OTT VAN az hőérzékelő, még a tiedben is!!!! Kicsit jobban körül kell nézni. A képen a hőmérő jeladója van, ennek semmi köze a befecskendezőhöz. Talán jobb lenne hozzáértőre bízni!
Oké, tudom, ebben az országban a footbalhoz és az autószereléshez mindenki ért.
VW polo zárszerk. javitás. Nem zárt a szerkezet. Szétszedtem és hosszas vizsgálodás után kiderült, hogy törött egy rugó/lsd.a képen/. Mivel ez reteszeli a zárnyelvet ezért nem müködött. Szegecselve volt a tengelye ezért cserélni nem könyü lett volna. Három menetes rugó volt letört a behajtott, beakasztott vége. Egy menetet visszahuztam a fogóval, a felesleget lecsiptem, behajtottam a végét és beakasztottam a reteszelő nyelvbe. Gyengébb lett ugyan a rugó , de zár és ez a lényeg., Az ötletért nem kérek semmit felajánlom a köz javára ingyen.
Pedig nincs ott!Legalábbis két kivezetésű hőfok érzékelő.Az enyémen az ábrán jelölt helyen 1 kivezetésű hőfok patron van!A motoron sehol máshol nincs olyan érzékelő,ami a hőfokot érzékelné.Kivéve a hűtőt,ami ugye,a ventillátort kapcsolja!Üzemi hőfokon annak az egy kivezetésűnek az ellenállása digit.multiméterrel mérve 120 Ohm.Kézzel alig érezhető hőfokú motornál kb.1Kohm volt.Ha úgy megyek az autóval,hogy széthúzom a lambda szonda csatiját,akkor pár méter után kigyullad a motort ábrázoló narancssárga lámpa.Ha összedugom,elalszik.Amúgy széthúzás után semmi nem változik.Mármint alapjárat,vagy bármi más.
én sem tervezem hogy szervot raknék bele, csak egy kósza gondolat volt h milyen lenne úgy:D enyémet se túl nehéz tekerni, csak álló helyzetben. jó a kenyérszervó is :D
Kedves ügyfélt nemsértek meg,mert elfogult vagyok a középmotoros és transaxle kocsik iránt :)))) Na meg ha már nem hidropneumatikus futomü legyen torziosrugos :))))))
...fene a finnyás pofám :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
De a válasz:igen beleépithető minden további nélkül szervó!
nem a véleménykifejtésről, hanem az ügyfél elképzelésének megvalósíthatóságáról volt szó. Magamba énis azt mondtam, hogy Mantába szervó? F'szn'k! az úgy férfias. :)
Istenem az egy francia kényelem,ám hogyan szerelni borzalom az összest az kit érdekel arra van a szerelő :)))))) Na meg a hidrolevegős rendszerű futomű,magassági kormány,csupa nyammmmm :)
Kellett megszollalnom :)))) De könyörgöm egy értelmes fogaslécesműnél ha a kocsi nem nehéz és nem orrnehéz akkor felesleges a szervó,max állóhelybe vagy parkolásnál kicsit nehézkesebb,de nem éreztem sose hiányát. Tény van kocsi amiben jo lenne ha lenne(pl. lada),de az nem fogasléces meg igen orrnehéz tipus ugye.
Gondold el ha tul könnyű tekenri a kormányt és nagytempónál valami miatt elrántod könnyebben túlrántod!Én nemtartom értelmét a iszonyatvajpuha kormánynak,de a kökeménynek sincs értelme.kettő közt jó.
Ez saját vélemény nemkell lehurrogni,lehetek én is hülye és elfogult :DDDDD
oksa, csak gondoltam hátha van vki más is aki tud ilyesmiről mondani vmit. de bocsi hogyha zavar:P Mantából nemigazán volt szervo-s. '80 körül még nemigazán használtak :P
Nem tudjátok véletlen, hogy olyan autóba amibe nincs szervo, lehet-e utólag kormányszervo-t építeni? Lécci írjatok pár infot. Amúgy egy Opel Mantáról van szó!