Immáron jóideje fent figyel a gépen a Fulda Kristall Montero2-es gumma-kvartett 205/55R16 méretben... azóta volt száraz aszfalt, különböző mértékben dagonyás sár, vizes aszfalt, ömlő esős autópálya, és főút, jegesedés-határ... volt valós vészfék esőben, és próbálgattam komolyabb fékeket mindenféle körülmények közt, tán csak srában nem, hát mondhatom, full elégedett vagyok...
Külön érdekes, hogy ezzel a gummával vajh hol lehet az aqua-planning határ, mert úgy nyomja ki a vizet, mint állat, meglepne, ha vizenfutnék vele valaha... :)
Kíváncsi vagyok, ha tényleg lesz hó (ahogy most mondják a jövő hét végére), akkor mit fog produkálni...
Nagyon érdekes dolgot tapsztaltam az utóbbi napokban,ill. pont nem tapsztaltam.... NEM RÁNGAT...akárhogy próbálom....Tankolás utáni 300km en keresztül még csinálta,de ugy látszik mostmár jol elkeveredett a szar a jóval... lehet tényleg jo volt ez az aranyáru gázoil.... keresek egy uj kutat,mert az utobbi pár évben mindik egy kuthoz járok,de ugy látszik váltani kell!!
Helló!<br><br>Az 1,4 EX-re én Firestone Winterhawk 195/65/R 15-ös gumikat tétettem. <br>A Lanosomon 10 évig Nokian gumik voltak, tehát csak ezzel tudom összehasonlítani. <br>Eddigi, kb. 2000 km megtétele után, elmondhatom, hogy elégedett vagyok vele, stabilnak érzem velük a kocsit,volt egy vészfékezésem,akkor sem imbolygott.Ára pedig, akciósan: 12 ezer Ft/darab volt.<br><br>Azt nem tudom még, mennyire lesz tartós, de szerintem ez is fogja bírni, azt a havi 1000-1500 km-t, amennyit havonta megteszek.<br><br>Üdv.<br>
"Az aki keveset használja az autóját annak az általa használt jármű szépsége lehet a fontos(abb). Ezért vásárláskor a pénztárcája lehetőségeihez mérten ezt veszi figyelembe.
Az aki viszont sokat jár vele a praktikumot tarthatja fontosabbnak és számára ez döntő."
Természetesen mindkettő ember figyelembeveszi mindkettő érvet, csak kinek a hasznosság kinek a szépség a fontosabb! Nem vagyunk egyformák! Régen kinőttem abból, hogy mások autóvásárlását kritzáljam. Én csak annyit mondok - ha mondok -valakinek, hogy az ÉN igényeimnek nem biztos hogy ez felene meg, de ettől még lehet JÓ és nagyszerű arra amire használod és neked kell!!!!!
Bocsánat, hogy kicsit átírtam a gondolataidat! Nagyon egyetértek velük!!!
Én nem vagyok ingerült, nem hőzöngök, csak éppen nem szeretem ha megvezetnek.
Nem azt mondtam, hogy én tudok hasonló teljesítményt produkálni, ezért ilyennel provokálj.
A ceed piaci teljesítményét elismerem és értékelem. Én csak a cikk stílusát, "egyéni" értékelésmódját kritizáltam. Erre velem kezdtetek személyeskedni.
Magam részéről ezt a témát lezárom, mert nem ér ennyit.
Az előző autómon (G Asra 1,4) ilyen gumi volt, és nagyon meg voltam vele elégedve. A Cee'd-re is ilyet veszek. Érdemes elolvasni néhány gumi tesztet (pl. ADAC).
Kívánom, hogy mihamarabb átvesse mindenki aki még vár az autójára!
Természetesen idővel megosztom a tapasztalataimat szívesen, hiszen én innen (is), a Ti hozzászólásaitokból gyüjtöttem az információkat az általam kiszemelt áldozatól.
Átvételkor 7 km volt az órában, most 420 km-t mutat.
Kíméletes autózás az esős utakon sok tesztelésre még nem adott lehetőséget, de az első benyomások kifejezetten kellemesek!
Melegen ajánlom, hogy az autó átvétele után az első adandó alkalommal ellenőrizzétek, és állítsátok be jól a guminyomásokat, mert az estek többségében túl vannak fújva, és ez jeletősen befolyásolja a kocsi útzaját, és viselkedését.
Miután beállítottam, jelentősen csökkent a gumizaj, és a keményre hangolt futómű is kevesebb rázkódást közvetített a kocsiszekrénybe.
Átvettem már néhány új autót és javasolnám a leendő megrendelőknek, hogy a későbbi kellemetlenségek elkerülése éredekében a megállapodás megszületésekor vegyék az értékesítővel írásba az átadás legkorábbi és legkésőbbi időpontját. Ha ezen időből kicsúszik az átadás, van mit az orruk alá dörgölni. Írás nélkül nincs mit tenni.
Ez ugyanúgy igaz minden egyébre is amiben az alku során megállapodás született. A szó elszáll, az írás .....
A kellemtlenkedő (türelmetlen) ügyfél nem jó cégér, ezért így jobban mozgatják a seggüket.
Gratula neked is és sok balesetmentes kilométert hozzá! A tapasztalatokat meg majd írd meg, mert jól jöhet a hasonló motorral és felszereltséggel rendelkezőknek, meg a bizonytalan, vásárlás előtt álló autóstársaknak. :)
Tegnap, bő két hét után végre ártvettem az autót! Hurrá!
Olyat kaptam, amilyet rendeltem. Most ugyanannyira tetszik a kárpit, az ajtóburkolat, stb., mint amikor elöször kinéztem. Nem ezt kértem volna, ha nem tetszene.
Rengeteg autó van a piacon, így nem kötelező olyat venni, ami nem tetszik. Véleményem szerint nőt sem választunk másképp. Ha nem tetszik igazán, nem akarjuk megszerezni csak azért, mert pl. 10.7 alatt futja a100m-t, de kancsal és netán az egyik melle a hátán van. (Bár ez utóbbí tánc közben kifejezetten előnyös.)
A szerelem akkor valóban elmúlik, a jön egy szebb, vagy jobb. De ugyanannyiért?
Szüleim Megane-ról is lelopták az összeset. Ugye a felni miatt krómozott szelep volt rajta, de ellopták az összes kupakot. Most majd lehet fekete gumiszelepet belerakatni, ami biztos baromi szépen mutat majd a felnin. Mert ne hogy már szép legyen itt valami, áááá..., ez itt kérem Magyarország! :(
Én például, ha beülök vezetni, nem nézegetek minden egyes alkalommal körbe-körbe, hogy jajj de szép, vagy hű de ronda, sőt menet közben általában kifele nézek a szélvédőn , és a lényeg, hogy az autó menet és kényelmi tulajdonságaival tökéletesen elégedett vagyok.
Ha meg egyszer mégis hiányérzetem lesz, hogy nem hatszínű a kárpit, veszek egy böhöm fotelt a nappaliba nézegetni!