"A vastagabb csövek esetében a légtelenítés nagy problémát okoz, azt hiszed, hogy már nem levegős, de mégis az. "
Ezt a kijelentést mire alapozod?
Én - mint ahogy azt írtam is - teljesen laikusként fogtam hozzá a falfűtés szereléshez. Voltak problémák, amin kicsit agyalnom kellett meg utánaolvasni, de a légtelenítéssel semmi. Körönként feltöltöm a rendszert, aztán pár perc sziszegés :) után már olyan csendes a kazánom, hogy azt sem hallom, hogy működik. Ezt tapasztalatból mondom. És az igazat megvallva úgy tudom, van itt egy pár ember, akinek ilyen rendszere van, de még senkit nem hallottam arról panaszkodni, hogy gondja van a légtelenítéssel.
Megint rossz oldalt ajánlottál mert ez egy cikk és nem műszaki leírás és ami tele van hibával. 1. a képeken nem 6mm rendszer látható hanem a 12-16mm-es, 2. nem a falfelület 36-40 fokos hanem a benne keringő vízé és a fal hőm. 30fok körül kell lennie. Szóval ezt nem kell komolyan venni mert ez csak egy cikk. Valóban nem mondtad ,hogy rossz csak azt: nem jó, ami meg nem jelenthet mást mint rosszat, finoman megfogalmazva. A falfűtés hatékonysága meg nem a csőméretből adódik. Megfelelő méretezés kell. De ha te kezdő vagy akkor meg nem kéne rögtön avval jönni, az enyém a tuti. És tényleg a rókával nem jönnek be a képek. Vagy jó honlap,vagy semmi. Nem kell honlap egy jó cégnek, kivéve ha kötödik a nethez.:-))) Nincs semmi probléma, csak szakmai oldalakat linkelj be és ne cikkeket.:-)))
Csakhogy megértsétek végre, nem akarok rosszat, és nem vagyok kontár, itt egy idézet:
"A falfűtéshez 6 mm külső átmérőjű, műanyagból készült fűtési csőkígyót használnak, melyet egyszerű rögzítő szerkezettel a külső falra és a külső fal menti mennyezetsávban szerelnek fel, majd bevakolják. (Csak hűtésre a mennyezet felülete alkalmasabb.) A légtelenítés sem jelent problémát, mert feltöltéskor a kis átmérőjű csövekből a víz kinyomja a levegőt. Az ára versenyképes a korszerű radiátoros rendszerekkel. Tetőtéri ferde falaknál a gipszkartonra lehet szerelni, amelyet gipszvakolattal ajánlatos eltakarni."
A vastagabb csövek esetében a légtelenítés nagy problémát okoz, azt hiszed, hogy már nem levegős, de mégis az.
Semmi közöm az oldalhoz, én sem születtem a falfűtés tudományával, tapasztalotak gyüjtök, és cserélek, ha van rá mód. Ide is azért jöttem. Egyébként, aki céget alapít, tudj, hogy célszerű a lehető legtöbb tevékenységet beíratni az elején, mert ugyanannyiba kerül. Később hozzávenni minden alkalom egy halom pénz. A mai Magyarországon pedig sosem tudhatod, hogy aktuális tevékenységedet meddig tudod folytatni.Na ezért van annyi tevékenységünk. Apropó, egy kicsit is magára valamit adó cégnek a XXI. században van honlapja, ez nem rászorulás kérdése.
De jó lenne, ha mostmár nem lúzernek, béna helyesírónak, rossz weblapot készítőnek, technológiát nem ismerőnek, stb. könyvelnétek el engem, hanem hétköznapi embernek, aki nyitott a gazdaságos energia felhasználásra, és információt cserélni jött ide, nem veszekedni.
Jah, és nem mondtam, hogy rossz az amit csináltok, azt mondtam, hogy nem a legjobb megoldás. Kettő között óriási a különbség.
Egyébként bejelentkezhettem volna valóban normálisabban is, de hát így sikerült.
Köszönöm! Elég sok munkám és időm fekszik benne. Egyébként azt a komódot egy idős nénitől "örököltük". Persze nem így nézett ki :). Egy kicsit feljavítottam, és mivel nem volt meg a fölső két fiók, ezért gondoltam jó lesz másra :). Gondolkodtam egy kicsit és úgy döntöttem a hétvégén mégis csinálok pár képet - csak hogy elrettentselek titeket :) -, márcsak azért is, hogy esetleg véleményezzétek :).
Hagyd már! ... Lúzer egy nem rég (át)alakított céggel, amelynek a tevékenységi körébe nem csak a víz-, gáz-, fûtésszerelés fér bele, hanem az autópálya, út, repülõtér, sport játéktér építése, a bútor, háztartási áru, vasáru ügynöki nagykereskedelme vagy a tejtermék, tojás, zsiradék nagykereskedelm is. Csak az a vicces, hogy ha valaki egyéb szoftver -szaktanácsadás, -ellátást területén is működik és ilyen evidens dolgokat nem vesz észre. Pesze a cég főtevékenysége végül is az Ingatlanforgalmazás! ... Szeretem az olyan cégeket akiknek több mint 100 tevékenységi körük van (jelen esetben 148).
Egy. "Én nem magamat reklámozom, csak olvasgattam, szemezgettem a fórumban és úgy gondolom, hogy amit ajánlottam, az a legjobb, még ha nem is a legolcsóbb.
Nem reklámozni szeretnék, de érdemes több lehetőséget is megvizsgálni, mielőtt belevág valamibe az ember. Szerintem a padlófűtést feltenni a falra nem a leghatékonyabb megoldás. Ha valakit esetleg bántott az előző hozzászólásom, attól elnézést kérek!"
De, magadat reklámozod hisz a honlapon lévő mail cím megegyezik a nick nevednél található mail címmel. Ha nem találtál hibát azt elhiszem mert te írhattad és legalább adhatnál annyit magadra, hogy egy honlapon ne legyen iráshiba. Nem padlófűtést raknak fel, csak vannak kül.vastagságú csővek amiből lehet falfűtést csinálni 6-16mm-ig terjed és ha te 6mm-est használsz nem kell lenézőnek lenni főleg olyanokkal szemben aki amatőrként csinálja meg magának vagy másnak. Ez nekem ami van neked "rendszerelemek" elég sufnituningnak tűnik. És azt mondani erre:"Ha igazi fal, vagy mennyezet fűtést szeretnétek látni, látogassatok el ide: Mintha nem láttunk volna elég rendszert.
"Nem véletlenül írtam, hogy nem jó megoldás a padlófűtést feltenni a falra. Nem akarok rosszat senkinek. De ha itt mindenki ilyen ellenséges, akkor ennyi. Én nem találtam helyesírási hibát a weblapon, mellesleg, kíváncsi lennék, neked milyen van.
Az meg, hogy így leszoljál valakit, mert esetleg hibát ejt a weblapon, szerintem elég erős. Jó munkát mindenkinek!"
Nem azért lettél leszólva mert a welapon hibák vannak hanem ahogy beléptél, mintha ezt a rendszert te fedezted volna fel és ez a legjobb. Azt mondják az igazság fáj a legjobban. Nem kell megsértődni. Akkor inkább azt kéne megmondanod miért nem jó szerinted a 16os csőkigyó a falon?
attól akadnak JÓ képeim, hogy jók a szakik :) És mellesleg szerencsés vagyok, mert bár soook hitellel, de nem magamnak kell csinálnom. A szobád meg gyönyörű!
Ezt kinek írtad? ... Számomra nem érthető, hogy Neked mi a "padlófűtés", ami nem jó a falra. A hivatkozott weblapon viszont vannak megkérdőjelezhető megoldások.
Ha mindenkit ellenségesnek érzel, akkor talán Benned van a hiba! A belépőd mindenesetre nem volt szerencsés. Valóban ennyi.
Nem véletlenül írtam, hogy nem jó megoldás a padlófűtést feltenni a falra. Nem akarok rosszat senkinek. De ha itt mindenki ilyen ellenséges, akkor ennyi. Én nem találtam helyesírási hibát a weblapon, mellesleg, kíváncsi lennék, neked milyen van.
Az meg, hogy így leszoljál valakit, mert esetleg hibát ejt a weblapon, szerintem elég erős. Jó munkát mindenkinek!
Akkor ezért nem készítesz menetközben képeket.:-))))))) A dekotv-n van egy műsor a bióház és van olyan része ami a vályogházakkal foglalkozik. Szombat és vasárnap van. Most szombaton,vasárnap a fabetonról lesz szó, jövőhéten meg a szalmaházról.
Ezt a szobát 6 hónap alatt csináltam meg ilyenre. Vakolat leverve, mennyezet teljesen lebontva, padlón csak beton, ablakok kicserélve. Ezek után, most újra levertem a vakolatot a két látható falon :(. Ettől annyira depis lettem, hogy nem igazán volt kedvem fényképezni :(. A kazán alatt meg még akkora a káosz, hogy azt meg azért nem fényképezem le. Talán, ha egyszer elkészülök, akkor lefotózom. De mivel mindent egyedül csinálok, (néha segítenek a gyerekek meg a párom a csövek tekerésénél) ezért kissé lassan haladok. Na meg állandóan dolgozok, soxor még a hétvégén is. De azért bízok benne, hogy majd csak kész lesz :) Egyébként a porker képei teljesen jók. Az enyém ahhoz képest csak kókányolás :)). De ettől még persze működik.
Semelyik:) Olyan lesz, amilyet a boattis ajánlott, ha visszaolvasol. Porker meg nemrég rakott fel képeket róla. Kazán alá osztó-gyűjtő, onnan mennek a 16-os ötrétegű csövek (Henco) és térnek vissza. Itt mindent megtalálsz róla.
Bár erről nem találtam infót, de én agyaghabarccsal vakolok a csövekre. Jobban mondva tapasztok. Ahol nincs cső, ott is a hagyományos sár(agyag)tapasztást alkalmazom.
Én most csinálom a miénkben, ami 100 éves vertfalú ház. Még én sem tudom mit fog szólni hozzá. De a kiszáradástól nem kell tartanom valószínűleg, mert már így is száraz a falam az alászigetelésnek köszönhetően. Aztán majd kiderül, hogy mi lesz :)
Egy kis szemezgetés után azt állítani, hogy az a legjobb, amit én ajánlok, nem vall túl nagy bölcsességre. Jómagam 3-4 hónapon keresztül keresgéltem a neten és elolvastam az összes rendszer leírását, majd rátaláltam erre a topicra amit elolvastam az elejétől kezdve teljesen. Ezek után döntöttem, hogy melyikkel csinálom. Bizton állíthatom, hogy ez a topic segített a legtöbbet, jobban mondva azok, akik itt önzetlenül segítenek.
Nézd: kicsit furcsán néz ki, hogy ha valaki rögtön az első hozzászólásában mindegy egyéb nélkül egy céget kezd ajánlgatni!
Másik oldalról: van itt közel 1400 hozzászólás a falfűtés témakörben. Bőven találsz olyat, akinek van tapasztalata, használja vagy éppen építi ezt. Elég rendesen kiveséztük már a témát. Ezekután kissé anakronisztikus a "szerintem a padlófűtést feltenni a falra nem a leghatékonyabb megoldás" emgjegyzésed. ... Főkén azok után, hogy egy szó megjegyzés nélkül ajánlgatsz olyan céget, akinek még egy tisztességes web lapja sincs.
Én nem magamat reklámozom, csak olvasgattam, szemezgettem a fórumban és úgy gondolom, hogy amit ajánlottam, az a legjobb, még ha nem is a legolcsóbb.
Nem reklámozni szeretnék, de érdemes több lehetőséget is megvizsgálni, mielőtt belevág valamibe az ember. Szerintem a padlófűtést feltenni a falra nem a leghatékonyabb megoldás. Ha valakit esetleg bántott az előző hozzászólásom, attól elnézést kérek!