Felteszek egy képet, sikerült a pákára RS232 kimenetet tenni, hogy le tudjam logolni a viselkedését, korrektebb szabályozási paraméterek számításához. A hőmérsékletmérést is sikerült egy hőmérős kéziműszerrel bekalibrálni, így nagyon kellemes kis darab kezd kialakulni a pákából.
További fényképek és néhány info a http://szilva.info/pic-sold/ oldalon láthatók.
A rövidhullámon beszélnek az amatőrtársak a CQ-HA mutatvány számról. Valaki kapott-e már? A barátom épít egy rövidhullámú vevőt és keres hozzá két kvarcot. Az egyik 9008,5 kHz, a másik 8991,5 kHz-es. Ezek CB-kvarcok, az alsó és felső oldalsáv létrehozásához kellenek. Ha valakinek van ilyen kvarc felesleges, a barátom vevő rá. Köszönettel! Pista
Engem is tessenek felírni a listára, még maradt pár tekercs fekete-fehér filmem, ideális téma lenne rá. Az Exakta Varex úgyis porosodik, mióta megvan a digit. Szerintem a Perceptol is megromlott a hűtőben már... Tatabánya amúgy is kedvenc hely az elhagyott kórházzal, szovjet turbokompresszor állomással, meg megannyi magyar "csernobillal"....
A műszerkönyv ment Neked is, Öreg csókának is. Lassan kezdem magam utolérni, de a ma esti eltervezett programomnak megint lőttek (monitor36 cd-je...), mennem kelll Tb-ra, a gyerekeknél füstöl a kisautomata :-( Azt már csak holnap tudom megírni. Bocsánat. A hullámokkal van a baj: összecsaptak a fejem fölött.
Valaha én is sokat dolgoztam ott, a méréseket ellenőriztem. Ha jól emlékszem, Andropov et. temetését ott néztem a vezénylőben, míg a hitelesítő műszereim bemelegedtek :-) Furcsa látvány a sötét, üres épület, meg hogy nem fúj reggel hatkor. A kéményét nekemadhatnák, jól jönne a kertben, antennának :-)))
Munkáséveim egyik meghatározó helye. (Voltam üzemeltető is, és csak azután karbantartó.) Mivel már évek óta áll, gondoltam amíg el nem bontják, bekéredzkedek, és egy fényképsorozatot csinálok róla. (Remélem beengednek, és akkor a -3.5 m.-es szinttől a + 122 m.-es szintig végigfényképezem.) Vezénylő..... Istenem, de sok műszakot "nyomtam" az Oroszlányi Hőerőmű-ben, mint gépész a hővezénylőben. Meg kicsinyt voltam a Bánhidaiban is. Igaz ott a hővezénylő együtt van (volt) a villamos vezénylővel, de a jellegzetes orosz (ex-szovjet) "hajó-műszerek" ott is domonánsak voltak. Magyarán: A csapágyhőmérséklet mérő műszer csak skálájában különbözött az "A"-mérőtől. Hmmm...... Már rég volt!
Nem bontom õket, csak egyet szedtem szét egy kicsit, hogy lássam, mi van benne (de össze is raktam). Csak arra gondoltam, hogy ha egy falra kitenném az összeset, úgy néznék ki, mint a bánhidai erõmû vezénylõje... :-))) A gépkönyv az nagyon jó lesz, mert így azért jobbára csak nézelõdök :-)))
Nem vagyok nagy szakértő rádiózás terén ezért irtam minden olyan fórumba ami rádiózással kapcsolatos. Meg reménykedem, hogy van olyan rádióamatőr akinek esetleg van cb-je vagy van olyan ismerőse.
Azért köszi a a választ és a tanácsot, próbálkozom, mivel sajnos más szál nincs ami eltudnánk indulni.
Ezek szerint bontod őket. A héten küldök gépkönyvet, vmelyik nap bescannelem, ma már nem, az biztos. Mindet ne szedd szét, hasznos lehet néhány példány a ház körül, ámbátor alkatrészbányának se rossz, Öreg Csóka szerint is.
Nem azért nem kapsz választ, mert a rádióamatőrök érzéketlen tuskók, hanem inkább azért, mert a kamionosok inkább CB-frekvencián forgalmaznak. Próbálj CB-rádiós fórumon érdeklőni. Remélem, azóta már előkerült a barátod.
Kicsit másként alakulnak a dolgok mostanában, mint ahogy én szeretném... Tavasszal járok arra legközelebb, hacsak rendkívüli ok miatt nem kell mennem. Akkor meg úgyis rendkívüli menetlevél van érvényben, megintcsak nincs mód letérni. De valahogy majd összehozzuk! Most éppen a gyerekeknél nagyon büdös és berreg a kisautomata, holnap mehetek Tbányára...
Általában nemigen lehet reményt fűzni, de jelen eset eléggé speciális... Hátha most az egyszer ügyesen megtalálja Árpád bácsi a szarházit. Bátor volt a nyavalyás, nem két perc a művelet, lehet, hogy van némi köze a szakmához. Ez esetben most rögtön fossa össze magát, ott, ahol éppen van. Pedig de szép látvány volt az antennaparkod.
Intézkedni fogok az M3-as nyomvonalának délebbre történő áthelyezéséről... Ha így haladunk, a gyerek írni és olvasni fog, mire először találkoztok vele. :-)
Sch kőrtárs, ahogy írta....De elfért volna tán a harmadik is, és szívesen Néked is meggeneráloznám. Gondolom mindegyikre ráfér majd a csapágycsere, esetleg olajcsere (ha van), és egyebek...Ha erre vezet utad, szívesen.....(Ha nem sűrgős, mert 20.-án "bicskáznak".)
Segitségeteket szeretném kérni egy nagyon fontos ügyben, ha valaki tud kérem segitsen!
2007.10.19.-én eltünt egy kedves barátom Murányi Endre, Borsodnádasdi lakos.
Az utolsó információ róla, hogy ezen a napon kora délután Hegyeshalomból hazatelefonált, hogy egy ózdi kamionnal jön haza várhatóan éjfél körül érkezik.
Azóta nem adott életjelt magáról.
Mivel nekünk nincs lehetősségünk, arra szeretnélek kérni benneteket, hogy a kamionosok által használt frekvencián bemondhatnátok párszor, hogy esetleg az országot járó kamionosok közül nem tud e valaki róla, esetleg nem kéredzkedett e be valaki kamionjába ez időtájt.
Különös ismertetőjele, hogy egy korábbi égési sérülés miatt, jobb szeme körül hegg látható.
Kérem akinek lehetőssége van segitsen!!!
Ha valaki bármilyen információt megtud kérem erre az email cimre küldje:
Részvétem. Sajna sok esélyt nem látok a megkerülésére... A házmestert faggattad már? Elvileg zárva kell tartani a tetőtéri ajtókat, és csak a házmesternél lehet(ne) kulcs...
Tegnap előtt (11.02-én) 20.00 és 22.00 között tíz emeletes lakóházam lifthátzának tetejéről szakszerűen lelopták kétsávos URH körsugárzó antennámat. Alján 4db 50cm-s radiál található, antenna csatlakozó: "N", antenna hossza: 310cm. Színe: aljától 50cm hosszan fekete, onnan a végéig metál szürke, a 4 radiál natúr alumínium színű.
Amatőr sávon nem használható, mivel BM sávokra készült.
Az antenna pótolva lett egy nem ezen frekvenciákra készült másikkal (ami kissé nyavigán működik).
Ha valaki háztetején meglátnátok ágaskodni, kérem jelezzétek nekem a 34/310-112-es telefonszámon, vagy a Tatabányai Rk. különleges ügyosztályának (107, utána kapcsolja az ügyeletes tiszt).
Az okozott teljes kár (rongálás, stb) 80 600Ft a rendőrség szerint.
Üdv a csapatnak, és jó rádiózást, amíg van még mivel.