Kitárgyaltuk már, de a gyári ilyen cuccok gyári csomagban megfizethetetlenek, a központi, a riasztó, a jó 2 első hangszóró, a beépítőkeret nekem 50e körül megvolt, ismerőstől !SZÁMLÁRA! és amikor a két első ajtomotor beszart, szó nélkül cserélte SPAL-ra, tavasszal Kecskeméten a jobb ajtómotor önállósitotta magát, épp egy tanfolyam szünetében voltam, Bajáról mobilon távírányított a srác, és egy db svájcibicskával megcsináltuk, azóta se kellett hozzányúlni, az ilyen kapcsolatok megfizehetetlenek ;)
Ez a lényeg, meg az, hogy olcsón vegyük meg. Nekem a Swiftben volt a kalaptartó nélküliekhez gyártott cucc, amibe a gyári 10cm-esnél nagyobb, 13cm-es hangszóró fért. Az is pont passzolt. Vagy nagybátyáméknak a motortér alsó burkolólemez a trutyi ellen. Ezek a műanyag cuccok az ilyen gyártóknak "rutinfeladat".
Fateromnak is a 206-hoz régen a szalon ajándékba gyári központit ígért. Azután ott volt a külön távirányító, meg a hátfal küszöbében felejtették az univerzálok motorjához használt rögzítő aluhevedert, és a küszöbnél a gumit sem igazították meg összeszereléskor a vezeték behúzása után. A lényeg, hogy "ingyen" benne volt.
Ezt először KaCsa.Ignis tette fel vagy jó fél éve nekem. Azóta már megszerezte, t'án fel is töltötte a netre.
Én még régebben az összes általam fellelt szervízkönyvet (Wagon-Ignis-Swift-SX4, az első kivételével mind magyar nyelvű) elkültem CD-n, postán (megkapták) az Ignis-, Swift Klub vezetőségének, akik fel akarták/-ják rakni a klubhonlapra. Most, hogy ez megtörtént-e már, nem tudom, mert csak a regisztráltaknak hozzáférhetőek az ilyesmik.
Már itt a fórumon leírtuk a kiszedés menetét, de ha még nem csináltál ilyet, jobb, ha hívsz valakit, aki rakott már be rádiót, neki menni fog. Csak a keresővel itt keress rá. A hangszórócsere mindenkinél javulást hozott. A gyári "made in China" hangszórók pariban vannak a fejegység tudásával.
Bigyogj után szerintem ez annyira gyári, mint amikor az univerzál központit berakja a szalon a GA-GC modellekbe, és azt mondja a tulajnak, hogy gyári központit kapott ajándékba (és ugye külön fityeg a távirányító). A gyári kiegészítők fent vannak a honlapon. Ami nincsen, azt mások gyártják, de ez nem von le semmit az értékéből. Ignishez csinálták, így ahhoz passzol. Ezt is arra a helyre tervezte a kisipar, a gyári keretbe passzol. Amit a Bravo-ba gyártottak, meg ahhoz.
Már a régi Swiftnél beindult a háttéripar, rengeteg jó cuccot gyártottak a kocsihoz, és aki nem tudja, nem mondta volna meg, hogy nem azzal jött ki. Csak a kereskedők ezt nagyobb árréssel adják, ráfogják, hogy gyári. De a "gyári" sem mindíg gyári, hiszen rengeteg cég szállít a Suzunak, mert az is veszi az alkatrészek többségét.
Csak szerintem az a "gyári" kiegészítő, amit a gyári alkatrészraktárból megkapni. Azok meg a honlapon szerepelnek, de nem a Suzuki gyártja azokat sem.
Természetesen van kékben is ugyanez. Szerintem ha megkérjük az egyik CARtársat kinek neve Hedl és néha találkozhatunk vele itt a fórumon, akkor lefényképezi a sajátját és rak fel képet róla.
Neki ugyanis kékben van, ez még haggyán, de szerintem nég az autó is olyan színű mint a tied.
Hedl: Légyszives rakj fel képet az üléshuzatodról! Köszönettel: KaCsa
Szerintem tuti a dolog. Nem nehéz felrakni, egyedül is megy a dolog, segítség nélkül. Kb.: 1 órácska kell hozzá.
Volt itt szó ma erről a közösségről. No, nézem a képen a dátumot. Ez most készült, azért, hogy nekem meg tud mutatni. No ezért szeretem én ezt a topicot. Köszönöm szépen Neked, s mindenkinek aki elviseli a gyakran reszelős stílusomat!
Erre gondoltam én is. A 23e forintos ár sem verne a földhöz. Látom, a keret sem sok. A meglévő hangszórók megtartása mellett várható javulás, vagy ha egyszer rászánom magamat, akkor azt is cseréljem? Megoldható-e szerelő nélkül, olyan embert feltételezve, aki nem barkácsoló típus.
Ezzel a kerettel, amit mutatsz, már más. Eddig csak összegányoltat láttam. Köszi!
Jó kérdés, nekem a riasztós rakta be anno, és úgy tudom ő a szalonból vitte, asszem olyan 3e körül fizettem érte.Inne gondolom hogy valami köze van a gyárhoz, de lehet hogy nincs ;)
Mint látod, gyárinak tűnő lesz a keret, alatta rakodópolccal, mint pl. az óra nélküli régi Swiftek, de az új is ilyesmi, ha nincsen rádió, meg az SX4 is.
De a multiknál kapható márkás alapcd-k nagy része nem villog, meg a "futófények ki is kapcsolhatók, ha vannak ( ez a Sony szokása). Be kell menni egyhez, és a próbafalon megnézni őket (pl. MediaM.)