beszerezhető, vagy itt is rendelhető: dr.klima@atrtnet.hu

Tiszta levegőt mindenkinek :) üdv.: Dr. Klíma

további képek megtekinthetőek a Klímaszerelések képei topikban
digicat Creative Commons License 2007.11.13 0 0 12301
"A központi légkonditól teljesen függetlenül felszereltünk a falra egy tekergethető termosztátot, ami sehova nem volt bekötve."
Salamoni döntés :-)))))
Előzmény: windy12 (12300)
windy12 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 12300

Biztos, hogy nagyon kellemetlen lehet egész nap úgy dolgozni, hogy valami folyamatosan kényelmetlenséget okoz. Mindig vannak olyan emberek, akik érzékenyebbek valamire, valaki a melegre, valaki a hidegre, más a huzatra. Ezért írtam, hogy ahol többen dolgoznak egy helyen, ott mindig lesz valaki, aki elégedetlen.

Mi többhelyen alkalmaztuk már a következőt: A központi légkonditól teljesen függetlenül felszereltünk a falra egy tekergethető termosztátot, ami sehova nem volt bekötve. Bárki beállíthatta magának, úgy ahogy kívánta, és béke lett ebben a kérdésben.

digicat Creative Commons License 2007.11.12 0 0 12299
Az ötből én vagyok az első, harmadik és ötödik :-(
Előzmény: viricsi (12296)
Freonhunter Creative Commons License 2007.11.11 0 0 12298
Nekem tanpélda volt:

Szép nagy irodaház, légcsatornázható berendezések, anemosztátok.
Jött a telefon hogy a gép fúj mint az állat mert szar, mindenki meg van fázva, orvoshoz járnak, begyulladt a nyakuk, inyekciózás, stb...
Azonnal menjünk és mérjünk légsebességeket.

Börönd elő & go...

Felvisznek a helyiségbe, az egyik anemosztát alatt tényleg sálban ült a pali (nyáron). Együttérző nézés meg minden.

- Na akkor itt a szobába kéne huzatot mérni!!!

Válaszom:

1. Szobában nem tudok huzatot mérni mert erősen vitatható hogy milyen felülettel számoljak a légsebességgel (ami meg sem mozdult)
2. Az úr felett lévő anemosztát tiszta kosz, tehát az szív, abból nem jön levegő a nyakára.
3. Azért van huzat mert a magas és hosszú épület mindkét oldalán nyitva vannak az ablakok....

Maradok tisztelettel.... (na menjünk haza)
viricsi Creative Commons License 2007.11.11 0 0 12297
dolgonak=dolgoznak
Bocs.
Előzmény: viricsi (12296)
viricsi Creative Commons License 2007.11.11 0 0 12296
Korrekt.
Sokéves tapasztalatom azt mutatja, hogy ahol két ember dolgozik, ott az egyik fázik, a másiknak melege van, a harmadiknak megmerevedik a nyaka a huzattól, a negyedik tüsszög az a gép által okozott allergiától, az ötödiknek pedig begyulladt a szeme.
Ja, csak ketten dolgonak ott. :)))
Előzmény: windy12 (12295)
windy12 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 12295
Ha szabályozgatni akarják, akkor fizessék meg a plusz egy beltérit. Ha meg nem, akkor ez is lehet egy magoldás. A szabályozásról meg annyit, hogy azokban az irodaházakban, ahol egy irodában sokan dolgoznak, sosem lesz mindenkinek megfelelő az éppen beállított hőmérséklet.
Előzmény: Freonhunter (12294)
Freonhunter Creative Commons License 2007.11.11 0 0 12294
Persze a szabályozhatóságán el kell gondolkozni...
Előzmény: windy12 (12293)
windy12 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 12293

Mint tanult kollégám már leírta létezik olyan kazettás beltéri egység (ami köthető a változó tömegáramú rendszerre), amelyik légcsatornázható is. Valahogy így:

Előzmény: Klímaszerelő (12290)
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.08 0 0 12292
Bocsi, ezt nem ide szántam.
Előzmény: Klímaszerelő (12291)
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.08 0 0 12291
sistem cube

Az új Sistem Cube központi porszívó. Előnye, hogy rendkívül kicsi, akár a mosogató alatt is elfér. Max. 3 csatlakozós rendszert lehet vele kiépíteni.
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.08 0 0 12290
Létezik olyan kazettás készülék, amire légcsatorna köthető, így egy távolabbi ponton is tud levegőt befújni. Ebben az esetben a kis iroda hűtése megoldható lenne ezzel a plusz befúvási ponttal.
Legalábbis szerintem erre gondolt a "kolléga". Ha mégsem, akkor elnézését kérem, és javítson ki.
Előzmény: boomerhu (12289)
boomerhu Creative Commons License 2007.11.07 0 0 12289
Mi az, hogy "légcsatornázható mennyezeti kazettás " berendezés? Most légcsatornás, vagy kazettás?
Előzmény: windy12 (12288)
windy12 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 12288

A VRV és a DVM kültériket sorba lehet kötni, így akár kétszáz beltéri is rájuk köthető. Egy vizes rendszerrel szemben ez mindenképpen előnyösebb megoldás, pláne egy már üzemelő épületben, ahol a vízvezetékeket kiépíteni rendkívül nehézkes és költséges.

Egyébként ez egy rutinfeladat, légcsatornázható mennyezeti kazettás készülékeket kell beépíteni, megfelelő hűtő-fűtő teljesítménnyel.

Előzmény: Freonhunter (12287)
Freonhunter Creative Commons License 2007.11.06 0 0 12287
Szépen alakulnak a számok :)
Ha 44 beltériről beszélünk akkor már lassan szűkös lesz az a 6 nm a freonos hűtésre, ez 1 kültéribe már nehezen fér bele. Szerintem lassan érdemes lenne folyadékhűtőbe és kazetts fan-coil berendezésekbe gondolkodni...
Klímaszerelő Creative Commons License 2007.11.06 0 0 12286
Hello

Erre a "problémára" igazi megoldást a változó tömegáramú rendszer jelenthet (mint azt az előttem szólok már említették). Egy ilyen kültéri egység max. kb. 40-50 kW hűtőteljesítményt tud, márkától függően. De ebből többet is össze lehet rakni, tehát nagyobb teljesítmény is megoldható vele. Ide első ránézésre mindenképpen 100 kW feletti hűtőteljesítmény kell. Persze, az ilyen rendszert pontosan, korrekten meg kell tervezni, hogy valóban jól működjön. Ezekkel a rendszerekkel már az egész éves fűtés is megoldható, általában -15, -20 fokig (külső hőmérséklet) tudnak fűteni.
Már nagyon sok gyártó rendelkezik ilyen rendszerrel. Lehet találni közöttük egészen profi terméket magasabb árrért; valamint alacsonyabb, de még elfogadható minőségüt is, alacsonyabb árért.
Előzmény: boomerhu (12285)
boomerhu Creative Commons License 2007.11.06 0 0 12285

A födém terhelhető, kb 1000 kg/nm-ig, a probléma az, hogy csak kbhat nm vízszintes beton felületünk van, tehát a sok kültéri nem megoldás A szellőzésünk megoldott. A hűtést és estleg a fűtést szívesen megoldanánk mennyezetbe épített kazettás készülékekkel. A kérdés, hogy van-e olyan multi készülék, amivel lehetséges a húsz iroda hűtése-fűtése. Ráadás:  Az irodák kb. 36 nm-esek, ahol tartózkodik hat dolgozó. Viszont minden irodához tartozik egy kis leválasztott iroda, ami csak 8-10 nm, és egy ember (a csoportvezető) dolgozik benne. Ezáltal igazából nem is 22 irodánk van, hanem 44. Az ajtó jellemzően nyitva van, de erre nem lehet apellálni, mert előfordulhat, hogy egész nap csukni kell, tehát a kisirodák hűtését is meg kell oldani. A zajszint természetesen fontos, de szerintem bármilyen modern klímaberendezés kielégíti az elvárást, hisz a számítógépek zümmögése, a rakparti forgalom zaja mellett szerintem ez elhanyagolható tényező.

A hűtőkapacitásra szükség van egyszerre.

40 amper és kétszer 32 amper áll rendelkezésre.

Előzmény: viricsi (12283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!