" kerékfordulatonként egyet kattan fékezéskor........
......semmi semmibe (kifényesedett, "egymáson mozgó" darabok nincsenek), dob nem üt, leszabályozva, új fékpofák"
nem mondom hogy ez a tuti! de egy tipp: jártam már úgy hogy a kedves esztergályos egy kicsit sietett és nagyobb előtolással szabályozta a dobot, na az is egy idő multán elkezdett kattogni. a megoldás az volt hogy fékdob le, erőssen megcsiszol és fékdob vissza.
Valóban ott van az a másik fránya szenzor is.Csak idáig annyira nen "másztam"be a motor mögé!Szóval az ellenállása kb.96 fokos víznél,amikor a hűtő ventillátor elindul 200 Ohm.Tehát szerintem melegen nem ad olyan jelet,mintha hideg lenne a motor!Jól mondom?Akkor mi lehet még?
most nem akarom elmesélni, hogy te a hetesre összeaszalódott gumi bakelitcsövet még mindig ott erőltetnéd a lámpa alatt a hidegindító nyolcas csöcsére...
OTT VAN az hőérzékelő, még a tiedben is!!!! Kicsit jobban körül kell nézni. A képen a hőmérő jeladója van, ennek semmi köze a befecskendezőhöz. Talán jobb lenne hozzáértőre bízni!
Oké, tudom, ebben az országban a footbalhoz és az autószereléshez mindenki ért.
VW polo zárszerk. javitás. Nem zárt a szerkezet. Szétszedtem és hosszas vizsgálodás után kiderült, hogy törött egy rugó/lsd.a képen/. Mivel ez reteszeli a zárnyelvet ezért nem müködött. Szegecselve volt a tengelye ezért cserélni nem könyü lett volna. Három menetes rugó volt letört a behajtott, beakasztott vége. Egy menetet visszahuztam a fogóval, a felesleget lecsiptem, behajtottam a végét és beakasztottam a reteszelő nyelvbe. Gyengébb lett ugyan a rugó , de zár és ez a lényeg., Az ötletért nem kérek semmit felajánlom a köz javára ingyen.
Pedig nincs ott!Legalábbis két kivezetésű hőfok érzékelő.Az enyémen az ábrán jelölt helyen 1 kivezetésű hőfok patron van!A motoron sehol máshol nincs olyan érzékelő,ami a hőfokot érzékelné.Kivéve a hűtőt,ami ugye,a ventillátort kapcsolja!Üzemi hőfokon annak az egy kivezetésűnek az ellenállása digit.multiméterrel mérve 120 Ohm.Kézzel alig érezhető hőfokú motornál kb.1Kohm volt.Ha úgy megyek az autóval,hogy széthúzom a lambda szonda csatiját,akkor pár méter után kigyullad a motort ábrázoló narancssárga lámpa.Ha összedugom,elalszik.Amúgy széthúzás után semmi nem változik.Mármint alapjárat,vagy bármi más.
én sem tervezem hogy szervot raknék bele, csak egy kósza gondolat volt h milyen lenne úgy:D enyémet se túl nehéz tekerni, csak álló helyzetben. jó a kenyérszervó is :D
Kedves ügyfélt nemsértek meg,mert elfogult vagyok a középmotoros és transaxle kocsik iránt :)))) Na meg ha már nem hidropneumatikus futomü legyen torziosrugos :))))))
...fene a finnyás pofám :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
De a válasz:igen beleépithető minden további nélkül szervó!
nem a véleménykifejtésről, hanem az ügyfél elképzelésének megvalósíthatóságáról volt szó. Magamba énis azt mondtam, hogy Mantába szervó? F'szn'k! az úgy férfias. :)
Istenem az egy francia kényelem,ám hogyan szerelni borzalom az összest az kit érdekel arra van a szerelő :)))))) Na meg a hidrolevegős rendszerű futomű,magassági kormány,csupa nyammmmm :)